Промяна условия тарифиране на Prima на Мтел

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Промяна условия тарифиране на Prima на Мтел

Мнение от KOBRETI » 19 юли 2013, 17:55

[Quote]Роумингът на фасула е М-тел, т.е. скъп, в много случаи и по-скъп от предплатените карти на Виваком и Глобул[/Quote]

Невярно твърдение! Цени в ЕС:

Това е цената на всичките оператори - 0,563 лв. / 0,164 лв. / 0,187 лв. / 1,056 лв.
Глобул не виждам да предлагат данни в роуминг с предплатена, или поне няма обявена цена...

http://www.bob.bg/travel-bob.php
http://www.vivacom.bg/bg/residential/roaming/tariffs
http://globul.bg/bg/broaming_s2.html

[Quote]Цената от 10,8 стотинки е ниска само ако на човек му се налага да провежда 1, да кажем 2 разговора месечно, най-много. [/Quote]

Това също не е особено вярно в общия случай... Когато живееш в чужбина и си дойдеш за малко у нас, първо, че едва ли ще провеждаш дълги часове разговори... Второ, предплатената ще ти е по-изгодна само ако си в някаква промоция... Да не говорим, че ако си в чужбина и ти свърши кредитът, няма как да презаредиш особено удобно, ако нямаш ePay, без да молиш някой от БГ да го направи, което означава, че картата ти в чужбина най-малкото не е надеждна за комуникация... Освен това в един момент се налага да зареждаш 10 лв, за да ти се удължи срока на картата - отново проблеми... Докато с Боб, просто пускаш един СМС към някого и си готов за още 6 месеца...

[Quote]Я говори 2-3 часа месечно на 10,8 стотинки. [/Quote]
Ами, както и да го смятам, 3 часа са 180 минути, което е 18-20 лв... Голям праз...

Не казвам, че това важи за всички, но в общия случай необходимите разговори в БГ от такива карти са 1-2 пъти в годината за по половин-един месец... И в повечето случаи Боб ще е по-изгоден...

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 19 юли 2013, 18:24

[Quote]Когато живееш в чужбина и си дойдеш за малко у нас, първо, че едва ли ще провеждаш дълги часове разговори... Второ, предплатената ще ти е по-изгодна само ако си в някаква промоция...[/Quote]

Точно защото си идваш за малко, ще ползваш \"някаква\" промоция.

[Quote]Да не говорим, че ако си в чужбина и ти свърши кредитът, няма как да презаредиш особено удобно[/Quote]
Така е.

[Quote]Докато с Боб, просто пускаш един СМС към някого и си готов за още 6 месеца...[/Quote]
Само, че предплатената ще го правиш веднъж на година, т.е. два пъти по - рядко. През това време вероятно ще се върнеш и просто ще и я ползваш, докато заминеш отново.

[Quote]няма как да презаредиш особено удобно, ако нямаш ePay, без да молиш някой от БГ да го направи, което означава, че картата ти в чужбина най-малкото не е надеждна за комуникация...[/Quote]

Само, че за разлика от предплатена, bob трябва да се плаща всеки месец, докато предплатената може да я заредиш да кажем със 150лв. и няма да се чудиш кой да молиш да ти зареди парички... отново проблеми - всеки месец, ако се предпочете bob.

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 19 юли 2013, 19:01

[B]KOBRETI[/B], в случая ми е полезна именно [B]предплатена с промоция[/B]. Ще ти кажа защо. Защото на месец водя десетки часове разговори, дори и да заредя с 5 лв. (а не с 10 лв.) предплатената си. Е, вярно, че е само към 5 номера ( "СиП" ), но то това е целта на тази промоция - да говориш до откат с хората, с които говориш най-често и продължително (дори и служебно). С Глобул действам аналогично (предплатена с промоция). А при Вивита съм на договор - там минути - бол. Ето затова не ми трябва БОБ или разни негови производни... поне засега.

[Quote]Ами, както и да го смятам, 3 часа са 180 минути, което е 18-20 лв... Голям праз...[/Quote]

Хич не е голям праз, защото аз говоря най-малко 30 часа на месец ( само със "СиП" ), а не 3! Някак си не ми се дават 180-200 лв. за нещо, което мога да получа за 5 лв. Чат ли си?

;)

Презареждането не ми е никакъв, ама никакъв проблем - правя го през ePay.bg - т.е. от стола пред компа вкъщи. По всяко време на денонощието. И става за секунди. Мога също и от телефона, но засега не практикувам този метод. Отдавна минаха времената, когато ако ваучера ти свърши посред нощите и се налага да чакаш сутринта, за да отидеш някъде и да си купиш нов (най-вече) хартиен такъв.

С чужбина не говоря въобще - нито от предплатени, нито по договора.

vladovn

Мнение от vladovn » 19 юли 2013, 19:24

В денонощните магазини има ваучери, никога е нямало нужда да се чака до сутринта, за да презаредиш.

prasuncho

Мнение от prasuncho » 19 юли 2013, 19:46

Аз съм от малък провинциален град и двата денонощни магазина по онова време ми бяха на 2 км. от вкъщи - неособено удобно. Но е важното, че тези времена отминаха...

:)

vladovn

Мнение от vladovn » 19 юли 2013, 20:18

Хъх, всъщност не се сетих, че във Варна денонощните са доста, но не навсякъде е така, нали предимно тук съм живял и е грешно да си представям, че навсякъде е такова положението.
Отминаха тези времена, вече има един куп начини да презареждаш, само да искаш и да имаш възможност.
А това с давността на промоциите си го имаше. Лично съм виждал получени КТС-и, че промоционалния план е удължен с 12 месеца, а като изтекоха, картите минаха на тарифа класик (или май беше стар). Вече може и да са го махнали, но преди си го имаше.

prasuncho

Мнение от prasuncho » 19 юли 2013, 22:38

И аз съм живял във Варна, но в голям град принципно има от всичко по много... :D

Иначе, да - в днешно време можеш да (пре)зареждаш по доста начини, което в крайна сметка е плюс за нас, потребителите.

Относно давността - навярно е имало, не споря. Може би и все още я има за определен вид промоции. Но конкретно за [B]\"Моят час 2\"[/B], операторката ме увери, че давност няма.

:)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 20 юли 2013, 10:12

всички прими промоции си имат крайна дата на валидност.
За Моят час е 31.12.2015г.
после остава нормална Прима класик.
Нали не си мислите че ментел ще изпусне възможността да ви прекара на договор, защото вече държите на номера си след няколко години?
Естествено това е нож с две остриета, защото клиента може и да предпочете да премине на друг оператор, но пък тогава ще загуби баланса на примата си или ще бъде принуден да го изговори на супер неизгодни цени, като 54 ст. на мин.

jjf
Регистриран: 11 фев 2010, 13:32

Мнение от jjf » 20 юли 2013, 10:52

Това с презареждането за 4 лв. и удължаването с една година при Виваком изпитано ли е и важи за всеки един метод на презареждане- банкомат. ипей, ваучер, на каса ?

prasuncho

Мнение от prasuncho » 20 юли 2013, 14:06

Дори и така да е - дотогава има още 2 години и половина... време, през което доста неща на мобилния пазар ще се променят...

;)

Отговори