Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

maikadjamaika
Регистриран: 13 дек 2017, 17:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от maikadjamaika » 13 дек 2017, 17:43

Всички оператори в ЕС имат право да въвеждат ограничения по свое осмотрение при установяване на нетипично поведение на определени потребители ! Разбирам надеждите ти за евтин и безплатен единен телеком пазар, но това не е пазар а хардауш ! Всички работим за заплати и ако всички спрем да си плащаме сметките за заплати просто ще се наложи да забравим, защото така ще спрем икономиката !

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от tzincbg » 13 дек 2017, 20:41

Чета регулацията, никъде не виждам да са им дадени права за прекратяване в такава ситуация. Единствено виждам, че могат да начисляват такси отгоре. Трябва да питаме ЕК или по-вещи юристи според мен, не операторите във форума. Може да е законно, но нека го видим черно на бяло.

list
Регистриран: 09 дек 2017, 17:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от list » 14 дек 2017, 16:49

[Quote]Чета регулацията, никъде не виждам да са им дадени права за прекратяване в такава ситуация.[/Quote]

Само четене не стига- трябва и поне да се опиташ да разбереш прочетеното, но явно това не е по силите на твърде много хора...
Операторът има пълното право да каже "при тези условия може да ви спрем телефона"- който доставя услугата поставя условията при които ще я ползваш. И който не е съгласен с условията може просто да използва друг оператор-лесно е.

Помниш схемата на Мтел с отделният пакет интернет, нали? Сигурно си забелязал, че Мтел вече предлагат разумни количества нет в роуминг обаче ако си мислиш, че го правят понеже някоя комисия ги е подгонила с глобите ГРЕШИШ- схемата им беше и все още е напълно законна, но се надигна масово недоволство и мениджърите се усетиха.

Да повторя написаното назад в темата- тези промени в Общите условия НЕ СА ПРЯКА ПОСЛЕДИЦА от нещо въведено със закон или наредба, а са самостоятелно и напълно законно решение на Виваком. А всяко една промяна в ОУ във ваш ущърб ви дава правото да прекратите договорът си на основание "не съм съгласен с промените в ОУ- нямам против да си плащам при дълъг престой в роуминг, но е недопустимо да ми спирате телефона"- възползвайте се...

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от sabin_zaimov » 14 дек 2017, 17:02

В днешно време мобилната комуникация е необходимост като електричеството и т.н. За да не злоупотрябват доставчиците на услуги затова има [B]"РЕГУЛАЦИИ"[/B]. Те са създадени в защита на потребителите. Така, че аз мисля да сезирам националният регулатор та да видим какво ще излезе. Надявам се да отнесат съответната глоба.

list
Регистриран: 09 дек 2017, 17:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от list » 14 дек 2017, 17:56

Явно и на теб ти е трудно мисленето и затова държиш да се консултираш с някаква малоумна лелка дето цял ден си чеше миризливата слива.

Потретвам за последните трудно разбиращи прочетеното- оператора МОЖЕ да наложи каквито си ще условия, а който не е доволен може да ползва друг оператор. А влезе ли в сила тази промяна това ще е основание да прекратите сегашният си договор- никой не ви кара да стоите при Виваком щом условията не ви харесват.
По всеки договор има 2 страни като един предлага нещо, а друг се съгласява- ако няма съгласие няма да има и договор, елементарно е. Поне за повечето хора е така, но явно за вас двамата не е- ще ви уредя консултации с преподавател в 3-ти клас, ще ви отнеме 2-3 години вероятно обаче все още има шанс все някога да почнете да разбирате прочетеното...

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от TRACKER » 14 дек 2017, 18:11

Колега,
а ти наясно ли си че ако всички оператори направят тази промяна, това което успя еврокомисията да "издейства" за потребителите ще иде на кино?
Да не говорим, че такова "държание" се нарича картел и т.н...

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от Вито » 14 дек 2017, 21:06

Не виждам драма. Тарикатите живеещи в Германия с български номер ще бъдат резнати. Тва е. Аз ще си имам същите условия каквито са и до сега. Не знам обаче как ще се уточни статута на студентите които масово не са титуляри на номера...

TRACKER
Регистриран: 11 апр 2006, 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от TRACKER » 14 дек 2017, 21:12

Колега, не са само студентите.
Има и хора в дългосрочни командировки.
Да не говорим, че примерно БГ банките не позволяват да ползваш небългарски номер за получаване на нотификационни смс-и.
Ако направят БГ номерата да могат да се мигрират към ЕС оператори със запазване (както направиха местенето на номер между националните оператори), тогава вече може да претендират за такива "спирания на услуги".

Потребителски аватар
algor
Регистриран: 07 сеп 2006, 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор

Мнение от algor » 14 дек 2017, 21:19

[Quote]Да не говорим, че примерно БГ банките не позволяват да ползваш небългарски номер за получаване на нотификационни смс-и.[/Quote]

Няма такова нещо - ползвам подобни СМС-и в три банки и на трите места имам вързани БГ и английски номер.
Въпросните СМС си ги плащам аз и като спадне депозита под 1 лев ме информират, че при следваща транзакция ще бъдат изтеглени нови 10 лева и така се и случва.
Тоест и по лев да ми е СМС-а като цена, не е от значение.
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии!

Отговори