Раздвижване около автоматичното преподписване 15.02.2012
Re: Раздвижване около автоматичното преподписване 15.02.2012
Така се прави, браво (yes)
-
- Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58
[Quote]Същата е и позицията на “МобилТел”. Договорите стават безсрочни чак след изтичането на текущия им срок, независимо дали са първоначални или резултат от автоматично подновяване, твърдят юристите на телекома.[/Quote]
[i]Инкенбидон и те така![/i]
Мтел отново се изср.ха на метеното.
И за пореден път- да им е "честито" на абонатите им! (yes)
[i]Инкенбидон и те така![/i]
Мтел отново се изср.ха на метеното.
И за пореден път- да им е "честито" на абонатите им! (yes)
Не дезинформирам! Това което съм написал е информацията която ми беше дадена на *88.
Момчета рядко пиша във форума но да споделя относно темата.Днес се обаждах на някакъв"горещ"телефон в КРС и от там ми беше обяснено,че трябва да напиша заявление до КРС, за да ми изпратят официален писмен отговор на моето питане.Ето го и писмото:""""""След връзка с ваш служител на посочения в сайта горещ телефон ми беше разяснено,че трябва да напиша заявление до КРС със обяснение на съответния казус.Ето го и казуса.Имам подписан договор с МТЕЛ по програма партньорство към МВР от 2007г.,който след изтичане на срока на действие е подновяван автоматично.Последното автоматично подновяване е от дата 07.06.2011г. за срок от една година.Въз основа на приетия нов ЗАКОН ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ СЪОБЩЕНИЯ Чл. 229а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) (1) Срочен договор може да бъде продължен само при изрично писмено съгласие на абоната относно условията за продължаване. При липса на такова съгласие след изтичане срока на договора той се преобразува в безсрочен при същите условия. Абонатът има право да прекрати безсрочния договор с едномесечно предизвестие, без да дължи неустойки за това.
(2) Нищожни са всички уговорки, които противоречат на ал. 1.
и Преходни и Заключителни разпоредби
КЪМ ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ СЪОБЩЕНИЯ
(ОБН. - ДВ, БР. 105 ОТ 2011 Г., В СИЛА ОТ 29.12.2011 Г.)
[...]
§ 212. За сключените към деня на влизане в сила на този закон договори по реда на глава четиринадесета се прилагат разпоредбите на чл. 229а или въз основа на друго законово постановление моето питане е.Имам ли право да прекратя предсрочно договора си с едномесечно предизвестие без да дължа неустойки и такси и ,ако имам право по какъв начин да стане.От сътрудник *88 към МТЕЛ ми беше казано,че нямам право на предсрочно прекратяване на настоящия договор.За допуснати от мен правописни или,каквито и да било други грешки предварително моля да бъда извинен.Вашата институция е първият орган ,към когото се обръщам по принцип,чрез електронно писмо а и малко съм зле с компютрите.Искрено се надявам на компетентен,просто обяснен отговор,когото да мога да разбера.Благодаря Ви предварително и се надявам на бърз отговор от ваша страна.""""Остава да чакам отговор,който ще постна след получаване в темата.Ако евентуално някой от вас се е сблъскал с нещо подобно,моля да пище,защото доколкото разбрах от служителката на комисията отговора ще е до 30 дни
(2) Нищожни са всички уговорки, които противоречат на ал. 1.
и Преходни и Заключителни разпоредби
КЪМ ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЕЛЕКТРОННИТЕ СЪОБЩЕНИЯ
(ОБН. - ДВ, БР. 105 ОТ 2011 Г., В СИЛА ОТ 29.12.2011 Г.)
[...]
§ 212. За сключените към деня на влизане в сила на този закон договори по реда на глава четиринадесета се прилагат разпоредбите на чл. 229а или въз основа на друго законово постановление моето питане е.Имам ли право да прекратя предсрочно договора си с едномесечно предизвестие без да дължа неустойки и такси и ,ако имам право по какъв начин да стане.От сътрудник *88 към МТЕЛ ми беше казано,че нямам право на предсрочно прекратяване на настоящия договор.За допуснати от мен правописни или,каквито и да било други грешки предварително моля да бъда извинен.Вашата институция е първият орган ,към когото се обръщам по принцип,чрез електронно писмо а и малко съм зле с компютрите.Искрено се надявам на компетентен,просто обяснен отговор,когото да мога да разбера.Благодаря Ви предварително и се надявам на бърз отговор от ваша страна.""""Остава да чакам отговор,който ще постна след получаване в темата.Ако евентуално някой от вас се е сблъскал с нещо подобно,моля да пище,защото доколкото разбрах от служителката на комисията отговора ще е до 30 дни