Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
-
- Регистриран: 25 окт 2011, 13:01
Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Аз съм доволен в плана за 18лв с неограничени минути и 6ГБ нет,който беше промоцията на миналия Юни ми дават 4400Мб за роуминг,което е повече от супер!
-
- Регистриран: 29 май 2017, 20:11
Така реалното от мен- имам боб от първите който ползва само интрнет пакет.
В роуминг не спря !!! Последно го ползвах в роуминг във вторник работеше
Ползвам и чужд оператор който тази година ми показва 4G автоматично ме върза за мтел, пробвах и другите два оператора също показват 4G, НО бързината на интернета е като Е. Преди това ходих и в други европейски държави там нета е нормален.
Дата прима за интернет 3 гига заминават за отрицателно време. Тука явно таксуват на 10 мега , а не на килобайт.
Същата работа е и с теленорските предплатени за интернет.
ПРОСТО ОПЕРАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ГЪРБЯТ ЗДРАВО С ИНТЕРНЕТА.
Хайде приятно ви обсъждане
В роуминг не спря !!! Последно го ползвах в роуминг във вторник работеше
Ползвам и чужд оператор който тази година ми показва 4G автоматично ме върза за мтел, пробвах и другите два оператора също показват 4G, НО бързината на интернета е като Е. Преди това ходих и в други европейски държави там нета е нормален.
Дата прима за интернет 3 гига заминават за отрицателно време. Тука явно таксуват на 10 мега , а не на килобайт.
Същата работа е и с теленорските предплатени за интернет.
ПРОСТО ОПЕРАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ГЪРБЯТ ЗДРАВО С ИНТЕРНЕТА.
Хайде приятно ви обсъждане
Я хората в роуминг да вземат да проверят какво IP получават преди да недоволстват от мизерните скорости- да не вземе "случайно" да се окаже, че целият ви трафик докато сте в Англия примерно първо минава през сървърите на вашия оператор в София и тогава чак стигате до съответният сайт ;)
Искахте "безплатен роуминг"- получихте го. Искате по 3-4ГБ трафик в роуминг- имате ги, поне в общият случай. На операторите обаче всичко това им бърка в джоба и много бързо усетиха как да ви преебат- интернета в роуминг в момента е буквално като да ползваш долнопробно прокси за да отвориш американски сайт.
А за скоростите и реалното наличие на 4Г в чужбина да не говорим- дори и гнусната и скапана 4Г мрежа на Мтел е поне на 3 светлини години пред мрежите в Англия, Белгия и Франция, а скоростите и 4Г покритието на Виваком са мечта за всички европейски държави. По много неща сме назад, но по въпроса за покритие и реални скорости гарантирано сме №1 в Европа...
Искахте "безплатен роуминг"- получихте го. Искате по 3-4ГБ трафик в роуминг- имате ги, поне в общият случай. На операторите обаче всичко това им бърка в джоба и много бързо усетиха как да ви преебат- интернета в роуминг в момента е буквално като да ползваш долнопробно прокси за да отвориш американски сайт.
А за скоростите и реалното наличие на 4Г в чужбина да не говорим- дори и гнусната и скапана 4Г мрежа на Мтел е поне на 3 светлини години пред мрежите в Англия, Белгия и Франция, а скоростите и 4Г покритието на Виваком са мечта за всички европейски държави. По много неща сме назад, но по въпроса за покритие и реални скорости гарантирано сме №1 в Европа...
Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
колега, половината си прав, половината - не :)
за трафика който се рутира през БГ - това е така, но това се отразява само на латентността, не на макс.достижима скорост.
За качеството на мрежите - тук вече не съм съгласен.
Мога да кажа от опит че в БГ мрежите са на много добро ниво, особено сравнени със мрежите в Англия (където е доста зле качеството).
Все пак сме на 9-то място в света по качествен интернет достъп през LTE :)
за трафика който се рутира през БГ - това е така, но това се отразява само на латентността, не на макс.достижима скорост.
За качеството на мрежите - тук вече не съм съгласен.
Мога да кажа от опит че в БГ мрежите са на много добро ниво, особено сравнени със мрежите в Англия (където е доста зле качеството).
Все пак сме на 9-то място в света по качествен интернет достъп през LTE :)
Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
и за да не съм голословен, ето един тест от нет в роуминг с карта на вивата:
http://www.speedtest.net/my-result/a/2830314898
http://www.speedtest.net/my-result/a/2830314898
Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Вчера писах за мизерната скорост в Гърция, но сега да споделя. Минах от автоматичен на ръчен режим и вместо Vodafone избрах Wind и веднага ме закачи на 4G! Не е перфектен обхвата, но бива! Скорост на download 40 Mbps и 20 на upload. Батерията вече държи по-нормално. Знам, че Wind са партньор на Telenor. Извода е - не се оставяйте на автоматично търсене на мрежа! Поздрави!
Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Прав си на 100% нашите са светлинни години пред английските и гръцките
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Wind имаха 4G само на плажа но в хотела покритие нулево и стопява батерията за нула време. Маи най добре беше на 3G на Vodafon. Стваше за браузване и малко Youtube. В Северна Гърция около Аспровалта мрежите са доста зле.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Винаги ползвам vadafone в Гърция преди седмица обикалях островите в най южната част където всичките им оператори имат скапан обхват само в Атина го биваше горе долу аз съм на м-тел и мога да ти кажа със сигурност че гърците могат само да сънуват нашите мрежи
Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Това не е съвсем вярно,вчера тествах нет-та в района на Катания,покрай летището при добро покритие скоростите са доста добри,сайтовете се отварят бързо,войп телефонията си ми върви.Проблемите по скоро идват от слабото покритие,у нас мрежите са супер това е факт.