Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
-
- Регистриран: 27 юли 2015, 16:52
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
[Quote]Предплатените на мтел и вива нямат роуминг, освен най-старите[/Quote]
[B]Глупости на таркалета.[/B] Има определен "прима тарифен план" който има роминг, само че сега не ми се ровичка за да го напиша кой е, на който му трябва ще си го издири.
Почти всяка прима (освен тая за предплатен интернет) може да се направи на тоя "тарифен план". Пакетите за прима обаче не важат в роминг. Трябват към 40-50 минути ровичкане по сайта на мтел (плюс търсене отвън по шибания им сайт) за да се схване как да се направи роминг на Прима. Направено е нарочно много извъртяно с цел да се изкара че пакетите не важат в роминг и наистина за прима няма пакет минути и мегабайти в роминг, но [B]на всяка прима може да се пусне роминг[/B].
Симкартите на вива get max, call you, get free, get 5 [B]ИМАТ РОМИНГ[/B].
Така или иначе, най-удобни за роминг, т.е. за пътуване в чужбина, са предплатените симкарти на теленор, за които си има и специални пакети за използване в роминг. Тия които са за ес са си и доста атрактивни.
[B]Глупости на таркалета.[/B] Има определен "прима тарифен план" който има роминг, само че сега не ми се ровичка за да го напиша кой е, на който му трябва ще си го издири.
Почти всяка прима (освен тая за предплатен интернет) може да се направи на тоя "тарифен план". Пакетите за прима обаче не важат в роминг. Трябват към 40-50 минути ровичкане по сайта на мтел (плюс търсене отвън по шибания им сайт) за да се схване как да се направи роминг на Прима. Направено е нарочно много извъртяно с цел да се изкара че пакетите не важат в роминг и наистина за прима няма пакет минути и мегабайти в роминг, но [B]на всяка прима може да се пусне роминг[/B].
Симкартите на вива get max, call you, get free, get 5 [B]ИМАТ РОМИНГ[/B].
Така или иначе, най-удобни за роминг, т.е. за пътуване в чужбина, са предплатените симкарти на теленор, за които си има и специални пакети за използване в роминг. Тия които са за ес са си и доста атрактивни.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Глупости казваш били, после ми потвърждаваш думите, че само стари забутани планове на мтел и вива предплатени имат роуминг и нямат пакети. На мтел вярно може да се преминава от един на друг и да стане номера(пакетите се губят в такъв случай), но да се има предвид - при зареждане на поне 10 лв и кредитът и валидността на самата карта се удължават с 3 месеца и след това 1 мес. само входящи и после се губи номерът. При теленор кредитът се удължава с 3 месеца, но валидността на сим картата с 1 г. При виваком 10 лв са достатъчни за да важи кредитът и картата 11 мес. При теленор националните пакети са достатъчни, [b] не е нужно да се зареждат такива за ЕС, освен ако няма да трябвa на номера извън България да се звъни[/b]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
P.s. При виваком ПРЕДПЛАТЕНИТЕ ПЛАНОВЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СМЕНЯТ, а тези, които си изброил ВЕЧЕ НЕ се предлагат.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
[Quote][Quote] Само да кажа всички които са с дневни пакети да се обадят да си ги деактивират, защото днес пак минах в Румъния и получих смс, че ползвам алтернативна роуминг тарифа!!! Обадих се да питам какво е това след като не съм отговарял с ДА на смса им отпреди два дена, те ми отговориха, че автоматично едва на 19-ти ще бъдат спрени всички алтернативни пакети. Това била най-новата информация... Всъщност сега като се загледах виждам, че още на 15-ти преди смса с това колко МБ имам в ЕС съм получил същия смс като този от днес, който гласи, че имам алтернативна роуминг тарифа. Та, който пътува в следващите два дена и има дневен пакет, да се обажда и да го деактивира веднага, за да ползва новите тарифи![/Quote]
Както писах по-рано по случая, накрая са ми боднали 2 дневни такси за daily pass. Обадих се да питам от какъв зор са ме таксували като не съм отговорил на смса им, че искам да ползвам алтернативна роуминг тарифа. Оня гледа, гледа и след 10 минути ми каза, че е писал на финансовия отдел подробно и щели да ми намалят сумата в следващата фактура. Нищо чудно да има и други прецакани. [/Quote]
И развитието в новата фактура. Приспаднали са ми двете дневни такси за роуминг които ми бяха таксували след 15 юни. Трети път имат грешка в сметките (за 10 години ползване) и ги коригираха без никакъв проблем, само с обаждане на оператор. Няма какво повече да искам.
Както писах по-рано по случая, накрая са ми боднали 2 дневни такси за daily pass. Обадих се да питам от какъв зор са ме таксували като не съм отговорил на смса им, че искам да ползвам алтернативна роуминг тарифа. Оня гледа, гледа и след 10 минути ми каза, че е писал на финансовия отдел подробно и щели да ми намалят сумата в следващата фактура. Нищо чудно да има и други прецакани. [/Quote]
И развитието в новата фактура. Приспаднали са ми двете дневни такси за роуминг които ми бяха таксували след 15 юни. Трети път имат грешка в сметките (за 10 години ползване) и ги коригираха без никакъв проблем, само с обаждане на оператор. Няма какво повече да искам.
Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Здравейте,кой оператор е с най добър роуминг като цяло разговори,нет?
Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Разговорите са еднакви в зависимост от плана. Виваком дава най-много ГБ в роуминг.
Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Аз бих спорил колко от тези допълнителни МБ си струват дори споменаването, след като обикновено количеството на „максимална скорост” е еднакво в България и в чужбина.
@GruT
Къде ще ходиш и за колко дълго? На кой оператор си сега и на какъв план?
@GruT
Къде ще ходиш и за колко дълго? На кой оператор си сега и на какъв план?
Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Спори си колкото искаш, не ми пречи. Аз съм предоволен с 5-те ГБ които ми дават.
Какво значение има къде ще ходи, след като цените са едни и същи за целия ЕС...
Какво значение има къде ще ходи, след като цените са едни и същи за целия ЕС...
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
При Виваком няма ограничение за скорост на MB в роуминг. Като свършат тези които ти дават в роуминг те таксуват по 7.7 евро на GB. Иначе Вито е прав, че Виваком дават най - много, на план от 16 лв съм МБ в роуминг са 4100. През няколко месеца пътувам за по няколко дни до Гърция и Италия вършат ми идеална работа.
Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Мисля да вземам хл плана с една п10 към вива надявам се добар избор правя?