Разговори към всички BG мобилни и фиксирани мрежи за ? 0,005/мин.

georgemadjarov
Регистриран: 21 май 2012, 20:11

Не може да се направи обаждане от боб-ментелски към боб-ментелски телефон

Мнение от georgemadjarov » 01 ное 2014, 07:56

Срам-не-срам, набутах се с 25 лева и купих кредит "10 евро" не да говоря (имам си минути) а да си поиграя.
Винаги съм бил предубеден към войп-телефонията, и първото дръвце моментално се появи (със сигурност ще има и следващи).
Огорчен съм от многото лъжливи нарочно подвеждащи коментари в тая тема.
Голямата лъжа е че може да се обаждаш от регистриран боб-ментелски номер към боб-ментелски номер. НЕ МОЖЕ, НЕ МОЖЕ, НЕ МОЖЕ!
Нито с ZoIPer, нито със CSipSimple, нито с Media5. Нека някой от лъжците да направи такова обаждане, и после да напише "Току що се обадих от мтелски на мтелски номер" и с коя програма го е направил, и да даде абсолютно всички присъстващи в нея настроийки.
Голямото навеждане обаче е че обаждането от регистриран боб-ментелски номер към боб-ментелски номер е невъзможно и за най-силната функция на voipblazer - обаждане през фиксиран на gsm по цени за фиксиран разговор - "local access". По тоя начин не можеш да си преобразуваш ненужните минути към фиксиран в минути към gsm.
Прецакването е направено от ментел абсолютно съзнателно и нарочно.

diyancho
Регистриран: 11 фев 2011, 02:39

Re: Не може да се направи обаждане от боб-ментелски към боб-ментелски телефон

Мнение от diyancho » 01 ное 2014, 08:16

Чрез приложението е възможно от Мтел/боб до Мтел/боб само с No CallerID. Тоест да не изписва номера. След много писма и обаждания до съпорта на VoIPBlazer ми казаха, че от самия оператор има блокиране/ограничаване (поне 4 дни тестваха, за да разберат защо се получава това). Свързах се и с Мтел, оттам ми казаха, че това зависило откъде и как прекарват самите разговори. Или с прости думи - VoIPBlazer прекарва някак си разговорите, като постига тази ниска цена навярно чрез изкупуване от друг доставчик, а не директно от Мтел/боб, а този другият е с блокирана функция (CallerID) по незнайни причини (само може да предполагаме - чрез VoIP GSM гейтове или просто разни други ограничения от самия оператор). И така проблемът си остава с Local access номера, но със софтуер може да се преодолее единствено като се постави отметка No CallerID.
Проблем с CallerID номера от VIVACOM и globul/telenor до Мтел/боб няма. Мтел/боб си поставят тези ограничения и няма как да ги преодолеем за съжаление. Много се извинявам, ако съм подвел някого, но в самото началото нямах този проблем, явно впоследствие са дошли ограниченията от нашия роден оператор.

georgemadjarov

Операторите четат форуми ...

Мнение от georgemadjarov » 01 ное 2014, 08:55

Да очакваме скоро същото дръвце от вива и от теленор дето станал глобул.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: Не може да се направи обаждане от боб-ментелски към боб-ментелски телефон

Мнение от Paffkata™ » 01 ное 2014, 14:58

Няколко пъти писахме че НЕ може от мтел към мтел да се звъни (респективно боб), но ще те успокоя - МОЖЕ ако звъниш със скрит номер т.е. no caller ID трябва да избереш и тогава става за всеки мтел номер, чрез SIP услугата или чрез тяхното приложение. Чрез Local access НЕ става.
По прицнцип може и да се звъни от мтел на мтел без скрит номер при положение че номера на търсения започва с 089**** или 087**** т.е. ако е пренесен в мрежата им.
Мен лично - това ме устройва.

georgemadjarov

Следващото дръвце от горичката

Мнение от georgemadjarov » 01 ное 2014, 19:13

В продължение на два часа не можеха да се правят VOIP обаждания към боб/ментел нито с "No Caller ID", нито от регистриран вивакомски телефон, но сега отново може с "No Caller ID" или от не-мтелски номер.
В интерес на истината, десетината обаждания, които направих днес, не се различаваха от gsm-качество, и хората дори не разбраха, че не им се обаждам от gsm. Телефонията беше пълен дуплекс едновременно в двете посоки, без ехо. За интернет използвах слаб 3g в планинско село. Функцията обаждане към gsm и към чужбина през фиксиран номер не пести пари, но работи добре, смисъла на тая функция я виждам в това, че може да ползваш voip-цените през най-обикновен gsm (само към вива обаче за огромно съжаление).

Tadj
Регистриран: 10 дек 2013, 01:25

Re: Операторите четат форуми ...

Мнение от Tadj » 01 ное 2014, 19:14

Не знам за вас, момчета, ама и аз нещо съм "леко" разочарован. Глъхне, губи се звука - нема, нема, пък като ми изкрещи в ухото отведнъж - не ме чуват понякога, прекъсва...ползвам го главно чрез мобилния на Вивата.
Правил съм опити след провален разговор, да щракна едно спиид-тестче, щото иначе ми показва обхвата, че е на 4(макс) чертички - еми положението е доволно: над 1500КБ/с сваляне и 300КБ/с качване - повече от задоволително
Сооред мен, ако не е до настройки, значи нещо някъде е еб@но по връзката или операторите "нещо" ограничават. Нямам за себе си друго обяснение.
* Искам да попитам, какво е, аджеба кодек G729 и има ли смисъл от него...реално?

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: Re: Операторите четат форуми ...

Мнение от Paffkata™ » 01 ное 2014, 20:30

Tadj, ако ползваш приложението за разговори през voip и аз лично не съм доволен от качеството, независимо от скоростта. Проблема се елиминира чрез друг SIP акаунт. Всичко зависи от телефона, мобилния интернет и пр. Пробвай с Sipdroid, Acrobits и др. подобни, докато получиш задоволително качество. Приложението MobileVoip може да го ползваш без проблем с Local Access, и с Call back, защото там е незаменимо.
За SIP както казах ползвам друг софтуер.

Tadj

Re: Re: Re: Операторите четат форуми ...

Мнение от Tadj » 01 ное 2014, 21:01

Въобще не съм си правил и опит с техния ап - MobileVoip.
Един път пробвах успешно, след доста неуспешни опити с ZoIPer-a и беше добре и от там насетне само споделения от колегата Luke_Netwallker архив на Acrobits. Честно казано съм доволен, спрямо Justcall-a вади неотразим звук ( имам чувството, че вдига с два-три пъти по-силно звука и пак толкова и качеството му спрямо обикновенна gsm връзка), обаче с Voipblazer-a нещата са по-различни: хем по-тихо, хем по-проблемно.

Просто не си обяснявам, защо до такива ситуации се стига.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Re: Операторите четат форуми ...

Мнение от Luke_Netwalker » 01 ное 2014, 22:31

[Quote]Искам да попитам, какво е, аджеба кодек G729 и има ли смисъл от него...реално?[/Quote]
G729 не е панацея. От него има смисъл при много ниска скорост (изчерпани бързи мегабайти) при условие, че се поддържа и от двете страни. Решение за всички случаи е G711. За връзка SIP - SIP пишат, че най добрия вариант бил Opus, но той се поддържа от малко оператори. Който ползва Acrobits - опцията honor remote side codec дава много добри резултати.
Ето архив, в който има няколко приложения с вграден G729 + finarea.VoipBlazer.apk. Паролата е mobilebulgaria. Не пипайте опцията Premium features (или нещо в този смисъл). Тя е за закупуване на G729.
http://dox.bg/files/dw?a=5d6a2b1619

[Quote]Въобще не съм си правил и опит с техния ап - MobileVoip.[/Quote]
Да не стане грешка - приложението на VoipBlazer се казва finarea.VoipBlazer.apk (6,252,585 байта). При мен се държи добре, но по-често ползвам Acrobits защото там съм си настроил всички акаунти.

Tadj

Re: Re: Re: Re: Re: Операторите четат форуми ...

Мнение от Tadj » 01 ное 2014, 23:18

@Luke
Ползвам твоя архив за Acrobits и съм дал на honor-a. Има ли някакви допълнителни неща, които да се правят, допълват?
А този G711 какво се пада?
И между другото - има ли значение, кой, кой кодек, къде е подреден в Advanced Settings-> Audio Codecs-> Codecs For 3G на Acrobits-a в колонката Еnabled Codecs?

Сега...в този архив, който си дал (за който ти благодаря :D) има Acrobits виждам. Да го инсталирам него, а преди това да изтрия стария ли?

п.п: В сайта на VoipBlazer, като цъкнеш на Download-> Mobile и веднага при иконката на HTC-то и Android-чето има Get the app -> MobileVoip. И то е на Finarea и него не съм пробвал, при все, че беше качено.

Отговори