Проблеми с мрежата на Теленор

zlatistiq
Регистриран: 20 авг 2004, 23:14

Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от zlatistiq » 25 мар 2016, 08:55

От Бургас, с Huawei с Теленорска карта на 3G батерията от 10-тина дена заминава страшно бързо. Вече се върнах в миналия век и го държа на 2G и засега си пада с нормални темпове.

zerozero
Регистриран: 31 дек 2008, 17:04

Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от zerozero » 25 мар 2016, 22:24

Потвърждавам, от около 2 седмици и при мен е така, помислих си че батерията нещо вече взема дава но имам и втора батерия и с нея е същото, ако го оставя да спинка с включни данни до сутринта е лапнал поне 20 дори 30%, сега погледнах статистиката на батерията и от 20ч вечерта при 50% батерия до 9ч сутринта с аостанали само 18!!! това никога не е било, но това е най малкия проблем, телефона ми има обхват но спира да набира, ако ме търсят казва че съм извън обхват, за да го събудя е нужно да мина в самолетен режим и после пак в нормален, и си бачка, но след време пак прекъсва. Ако съм в режим на 2г това не се случва, а най често се случва ако напусна зоната на клетката, демек отивам на работа и не бачка, оправям го цял ден няма дерт, връщам се в нас не бачка, оправям го няма дерт докато отида пак на работа, е баси освен да спра да работя и да си седя в къщи че да работи. Телефона е Леново А830. Ако на някои друг му се е случвало моял да сподели.

zerozero
Регистриран: 31 дек 2008, 17:04

Re: Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от zerozero » 28 мар 2016, 07:59

Колеги, след резет на телефона тази сутрин нещата са в нормите, загубил е само 5% през ноща, но в андроид форума има колеги на които и резет на телефона не е помогнал, та случая е много заплетен, къде е виновника. Ще го следя още няколко дни, може резета и решението на проблема да нямат нищо общо просто теленор да са си оправили проблема в клетката :)

ognqn
Регистриран: 01 авг 2005, 21:27

Re: Re: Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от ognqn » 28 мар 2016, 09:32

Проблеми с батерията при 3G може да има ако има проблем със cell_pch/ura_pch - заради мрежата(даденото RNC) или телефона (андроида).

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Re: Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от vladovn » 28 мар 2016, 10:24

Ресет заради проблеми с обхвата? Това ми се струва прекалено. А иначе изглежда като недонастроени клетки, преди доста години, когато инсталираха umts клетките на мобилтел във Варна имаше подобен проблем, но го разрешиха бързо.

purko1
Регистриран: 18 сеп 2008, 23:04

Re: Re: Re: Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от purko1 » 28 мар 2016, 10:34

Понякога при смяна на стоковия ром на Андроид с друг може да възникне подобен проблем

Gosheto08
Регистриран: 03 авг 2015, 20:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от Gosheto08 » 28 мар 2016, 11:05

Откакто имам смартфон с план за мобилни данни(вече 6-7 години), по-бавна връзка не съм виждал, като тяхната от последните дни. Не знам само проблема в занемарена поддръжка или в китайското оборудване е.Това на бърз интернет, а след изчерпване на бързите МВ, по един час не ми стартира Facebook, реално неизползваем. Защо тогава предлагат план с " неограничен Интернет", а на бавна връзка няма достъп до мрежата???

Nuckito
Регистриран: 01 авг 2008, 19:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от Nuckito » 28 мар 2016, 11:22

Щото както Теленор, така и другите оператори можеха да ти взимат пари за всеки MB след включеното в плана - нещо, което все още се случва на не малко места по света. От моя гледна точка - Lenovo A6000 няма проблеми както в метрото (където вече разбрахме, че споделената инфраструктура се е модернизирала), така и извън него.

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от Johnniie » 28 мар 2016, 12:26

Нито аз нито жена ми имаме проблем с мрежата на Теленор.Устройствата са 6s и S6 edge.Става въпрос за гр.Пловдив и региона.Между другото толкова бърз мобилен интернет несъм имал нито с Виваком,нито с боб.

Спорен ден.

dessyteneva
Регистриран: 08 юли 2005, 19:11

Re: Проблеми с мрежата на Теленор

Мнение от dessyteneva » 28 мар 2016, 15:48

Днес и аз имам проблеми, на 3g нета е почти неизползваем, на 4g няма проблеми, това за София, апаратът е iPhone 6. Може би работян нещо по клетките, не знам, но е отвратително!

Отговори