Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от algor » 20 юни 2017, 21:15

Дали?

[Quote]*** Включените в националния тарифен план МВ за мобилен интернет в Мрежата на Мтел се ползват и за мобилен интернет в страни от ЕС/ЕИЗ, като се добавя надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на МВ. След изчерпване на включените в тарифния план МB, както и при липса на такива в националния тарифен план, цената се формира съгласно посочената в тарифния план цена на МB и надценка в размер на 0.117 лв. с ДДС на МВ, но не повече от 0.469 лв. с ДДС на МB;[/Quote]

В кое бъркам?
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от Apple_fan » 20 юни 2017, 21:34

Офф много важно кой какво дава, важното е, че закона се заобикаля по толкова елементарен начин и ако не се вземат мерки, другите оператори също ще приложат подобни хватки.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от Вито » 20 юни 2017, 21:49

Не си мисли, че умници има само в Мтел. Въпросът е, че само там са решили да си прецакват клиентите по тоя долен начин. И да, не е маловажно щото за сметки до 25 лв. получават 500 МБ, а аз 5 ГБ. Колко е разликата сам си сметни и изобщо не се опитвай да защитаваш измамниците с някви закони! Боклука си е боклук, със и без закон. Тва е. Да не говорим как си карат клиентите от Боб да минат на друг план. Заслужават всички недоволни да се прехвърлят на другите два, а и няма как да е след поредната им издънка.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от chilko » 20 юни 2017, 22:01

Двете таблици за различните периоди - преди и след 15 юни.
Новите условия са тук - https://www.mtel.bg/promeni-rouming/

Потребителски аватар
algor

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от algor » 20 юни 2017, 22:05

Видях ги, благодаря!

[Quote]След изчерпване на обема данни от ограничителния обем се прилага цена на МВ,
равностойна на регулираната максимална цена за роуминг на едро, която се определя
от ЕК съгласно член 12 от Регламент (ЕС) № 531/2012.[/Quote]

Потребителски аватар
algor

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от algor » 22 юни 2017, 22:12

Допълвам малко инфо от днес: 3-4 души ме помолиха за съдействие в Мтел, относно решаване казуса с малкото интернет в роуминг.
След проверка в Мтел, обаче се оказа, че нито един номер от 4-те не е със 136МБ интернет или там колкото излиза по смятане за пакетите, а всички имат между 1,2 и 3 гигабайта.
Даже единия, който е с 400МБ за БГ се оказа, че е 1,2ГБ за ЕС.

Само не ме питайте как става това, тъй като адекватен отговор няма да получите.

Съвета ми е преди да се нервирате и да пишете жалби, минете през някой офис на Мтел и помолете да ви кажат колко МБ имате в ЕС и след това действайте, ако се окажат 136 мегабайтите.

LAODSE
Регистриран: 10 ное 2012, 16:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от LAODSE » 23 юни 2017, 12:24

Тая регулация ги хвана неподготвени,в три различни офиса ми казват че ще имам към 2гб в роуминг,на *88 ми казаха че ще разбера като си регистрам картата в чужда мрежа,ще получа смс с точните гб.Е в роуминг съм и имам почти 4200мб...Никой не знае какво става тия в офисите са мега зле.

escalade83
Регистриран: 20 дек 2010, 16:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от escalade83 » 23 юни 2017, 12:33

[Quote]Даже единия, който е с 400МБ за БГ се оказа, че е 1,2ГБ за ЕС.

Само не ме питайте как става това, тъй като адекватен отговор няма да получите.[/Quote]

Елементарно. И на жена ми е подобно. По формулата, която е дадена за интернет в роуминг, се смята МИНИМАЛНИЯ интернет, който трябва да Ви даде оператора. Жена ми е на 20 лв (без ДДС) и 1 GB нет за България. В роуминг има 2,66 GB.

Потребителски аватар
Sithlord
Регистриран: 03 юни 2017, 18:32

Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от Sithlord » 23 юни 2017, 17:57

Малко встрани... В момента съм в Гърция, Ставрос. За каквито и МВ да си говорим, нета им е уж 3G, но мега зле. Батериите на телефоните ще ви падат 3 пъти по-бързо! (angry)

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от Мilen » 23 юни 2017, 18:22

Операторите са сложили ограничение на роуминг клиентите като за последна дупка на кавала...Същата работа и с примите на Мтел- уж има 4Г, а не мога да вдигна повече от 7-8 Mpbs в София...

Отговори