Промоционален план на Вива смазващ всичко!

Sharky_80
Регистриран: 26 юни 2007, 11:12

Re: Промоционален план на Вива смазващ всичко!

Мнение от Sharky_80 » 31 май 2012, 20:14

[Quote]Ако ти е изтекъл договора,може и ти да се възползваш с малко каламбури![/Quote]

И как ще стане това, би ли ми обяснил?
Ходих в 2 офиса и все ми казват, че ако искам да си спра старата карта и да си взема нов номер, на 123 също ми казват, че важи само за нови активации, а и така си пише в условията. Иначе ако можеше с преподписване щях да мина на тоя план! Утре отивам до Боб да подписвам договор, че преноса на номера ми е за 4.06!

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Мнение от motofen2 » 31 май 2012, 20:36

Спайди,договорът ми нито ми е изтекъл,нито ми изтича.Приключва ми някъде към началото на октомври.Предчувствам как МНОГО ВЕРОЯТНО ще приключа и аз с Виваком.(angry)

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 31 май 2012, 20:40

Вече няколко пъти съм писал как става номера. Приложим е и при другите оператори, например да си вземеш HTC ONE X на лизинг, всички оператори искат нова сим карта. Затова се прилага следния номер- като ти изтече договора, го прехвърляш на би-кънект, да речем. Зареждаш 10 лв. ваучер, изговаряш го и на другия ден може да си пренесеш номера обратно във Виваком. Същата процедура се прилага и при другите оператори, като ако искате да взимате нещо на лизинг, трябва да имате поне една останала активна карта на съответния оператор, за да продължите да се водите лоялни клиенти. Това е (yes)
Надявам се да се използва масово от клиентите, за да им светне на мобилните оператори, че и старите им клиенти са важни, не само новите активации.

Sharky_80
Регистриран: 26 юни 2007, 11:12

Мнение от Sharky_80 » 31 май 2012, 21:43

За мен това не е вариант, защото ползвам само една карта, по която говоря активно и като я прехвърля на някоя предплатена на мтел или Глобул ще трябва да я ползвам поне седмица докато ми дойде датата за пренасяне на номера, това означава, че с потреблението, което правя ще трябва да дам доста пари за ваучери, което съответно обезсмисля ефекта от преминаването към по-изгодната оферта Х. Да не говорим за загубеното време докато се отиде до магазините на операторите. Затова, като не искат да си преподпиша договора отивам при Бобеца.

milen888

Мнение от milen888 » 31 май 2012, 21:48

Е колко пари за ваучери ще дадеш за една седмица? Така или иначе поне 10 лв. трябва да изговориш. Това не е сериозен аргумент. И това за губенето на време да отидеш до магазина. Ти така или иначе трябва да отидеш, за да я прехвърлиш! Сега друг е въпроса, ако вече си решил твърдо да се пренасяш, тогава вече самонавиването работи само еднопосочно :D

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 31 май 2012, 22:03

Описаният вариант от Милен според мен е идеален за да станеш "нов" абонат на един оператор. Това се налага заради факта, който знаем всички - и трите оператора не ги е грижа за лоялните си и дългогодишни клиенти, за тях са важни новите активации и увеличаване на броя абонати. Ето, че има вариант, но както и той каза - този вариант работи, ако не си твърдо решил да пренесеш номера си към друг оператор и това, че ще заредиш 10лв ваучер е обезпокоително, но си склонен да дадеш 15лв за стартов пакет например.
И по темата - добре, е че отговора от Вива не закъсня, друг е въпроса колко е актуален и конкурентен. За мен само факта, че договора не е безсрочен, както е при Боб, както и сравнението за националните минути 150 за 9,60лв при боб, срещу 120 за 15лв при Вива + мобилни Вива и стационарни е повече от красноречив, но все пак браво на Вива. Само заглавието на темата мисля, че е малко пресилено, но всеки си знае....
М/у др. Глобул пак спят, колко "нетипично" :D

ID™ Xenium
Регистриран: 10 окт 2004, 11:17

Мнение от ID™ Xenium » 31 май 2012, 22:36

Темата се повтаря, а и новината не е новина ))
Не ми отговорихте на въпроса http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?cat_id=15&parent_id=393916&view=1&forum_orderbyparam=0&offset=4

[Quote]Който иска да се възползва от офертата и да си запази номера, може да направи следното- пренася си номера на ПРЕДПЛАТЕНА карта в Мтел или Глобул, зарежда 10 лв. ваучери, изговаря ги и на другия ден си пуска заявление за преносимост към Виваком.

"... преминаването от предплатена към абонаментна услуга се позволява, ако на тази предплатена карта е заредена сума от минимум 10.00 лв с ДДС преди минимум 30 дни. "
Мислех да взема 2SIM-овия Alcatel OT-602D за 9,90 с този план, но не знам ще стане ли така!!![/Quote]

milen888 може би ще рзясниш

milen888

Мнение от milen888 » 31 май 2012, 22:44

Ти в случая пренасяш карта от друг оператор, така че цитираното от теб правило не важи. Правилото за пренос на предплатена карта е да е била активна 3 месеца ИЛИ да са изговорени 10 лв. ваучери. Предполагам че в брой ще го вземеш Алкатела. По описания начин няма да имаш никакви проблеми!!!

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 31 май 2012, 22:48

Ще стане!
Това условие,което си копирал важи само,когато преминаваш от предплатена на абонамент при един и същ оператор,а не при преносимост.
Както каза и Милен това е удачен начин,да накарате оператора си да ви третира,така както прави с новите клиенти!

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 31 май 2012, 23:02

Така е, няколко пъти съм го ползвал.
Местя картата на прима, след ден я връщам и ми я третират като нова карта.
Е, първия път - за да ми изкарат прима ми взеха 5лв - първо зареждане, при самото издаване заредих още пет в БЦ и в последствие ми отказаха преносимост, защото не отговаряла на условията. След един приличен скандал в централата на мобилтел за североизточна България ми я пренесоха, с обяснения, че било нов прецедент и за тях и за системата (още стария билинг). След два месеца се прие, че трябва да си заредил минимум 10лв., а не както в моя случай 2х5.
Но определено работи. Дори така местех от предплатени на бтк на сметка, после пък обратно... Изпитан метод. Само да имаш търпение. Във Варна, от някой от всичките БЦ докато намеря чипове за замяна на прима понякога отнема половин ден и прилично количество нафта. :D

Отговори