Разочарован от МТел

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Разочарован от МТел

Мнение от KOBRETI » 20 авг 2010, 01:26

Ако искаш вярвай... Фирмата има към 4000 карти и е нормално да са такива цените...

А още по-хубаво е, че по тази схема първите 20 лв са ми безплатни за сметка на фирмата... Досега не съм ги надвишавал, особено в комбина със Злато 180 на личната карта...

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 20 авг 2010, 09:49

[Quote]Та къде другаде да се търсят по-изгодни предложения?[/Quote]
Ти сериозно ли?
Сам си го написал:
[Quote]Едно от предложенията на Виваком за такива служители е това:
9,90 - 2000 мин. в корпоративна група, 80 мин. Виваком мобилни, 240 мин. фиксирани и 40 мин. за други мобилни оператори[/Quote]
А сам си отговорил и защо не се преминава на тая програма-просто ако един мине,а другите не,то той просто ще бъде изолиран от групата.Това в Мтел много добре го знаят,затова и си позволяват това "невероятно" предложение спрямо този тип клиенти.
Но да ти кажа честно,имам наблюдение над този тип служители и мога да ти кажа,че много често хората просто сменят програмата с друга на Мтел за частни лица,която им позволява да говорят с хора извън групата,защото това са служебни групи,а личните ти контакти няма как да ги осъществяваш с тях.Освен ако не вземеш такива карти за семейството си и за приятелите си,което на практика е невъзможно,пък и доста глупаво...

ogimag
Регистриран: 06 мар 2004, 17:44

Мнение от ogimag » 20 авг 2010, 10:49

За да съм честен трябва да кажа кое ме дразни в новата оферта. Първото е таксата с 5 лева нагоре. Но ако кажем, че това включва добавените минути и това, че са към всички, 50-те SMS`а и трафика- ОК. Мога да го преглътна. Но най ме е яд за разговорите към МТел. Не мога да разбера защо трябва да се вдигат от 18 на 25. И то в собствената им мрежа. И ако някой каже че са намалили разговорите към другите оператори от 39 на 25- ами не ми пука! Те по закон са длъжни да го направят. А и освен това имам и Вивакомска карта и стационарен телефон. От тях мога да говоря пак на 25 ст. Дребни еврейски или австрийски номера. Ако мине. То по тази логика ще кажат след година или две- ами щом плащат по 25 в мрежата ни защо да не почнат да плащат и по 30. (no) И защо да не направим таксата от 15 на 20?
И пак да кажа на тези които ще се опитат да ме пратят при други оператори. Имам и други карти за другите оператори. Но все се надявах, че като съм лоялен клиент с няколко карти и им плащам от години редовно съм заслужил някакво отношение.

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 20 авг 2010, 11:32

Сам си го написал:
Едно от предложенията на Виваком за такива служители е това:
9,90 - 2000 мин. в корпоративна група, 80 мин. Виваком мобилни, 240 мин. фиксирани и 40 мин. за други мобилни оператори

И ко ще кажеш че тази тарифа е по добра ли?:D

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 20 авг 2010, 11:59

(whistle) Да беше прочел най-последния ми пост, ама ..... айде да не спориме (yes)

Lights
Регистриран: 12 сеп 2006, 04:30

Мнение от Lights » 20 авг 2010, 16:30

Не се преминава, щото поне нашата група е от 2000 година и включва няколкохиляди служители и още поне още 2 пъти по толко членове на семейства. За да се пренесат толкова хора поединично в такава група на друг оператор трябва нещо много по-добро, а не съпоставимо с условията от М-Тел.

Бъркаш, че включват само служебните, нито е невъзможно, нито глупаво. Може да се вземат до четири карти от служител. Още повече, че и абонаментния план не е само един. Общо плановете с новите два мисля, че стават шест и всяка карта може да е на различен (единият е нещо като Комфорт 250), но всички са към общата група. Т.е. работата става семейство и колеги :)

Прав си, че повечето служители ползват и втора карта (не сменят тази) и то най-вече заради скъпите разговори към други оператори. Точно с новите два плана М-Тел целят да върнат заблудените овце в стадото ;), т.е. да обезмислят необходимостта от втора карта на друг оператор. На фона на бонусите, които са включили в тях (MB, SMS и безплатни минути към всички) обаче са вдигнали и цената в собствената мрежа от 0,18 на 0,25 ст.

Не съм някакъв заклет фен на М-Тел, имам карта и на Вива, а и предплатена на Глобул. Доста добре съм запознат с всички абонаментни и предплатени планове на трите оператора и за момента няма алтернатива за служителските карти от М-Тел.

Lights
Регистриран: 12 сеп 2006, 04:30

Мнение от Lights » 20 авг 2010, 16:48

За това си абсолютно прав, но никой не те кара да преминаваш на новите планове, оставаш на стария и всичко е ОК.
Избора се свежда до:
1. Стар служителски план с ниска цена към М-Тел и втора карта на Вива примерно
+ оптимизация на разходите
- поне с два телефона в джоба
2. Преминаване на новите планове - включен нет и минути към всички
+ отново с 1 телефон
- по-висока цена в собстената мрежа.
Аз лично клоня към 2, но след изтичане на договора на Уникол-а.

ogimag

Мнение от ogimag » 20 авг 2010, 19:45

Аз лично може би ще отана на стария план от 10 лева и 18 ст към МТел. Имам и вивакомски мобилен и стационарен. Пък след време... кой знае

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Мнение от sports_man » 20 авг 2010, 20:51

Днес се възползвах от тази тарифа...В Мтел менюто мойе да се проверяват всички отстъпки без смс-ите /МБ,мин към всички оператори,минути към група/.
Година и половина ще ги изтърпя...:D

ogimag

Мнение от ogimag » 24 авг 2010, 22:22

Днес ми казаха от *88, че тази оферта имала срок до 31 Август. А дано после пуснат нещо ново, че тази пръчка нещо хич не я бива.

Отговори