Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
В момента съм в Гърция около Аспровалта. 4G има само WIND, ама покритието е доста рехаво и ти стопява батерията за нула време. Vodafon имат най добро покритие но само 3G. Скоростите са 2 - 3 Mbit/S и Ping около 200. Така че преди да плюете за мрежите в България си помилете,защото тук са доста по зле.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Да не превръщаме темата в дискусия какви са чуждите мрежи. Фактът, че България е в топ 10 по LTE скорост в света говори достатъчно.
Казвайте какви МБ са ви дали. ;)
Казвайте какви МБ са ви дали. ;)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Тия смс-и получих на летището в Италия като си пуснах телефона:
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Ползваш вероятно два пакета МВ и съответно различно количество МВ за роуминг за двата
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
[Quote]Нали уж се определя по месечната такса?[/Quote]
По месечната такса чрез формулата на Еврокомисията се определя задължителния минимум. Оператора не може да ти даде по-малко. Но е свободен да ти даде повече!
По месечната такса чрез формулата на Еврокомисията се определя задължителния минимум. Оператора не може да ти даде по-малко. Но е свободен да ти даде повече!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Вярно,един лев към сметката за допълнителни 2гб...Ходи разбери как ги смятат...таксата с ддс е 19 кинта (18+1) Мтел клас М коледа това пише в договора...Сега разгледах смс-ите на жена ми тя има 4080мб.на същия план е 18 кинта.Интересно е че не ги делят,аз в Бг изхарчих около 1.5гб и тук продължавам черпят се от общите.Като цяло съм много доволен 4гб хич не са малко особено с келявите скорости тук...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Значи, излиза сметката :)
Само Теленор доколкото знам ти дават МВ за роуминг, които не се приспадат от общите.
Само Теленор доколкото знам ти дават МВ за роуминг, които не се приспадат от общите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Сметката излиза:136мв за всеки лев такса.Тоя план струва по принцип 30лв без ддс.30 х 136=4080.Аз го получавам за 18лв което не е зле.За сверка мой приятел в Дания плаща най-скъпия възможен план там с всичко безлимитно и получава и той 4гб в роуминг.Та не сме толкова зле...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Хаха, интересно сравнение. Единствено TDC имат 3GB в роуминг при най-скъпият си план (450 ш****и крони), не 4. Telenor ти дават 10 за плана от 250 крони, Telia ти дават пак 10, само че с плана за 400 крони, докато 3 ти дават 7,5 при плана за 270 крони. :) В интерес на истината, наистина бих казал, че се е прецакал с този безсмислено скъп план. Не че има значение, де, когато чистата ти заплата е поне 15,000 крони в нааааааай-лошият случай. :)
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Re: Реално сравнение ЕС Роуминг - Виваком, Мтел, Теленор
Днес разбрах
Карта от Теленор бизнес група от 11 карти
План Нон Стоп 35лв без ДДС на месец
Неограничени разговори в България
800мин от България към межд. Зона, межд. Зона 2 и межд. Зона Балкани
800мин в Швейцария
25.000МВ в България
11.500МВ в ЕС
800МВ в Швейцария