Раздвижване около автоматичното преподписване 15.02.2012
Раздвижване около автоматичното преподписване 15.02.2012
Виваком------------
Всеки клиент на услугите на Виваком, чийто срок на договора е изтекъл веднъж, но е бил подновен автоматично, може да го прекрати по всяко време без неустойки, съобщиха от телекомуникационната компания.
Глобул--------------
От Глобул също уточниха, че са премахнали клаузата за автоматично подновяване от договорите на всички свои настоящи клиенти.
„Всички договори, чиито срок изтича или е изтекъл след 29 декември 2011 г. включително, независимо дали е първоначален или подновен, се превръщат в безсрочни и могат да бъдат прекратени във всеки момент без да се дължат неустойки”, коментираха за Технюз.бг от оператора.
Мтел----------------
[B]Все още оператора се прави на дръж ми шапката.[/B]
technews.bg/article-24992.html
Всеки клиент на услугите на Виваком, чийто срок на договора е изтекъл веднъж, но е бил подновен автоматично, може да го прекрати по всяко време без неустойки, съобщиха от телекомуникационната компания.
Глобул--------------
От Глобул също уточниха, че са премахнали клаузата за автоматично подновяване от договорите на всички свои настоящи клиенти.
„Всички договори, чиито срок изтича или е изтекъл след 29 декември 2011 г. включително, независимо дали е първоначален или подновен, се превръщат в безсрочни и могат да бъдат прекратени във всеки момент без да се дължат неустойки”, коментираха за Технюз.бг от оператора.
Мтел----------------
[B]Все още оператора се прави на дръж ми шапката.[/B]
technews.bg/article-24992.html
-
- Регистриран: 21 дек 2007, 14:17
Re: Раздвижване около автоматичното преподписване 15.02.2012
[Quote]Все още оператора се прави на дръж ми шапката.
[/Quote] Има закон, тоест след изтичането на договора ти, става БЕЗСРОЧЕН :)
[/Quote] Има закон, тоест след изтичането на договора ти, става БЕЗСРОЧЕН :)
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
БТК ясно,но за ГраБул мисля,че не е точно така,тъй като скоро питах едни стари познайници в Грабенос и ми казаха,че това било само да замажели очите на клиентите...
за ментел си нямам и на идея,крейзито ще ни просветли там :D
за ментел си нямам и на идея,крейзито ще ни просветли там :D
Законът не беше ли само за договорите, подписани след приемането му (А не автоматично преподписани)?
-
- Регистриран: 18 авг 2010, 22:16
Виваком се борят за пазарен дял и имат най-голяма изгода от махането на автоматичното преподписване.
И така: Виваком казват:"Ние сме най-честните. Махаме автоматичното подновяване на договорите"
Глобул:"Когато другите станат честни и ние ще станем такива"
М-Тел:"Де факто можем, но де юре-не"
:D:D
И така: Виваком казват:"Ние сме най-честните. Махаме автоматичното подновяване на договорите"
Глобул:"Когато другите станат честни и ние ще станем такива"
М-Тел:"Де факто можем, но де юре-не"
:D:D
А какво става, когато договора ти е вече безсрочен и искаш да си смениш плана, без да искаш промоции и т.н.? Пак ли ще трябва да подписваш нов договор за 1 година поне?
При Мтел е така, за съжаление. Ако договора ти е безсрочен, но искаш да смениш плана, задължително ти подписват нов едногодишен договор. При Вива няма такова нещо, там като си на безсрочен, можеш да си сменяш плановете постоянно без проблем и без да ти подновяват договора!!!
Мерси, за ментел не ме интересува, лудите им абонати да му мислят :D За глобул ме интересува най-вече, че ми наближава края на договора, та затова се чудех, а за вива - щом са така при тях нещата, какво да кажа повече - евала им, жеуезни са :D (yes)
-
- Регистриран: 03 авг 2006, 20:11
това за 1ви път го чувам,да ти сменят програмата и да не ти удължат договора ...
направо граничи с абсурдното :D нали имат таргети за преподписване :D
направо граничи с абсурдното :D нали имат таргети за преподписване :D
Колега, става въпрос за Виваком :D И друг път е коментирано тук във форума, че само Вива ти дава тази свобода, нещо от което аз си патя в момента с Мтел...