проблем с преносимост
Re: проблем с преносимост
За мен по-голям проблем са LOOP номерата на Мтел. Явно вече не е на оферта МТЕЛ да ги обновяват плановете, защото в стандартните започнаха да дават много минути към тяхната мрежа. Обаче проблем е че LOOP номер не може да се прехвърли на обикновен договор. Това е план от Мтел към план на Мтел и не мога да разбера какъв е проблема.
Преди 2-3 месеца пренесох 2 номера на глобул с цел да ги запазя, а и ми излизаше по-евтино, от пускането на едномесечно предизвестие.
Процедурата е отиваш в магазина и казваш, че искаш да си прехвърлиш номера на предплатена карта. Те ти казват - не може. Ти казваш - знам че може! /може да добавиш, говорих с оператор, говорих с шефа ви от ..., пратиха ме от корпоративни.../
Ако служителят не знае как се прави пита някого /може би в системата им е по-различно/, понеже наистина ми се случи да не знаят как се пренасят.
Подписваш заявление за пренос и документ за регистрация на предплатена /както навсякъде/
Плащаш 5лв, взимаш си документите и картата и си заминаваш.
Всичко друго или са някакви мошеничества или некадърност.
Относно датата на пренос... Ако не греша в системата могат да си изберат дата. Понякога няма свободни слотове за следващите 1-2 дни и може да стане по-късно, или сам да си поръчаш да стане след седмица например.. Поне преди време имаше такива опции, не знам ако са променили нещо.
Отношението е вероятно защото не им броят такива карти или таргетът им е много нисък и не им се занимава.
Процедурата е отиваш в магазина и казваш, че искаш да си прехвърлиш номера на предплатена карта. Те ти казват - не може. Ти казваш - знам че може! /може да добавиш, говорих с оператор, говорих с шефа ви от ..., пратиха ме от корпоративни.../
Ако служителят не знае как се прави пита някого /може би в системата им е по-различно/, понеже наистина ми се случи да не знаят как се пренасят.
Подписваш заявление за пренос и документ за регистрация на предплатена /както навсякъде/
Плащаш 5лв, взимаш си документите и картата и си заминаваш.
Всичко друго или са някакви мошеничества или некадърност.
Относно датата на пренос... Ако не греша в системата могат да си изберат дата. Понякога няма свободни слотове за следващите 1-2 дни и може да стане по-късно, или сам да си поръчаш да стане след седмица например.. Поне преди време имаше такива опции, не знам ако са променили нещо.
Отношението е вероятно защото не им броят такива карти или таргетът им е много нисък и не им се занимава.
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Нищо май няма да стане..бях в боб питах подробно кво ли не да не стане грешка и твъртят че за да се пренесе номер обратно от тях трябва поне един месец да е бил при тях. Много сложно ще стане..ще чакам мтел да разрешат да се минава директно на тази прима ако изобщо го направят или до друга интересна оферта :) Здраве да е.
-
Еми не ми дадоха картата..викат ще дойдеш да я вземеш...аз съм в движение постоянно, не че нямам друг телефон аз затова и искам да пусна този на прима, но номера ми е важен просто не не мога да си позволя да изпусна обаждане докато успея да стигна до тяхен магазин да си взема новата карта. Сега от боб ми твърдят че да се пренесе номер на някъде трябвало да е поне месец на оператора в който се намира, аз искам да се пренесе и буквално веднага отивам в мтел на прима...
Добре де, защо изобщо се занимавате с Глобул, при положение, че правят такива мизерии? Пренасяш на предплатена във Виваком и после я връщаш. Правил съм такъв пренос Мтел=>Вива предплатена и нямаше никакви проблеми.
-
Нагоре съм обяснил защо.. в крайна сметка се отказах навсякъде говорят различно вече не знам ще се вкарам в беля само.Последно от боб твърдят че тряя седи месец номера при тях преди да мога да го върна в мтел аз искам веднага да го върна в мтел.
Това не е вярно и според правилата за преносимост веднага ще ги обориш след жалба до КРС, въпроса е дали ти се занимава първо и второ дали трябва да им подаряваш 15 лв. Аз ти казах какво бих направил, вече ти си преценяваш, ако имаш излишно време за губене и нерви за трошене...(beer)
-
Освен утре да ида и до виваком, ще видя утре. Мерси за съвета.