Разочарование от вивател

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Re: Разочарование от вивател

Мнение от Spiderman_ot_selo » 23 апр 2008, 21:27

В случая не виждам за какво ме обвиняваш?
Че искам да стане ясно за какво аджеба иде реч?
И не знам кой е клюкарката в случая-този,който се уповава на слухове или този,който винаги се опитва да приведе в доказателство факти и цифри.
Или може би ти стана неприятно,че си позволих да иронизирам предния ти пост.
Аз не защитавам Вивател по презумпция,просто когато бъдат обвинявани в нещо,то е хубаво да се базира на някаква конкретика иначе клюкарките май са други...
Видя ли ме да отричам проблемите със сим картите им?
Има чести оплаквания и се предполага,че това е вярно.Аз и близките около мен не сме имали проблем в това отношение,но явно след толкова оплаквания има нещо вярно.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Разочарованията предстоят... с новия ти оператор

Мнение от РПГ - Sage » 23 апр 2008, 21:34

Не искам да те тревожа, ама много бързо ще рзбереш каква грешка правиш като минаваш на Глобул.

kreizi
Регистриран: 01 май 2004, 12:59

Мнение от kreizi » 23 апр 2008, 21:54

Погледът ми не е замъглен от напразни надежди. Знам, че всички оператори имат още доста да работят, за да спечелят хорското одобрение. Но Вивател не ми дават 500 минути към 3 номера от Европа срещу 15 лв. Същият брой минути при Вивател струват 180 лв. А що се отнася до автоматичното подновяване на договора с Глобул, което беше основната причина да мисля дълго дали да премина към тях... Ами надявам се да я премахнат тази точка от общите им условия, а не само да повтарят, че още не е влязло в сила, защото както днес не е, утре ще се окаже, че е в сила. Много нечестно. Иначе друго не знам какво те притеснява толкова. Аз поне досега не съм имал проблеми с тях (което не изключва други да са имали, де), а съм им абонат от близо 2 год.

kreizi

Мнение от kreizi » 23 апр 2008, 22:03

"Че искам да стане ясно за какво аджеба иде реч?"

Ти можеш ли да четеш? Ако да, което би било добре, върни се и изчети внимателно цялата тема (без своите мнения, защото в тях няма много хляб). Там има и цифри, и букви... Дадох ти и допълнителен източник на информация, че май си любознателен.
Оставам с впечатление, че работиш за Вивател и ти е неприятно да те обвиняват (непряко).
Ще преведа думите си на разбираем за теб език: проблемът е, че в прес информацията относно преносимостта на номерата фигурира само една-единствена такса - от 5 лв. А в крайна сметка се оказва, че при получаване на сертификата ти се искат още пари без НЯКОЙ ДА МОЖЕ ДА ОБЯСНИ защо (на мен не ми казаха причината за тази допълнителна такса - нито служителят в центъра, нито двамата оператори от 123, защото НЕ ЗНАЕХА каква е). Сега разбра ли?

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 23 апр 2008, 22:12

имам максималния брой карти на Глобул и ти казвам, че не е добре да се занимаваш с тяхните планове, пълна скръб са, аз чакам само да им изтекат договорите им, раздал съм ги на близки да си говорят минутките към 3 убити номерца.. и съм на тях само заради по-ниските цени на телефоните,щото те не ги кодират като "коректните" от Мтел. Та истината засега е 40 лв Златна тарифа, или който няма възможност 20 лв Сребърна + 5 лв фаворити, другото от Глобул и Ментел е умряла работа

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Попара от надежди

Мнение от РПГ - Sage » 23 апр 2008, 22:39

Поправчица (много лека):
500 минути към 3 номера в зона "Балкани" на Глобул. И то не просто всички мобилни на Балканите, а само тези дъщерни на COSMOTE (Cosmorom, Глобул и т.н.) Голяма далавера, ша знайш...
Абе, хора не се ли научихте, че най-важната информация в една реклама и промоция е написано с най-малки буквички в ъгъла (или на сайта скрита под линк "0,00 лв", както правят... ха познайте кои - Глобул) ?

Въпрос:
Някога поглеждаш ли си фактурата, да дръпнеш чертата колко от тези "международни" разговори ползваш ВСЪЩНОСТ ? Изобщо ползваш ли ги?

Инфо:
Аз съм на Freedom 30, с такса 20 лв. Имам включено месечно потребление (всички възможни услуги) за 30 лв. Само в минути, без значение от оператора отсреща това е 83 минути. Но мога да ползвам и SMS, MMS, интернет. По тарифите на Вива мога да говоря с фиксиран абонат в Гърция и Румъния на същата цена (на БГ разговори). Или пък до КОЙ ДА Е мобилен абонат из Балканите 42 минути на месец. Или КЪДЕ ДА Е ПО СВЕТА поне 20-на минути. Без да доплащам над таксата.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 23 апр 2008, 22:40

"Ще преведа думите си на разбираем за теб език: проблемът е, че в прес информацията относно преносимостта на номерата фигурира само една-единствена такса - от 5 лв. А в крайна сметка се оказва, че при получаване на сертификата ти се искат още пари без НЯКОЙ ДА МОЖЕ ДА ОБЯСНИ защо (на мен не ми казаха причината за тази допълнителна такса - нито служителят в центъра, нито двамата оператори от 123, защото НЕ ЗНАЕХА каква е). Сега разбра ли?"

Не,не разбрах.
Има 5 лева такса за издаване на сертификат и нито стотинка повече за дейности и услуги свързани с преносимостта на номерата.
А ти разбра ли това,което написах или да го спелувам,за да го схванеш?

Ще прекратя т.нар. спор,защото никой не каза нищо конкретно.
А ако мислиш,че Вивател са постъпили незаконно спрямо теб,защо не си потърсиш правата?Защо не подадеш жалба в оторизираните за целта органи?
И не-не работя във Вивател,въпреки че и така да беше,не разбирам какъв е проблема,след като не съм излъгал с нищо,казано от мен...

kreizi

Re: Попара от надежди

Мнение от kreizi » 23 апр 2008, 22:58

И от мен една "поправчица", ама хич не лека:

* 500 включени минути месечно за разговори с 10 номера, от които до 3 могат да са международни – от Зона 1 за международни разговори, а останалите – от мрежата на GLOBUL.

* Зона 1 за международни разговори включва:

Фиксирани мрежи - Австрия, Белгия, Хърватска, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Великобритания, Холандия, Унгария, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Лихтенщайн, Люксембург, Македония, Монако, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия и Черна Гора, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Турция.

САЩ, Канада, Русия – фиксирани и мобилни мрежи.

...А щом съм минал на този план, значи е имало причина.

amoure
Регистриран: 25 яну 2008, 13:30

Мнение от amoure » 23 апр 2008, 23:14

Вивател предлагат телефон на ниска цена,ако си прехвърлиш номера от друга мрежа към тяхната. Глобул пак се излагат щом недават телефон ,както на нов абонат

Отговори