Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Виваком - 5250 мегабайта в роуминг за плана с 16 Гб за 23,99 лв.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
По моят случай има развитие. Получих писмо от Европейската комисия, в което пише, че трябва да получа 2,25 GB в роуминг. Съответно се свързах с Мтел да попитам защо имам едва 544 МБ. Не можаха да ми кажат. Днес като си отворих профила в сайта на Мтел видях, че вече данните са 4488 МБ. Не е зле :P
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Браво за търпението и за адекватната реакция да се търсят права, а не да се псува по форуми и да се чудим само как да прецакаме системата... (beer)
Това доказва за пореден път, че подходяща реакция при даден проблем почти сигурно води до положително решение.
Поздравления!
Това доказва за пореден път, че подходяща реакция при даден проблем почти сигурно води до положително решение.
Поздравления!
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Eeeee, БРАВО!!! Така се процедира в подобни случаи!
[Quote] Получих писмо от Европейската комисия, в което пише, че трябва да получа 2,25 GB в роуминг.[/Quote]
Браво и поздравления! Идеята да се пише директно до Евркомисията аз я дадох (yes) Да се заобикалят бавните и корумпирани бг институции и да се усетят ползите от членството ни в Евросъюза и от обикновените граждани!
Браво и поздравления! Идеята да се пише директно до Евркомисията аз я дадох (yes) Да се заобикалят бавните и корумпирани бг институции и да се усетят ползите от членството ни в Евросъюза и от обикновените граждани!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Защото са се поучили от грешката си и са дали дори повече МБ!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
[Quote]Защото са се поучили от грешката си[/Quote]
Вярвай си. Те много добре знаят, че лъжат! Ти обясняваше как били намерили законна вратичка да си преебават абонатите и всичко било наред щото нямало кой копче да им каже. Е, оказа се, че е незаконно!!!
Вярвай си. Те много добре знаят, че лъжат! Ти обясняваше как били намерили законна вратичка да си преебават абонатите и всичко било наред щото нямало кой копче да им каже. Е, оказа се, че е незаконно!!!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
[Quote]Само да кажа всички които са с дневни пакети да се обадят да си ги деактивират, защото днес пак минах в Румъния и получих смс, че ползвам алтернативна роуминг тарифа!!! Обадих се да питам какво е това след като не съм отговарял с ДА на смса им отпреди два дена, те ми отговориха, че автоматично едва на 19-ти ще бъдат спрени всички алтернативни пакети. Това била най-новата информация... Всъщност сега като се загледах виждам, че още на 15-ти преди смса с това колко МБ имам в ЕС съм получил същия смс като този от днес, който гласи, че имам алтернативна роуминг тарифа. Та, който пътува в следващите два дена и има дневен пакет, да се обажда и да го деактивира веднага, за да ползва новите тарифи![/Quote]
Както писах по-рано по случая, накрая са ми боднали 2 дневни такси за daily pass. Обадих се да питам от какъв зор са ме таксували като не съм отговорил на смса им, че искам да ползвам алтернативна роуминг тарифа. Оня гледа, гледа и след 10 минути ми каза, че е писал на финансовия отдел подробно и щели да ми намалят сумата в следващата фактура. Нищо чудно да има и други прецакани.
Както писах по-рано по случая, накрая са ми боднали 2 дневни такси за daily pass. Обадих се да питам от какъв зор са ме таксували като не съм отговорил на смса им, че искам да ползвам алтернативна роуминг тарифа. Оня гледа, гледа и след 10 минути ми каза, че е писал на финансовия отдел подробно и щели да ми намалят сумата в следващата фактура. Нищо чудно да има и други прецакани.
Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Не видях никакво "реално сравнение" в коментарите от първата страница. Друг е въпросът защо само по 5 мнения се визуализират на страница, но карай - просто платформата на сайта е лоша.
При положение че има минимални задължителни лимити, всичко друго си е до оператора и до тарифния план, който клиентите имат. Нито месечните такси са еднакви, нито включените услуги, така че не виждам за какво "реално сравнение" става дума. Реално може да се сравни, че примерно англичанин на ваучер на Three, като дойде лятото на море в България, ще си говори за 3 пенса на минута (това са около 7 ст), докато българин на ваучер към примерно Мтел, ако отиде на екскурзия до Англия, ще говори на същите подигравателни цени от 35 ст мин или колкото там е на мтелските прима карти. Това е реално сравнение - англичанин в роуминг в БГ плаща 5 пъти по-малко, отколкото българин в родната си страна. И 5 пъти дори не е близо до реалността. На практика е по-скоро 30 пъти, ако приемем, че минималната работна заплата в Англия е 1200 лири на месец (40 часа х 4 седмици х 7,50/час), а в България е 460 лв на месец. 1 минута за англичанина е 1/40000 от месечната заплата, докато на българина му е 1/1315. Срам ме е, но какво да се прави - сами сме си виновни, че търпим.
При положение че има минимални задължителни лимити, всичко друго си е до оператора и до тарифния план, който клиентите имат. Нито месечните такси са еднакви, нито включените услуги, така че не виждам за какво "реално сравнение" става дума. Реално може да се сравни, че примерно англичанин на ваучер на Three, като дойде лятото на море в България, ще си говори за 3 пенса на минута (това са около 7 ст), докато българин на ваучер към примерно Мтел, ако отиде на екскурзия до Англия, ще говори на същите подигравателни цени от 35 ст мин или колкото там е на мтелските прима карти. Това е реално сравнение - англичанин в роуминг в БГ плаща 5 пъти по-малко, отколкото българин в родната си страна. И 5 пъти дори не е близо до реалността. На практика е по-скоро 30 пъти, ако приемем, че минималната работна заплата в Англия е 1200 лири на месец (40 часа х 4 седмици х 7,50/час), а в България е 460 лв на месец. 1 минута за англичанина е 1/40000 от месечната заплата, докато на българина му е 1/1315. Срам ме е, но какво да се прави - сами сме си виновни, че търпим.
Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
По-лошо е - повечето български предплатени карти с що годе достатъчно нет и минути - Универсална прима, Виваком браво и браво +, изобщо не работят в роуминг.
Само предплатеният на теленор от изгодните има услуги в роуминг. Като преди да излезете от страната си купувате
1000 мб за 7 дни за 3.99 или 2000 мб за 30 дни за 9.99
40 национални минути за 7 дни за 3.99 или 80 за 30 дни за 6.99 и може да си ги ползвате в роуминг.
Ако нямате заредени е 39 ст. на мин. и 2.40 лв на мб в ЕС.
Таксуване на 100 кб.
Само предплатеният на теленор от изгодните има услуги в роуминг. Като преди да излезете от страната си купувате
1000 мб за 7 дни за 3.99 или 2000 мб за 30 дни за 9.99
40 национални минути за 7 дни за 3.99 или 80 за 30 дни за 6.99 и може да си ги ползвате в роуминг.
Ако нямате заредени е 39 ст. на мин. и 2.40 лв на мб в ЕС.
Таксуване на 100 кб.