Процедура "на едно гише" за пренасяне на мобилни номера?

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Re: Процедура

Мнение от Capo_69 » 02 авг 2010, 00:28

[Quote]И пак ще питам, какво предлагат Вива за служители на полиция и т.н, та да се местим от М-тел?[/Quote]
Най-малкото което е повече минути в мрежата си и без да са "специални" оферти за "специални" служители.
А това че т указателя ти няма вива и Глобул е друг въпрос ;)
Не познавам човек само с карта на Мтел, така че тези карти са активни, но трафика минава през друг оператор.
И няма как да "заключиш" че в Софето няма миграция ;)
Не вярвам и не можеш да ме убедиш, в думите ти. Ако ти лично си направил такова проучване, трябва да ни докажеш твърдението си.
За мен, има миграция и не само в моя регион.

Едно Профи на Вива "погребва" всички оферти на Мтел.
Същото е и за ГлоБул с плана им от 20лв с 1500мин в мрежата им.
Какво имат "специалните" клиенти (полиция, пожарна, съдебна....) на Мтел - Ще отговоря аз ;) ЕДНО НИЩО равняващо се (или по-зле) от предплатена карта на Вива или ГлоБул.

Lights
Регистриран: 12 сеп 2006, 04:30

Мнение от Lights » 02 авг 2010, 01:34

Саро, не отричам че профито е по-добро, но нали ще се съгласиш че не става за полиция, пожарна, съдебна...., тъй като е бизнес план. А при М-тел е за физически лица с корпоративна група. То ако беше бизнес група отдавна да е спряна.

[Quote]и без да са "специални" оферти за "специални" служители[/Quote]
Преди 10 година беше "специална" офертата, отдавна не е такава. Но в тоя форум относно тия въпроси има само чух..., казаха ми... и т.н. Аз говоря от първо лице, единствено число, следя всичко за абонам. планове на операторите и твърдя, че няма и в момента по-добра алтернатива.

[Quote]А това че в указателя ти няма вива и Глобул е друг въпрос ;)[/Quote]
Е ако нямаше, защо ли ми е Unicall-a :|

[Quote]Същото е и за ГлоБул с плана им от 20лв с 1500мин в мрежата им.[/Quote]
Да това става, почти същото е, но не е 10 лв, а много служители са стиснати ;) Те и 10 лв. са им много, а ти искаш да плащат 20 (angry) Виж ако ги плащаше фирмата, пардон държавата :D

[Quote]Не познавам човек само с карта на Мтел, така че тези карти са активни, но трафика минава през друг оператор.
И няма как да "заключиш" че в Софето няма миграция ;)
Не вярвам и не можеш да ме убедиш, в думите ти. Ако ти лично си направил такова проучване, трябва да ни докажеш твърдението си.[/Quote]
Да повечето ползват повече от един оператор. Миграции има навсякъде, но ти казвам че тези корпоративни групи нямат и за да се осъществи това няма да е толкова просто, както да си прехвърлиш твоите фирмени при друг. Знаеш ли колко хора в София са в една такава корпоративна група? Помисли защо ли не е станало още при тия убийствени оферти от Вива и Глобул.
Защо аз трябва да доказвам, докажи ти че е настъпила такава миграция. Нали ти твърдиш, че всичко живо що е държавен служител бяга от М-тел, като дявол от тамян.

[Quote]Какво имат "специалните" клиенти (полиция, пожарна, съдебна....) на Мтел - Ще отговоря аз ;) ЕДНО НИЩО равняващо се (или по-зле) от предплатена карта на Вива или ГлоБул. [/Quote]
Айде отново гръмки изказвания. Би ли ме светнал кои предплатени от единия или другия стават за заместител, щото сме ограничени и не сме знаели веднага да преминем на предплатени - да си говорим на воля :)

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 02 авг 2010, 13:44

За едно съм само съгласен с теб:
[Quote]Да това става, почти същото е, но не е 10 лв, а много служители са стиснати ;) Те и 10 лв. са им много, а ти искаш да плащат 20 (angry)[/Quote]
Ако говорим за групи няма спор, но с колко човека говориш в службата ?
10-15..... човека, не вярвам да е с повече от 20 ;)
Мтел за физически има също групи от по 15 номера :|
[Quote]Би ли ме светнал кои предплатени от единия или другия стават за заместител[/Quote]
За заместител ....., не на 100% ;)
С вива предплатена минутата ти е 25ст. (за национални разговори).
На Мтел за 10лв колко са безплатните - 30 нали, и то само в мрежата им. По-скъпо е отколкото предплатената на вива.
Ами глобул ? Има допълнителни пакети 2,90лв за 15мин в мрежата на ГлоБул. Че за 6лв. ще имаш въпросните 30мин които ти предлага Мтел, и забележи ;) без "специални" тарифи и оферти за служители....... :D
Именно за това всички са с по 2-3телефона (въпросните така наречени служители).
И забележи ....., тук в провинцията по-късно се усетиха да си вземат и други SIM карти, но в Sофия и Варна отдавна го направиха ;-)
Както и ти спомена, че имаш друг телефон ;)

choko77
Регистриран: 23 фев 2009, 19:47

Мнение от choko77 » 02 авг 2010, 15:31

Понеже съм служител на МВР ще ви кажа че наскоро ВИВАКОМ ни предложиха оферти за карти.имаше досат възможности за избор на план,за съжаление съм изгубил офертата но ще ви цитирам по памет.14.95лв такса,350 мин към всички оператори,неограничени разговори в група,цената на минута след минутите беше към 25ст.Това цени без ДДС.За съжаление малко от колегите се навиха,защото всичките са договори към М–тел.Така и аз си останах на М-тел макар че е най-неизгодния оператор вече.

Lights

Мнение от Lights » 02 авг 2010, 18:04

Саро, извинявай но ми звучиш като грамофонна плоча. Аз ти казвам, че тия 30 минути не играят роля, а корпоративната група, ти си хванал да сравняваш предплатените пак с тия 30 минутки. Сметни тогава 1000 минути на предплатена към 100-на човека така че да е за 10 лева.

[Quote]Ако говорим за групи няма спор, но с колко човека говориш в службата ?
10-15..... човека, не вярвам да е с повече от 20 ;)[/Quote]
Да 10-15 най-често, но с още 100-на по-рядко, а групата е няколко хиляди. А като прибавиш и семейството няма алтернатива на тая цена.

Пак казвам, че не са "специални" тарифите, не е най-доброто и освен за разговори в групата и семейството и 0,18 ст. към М-тел, за разговори към другите оператори не стават и е скъпо. За това повечето колеги имат и карти на друг оператор за другите разговори, но това не означава че пренасят М-телската карта, както ти и още няколко хора твърдите.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 02 авг 2010, 18:11

[Quote]14.95лв такса, 350 мин към всички оператори,неограничени разговори в група[/Quote]
Значи основните в група остават неограничени и няма да ги коментирам. Но , 350 към всички си е супер оферта.
15лв/350мин=0.042 лв Това са 4 стотинки на минута. Ето това вече е оферта от която човек може да е доволен (yes)

Lights

Мнение от Lights » 02 авг 2010, 18:29

Колега искаш да кажеш, че е имало оферта подобна на UniCall XL на цена 15 лв. и никой не се е навил. :D
Офертите са три 4,90, 6,90 и 9,90 лв.
Ще кажа само параметрите на 9,90 - 2000 мин. в корпоративна група, 80 мин. Виваком мобилни, 240 мин. Виваком фикс и 40 мин. за национални разговори. Минутите са 360, но не всички са за национални, а само 40 от тях ;) и нали става ясно, че с такава карта ще говориш към М-Тел на 0,25, а не на 0,18 ст., а каквото и да си говорим в този оператор са най-много поне моите разговори.
Това ще бутне трудно корпоративната група на М-тел, градена толкова години. Трябва повече усърдие от Вива, още повече че това си е почти като Unicall S с корпоративна група, в която нямаш никой.
Глобул и те бяха предложили нещо подобно, но уви с толко малко не става революция.

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Мнение от -=KaLin=- » 02 авг 2010, 18:47

Само да поясня, че под национални минути се има предвид те да не са в група, така че минутите от VIVACOM към VIVACOM и GLOBUL към GLOBUL също се считат за национални. Минутите към "Семейство и приятели" или група "За приятели" не са национални! Проумейте го!

Lights

Мнение от Lights » 02 авг 2010, 19:00

[Quote]минутите от VIVACOM към VIVACOM и GLOBUL към GLOBUL също се считат за национални[/Quote]
Коригирам отговора към -=KaLin=-, защото смятам че е породен от недоразумение и съм го засегнал неоснователно.

[Quote]15лв/350мин=0.042 лв Това са 4 стотинки на минута. Ето това вече е оферта от която човек може да е доволен [/Quote]
Доволен съм. Дай малко да посмятаме колко е изгодна офертата от Вива за разговори към М-Тел извън група при 100 и 200 мин. месечно.

М-Тел 100 - 30 = 70 x 0,18 = 12,60 лв.
Вива 100 - 40 = 60 x 0,25 = 15 лв.

М-Тел 200 - 30 = 170 x 0,18 = 30,60 лв.
Вива 200 - 40 = 160 x 0,25 = 40 лв.

Потребителски аватар
-=KaLin=-
Регистриран: 03 яну 2007, 16:31

Мнение от -=KaLin=- » 02 авг 2010, 19:36

Погледни си фактурата... ! На който и оператор да си всичките ти изговорени минути се водят национални разговори, защото са проведени на територията на страната. Не знаеш колко съм образован затова не ме съди!

Има само два вида разговори според дестинацията:
- Национални
- Международни

[Quote]oт VIVACOM към VIVACOM и GLOBUL към GLOBUL - минути в мрежата на оператора.[/Quote]

В Comfort имаш до 60 минути за национални, ако всички ги изговориш с М-Тел няма ли да ги съдиш че ти дават национални минути, а пък не си изговорил нито една минута (с GLOBUL примерно), а в същото време се дърпат минути. Същото важи за Златните тарифи и National тарифите на GLOBUL.

Нека някой по-образован се включи тогава.

Отговори