Нагледен пример как изглежда жалбата ми. Ако някой се чуди как да я напише ;)
До Председателя на КЗП
Копие до :
”КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ” ЕАД. Със седалище и адрес на управление гр. София, община Младост 4, бизнес Парк София, сграда 6
Ж А Л Б А
От ************** ****** ******
(трите имена)
гр. (с.) *****, ПК .**** жк. *** ул. ************ № **.
тел. ********, е-mail : ******************
Относно
Жалбата ми е относно клаузата за автоматично подновяване на срока на договора, залегнала в абонаментните договори за мобилни услуги предоставяни от ”КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ” ЕАД със седалище и адрес на управление гр. София, община Младост 4, бизнес Парк София, сграда 6. Или за краткост – Глобул.
”КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ” ЕАД си позволява едностранно и своеволно да включва в договорите за мобилни услуги условие за автоматично подновяване на срока на договора. Фирмата не предоставя опция за приемането или не , на тази клауза , както и не предоставя вариант на договорите без включена такава клауза.
Подобно условие практически обезмисля срочността на договора като го превръща във безкраен. Това условие ограничава свободата на избор на потребителя и възпрепядства в голяма степен гарантираната от закона мобилност на номера. По своята същност подобна клауза противоречи на основната валидност на договора под чиято сила договора се предоставя на клиента за подписване и приемане на условията.
Смятам, че правата ми на потребител са грубо нарушени. Поставен съм в неравностойно положение спрямо другата страна по договора. Искането ми е тази клауза от договорите на оператора да отпадне
Прилагам копие от стандартния договор предоставян от ”КОСМО БЪЛГАРИЯ МОБАЙЛ” ЕАД
Гр. (с.)София Подпис:
01.10.2009 г.
1. Посочва се фирма, седалище и адрес на търговеца, срещу когото се подава жалбата.
2. Възможни причини: недоставяне на поръчана стока или обещана услуга; забавяне на доставката; доставеното е с по-ниско качество или различно от уговореното; предоставяне на невярна информация; неравноправни договорни условия; едностранна промяна или прекратяване на договора и пр.
3. Дата на възникване на спора, същност на спора; търговски обект или друго място на сключване на сделката; вид на придобитата стока или услуга; цена, други oбстоятелства по случая.
4. Възможни искания: доставка на стоката, предоставяне на услугата, поправка на стоката, заменяне на стоката с нова, намаление на цената, връщане на заплатените суми срещу получаване на продадената стока, предоставяне на допълнителна информация, премахване на неравноправните клаузи oт договора и др.
5. Прилагат се копия от документите, с които разполага потребителя: договор, фактура, касовa бележка, гаранционна карта, документи от сервиз и др.
Съд за картела !!!
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
Върни се в “Операторите (Обща дискусия)”
Отиди на
- Телеком оператори
- ↳ Операторите (Обща дискусия)
- ↳ A1
- ↳ Telenor
- ↳ VIVACOM
- ↳ Ти.ком (MAX TELECOM)
- ↳ Булсатком
- ↳ Кабелни/Интернет доставчици
- Производители
- ↳ Samsung
- ↳ Nokia
- ↳ Apple
- ↳ Huawei
- ↳ Motorola
- ↳ Xiaomi
- ↳ Lenovo
- ↳ LG
- ↳ Sony
- ↳ OnePlus
- ↳ Други производители
- Въпроси и отговори
- ↳ Обща дискусия
- ↳ Какво устройство да избера?
- ↳ Какъв план да избера?
- mobilebulgaria.com
- ↳ Новини/Нови технологии
- ↳ Други производители
- ↳ Други
- ↳ Аксесоари
- ↳ mobilebulgaria.com - проблеми и въпроси свързани със сайта
- Операционни системи
- ↳ ОС (Операционни системи)
- ↳ iOS
- ↳ Android
- ↳ Windows
- ↳ OS на часовници (WatchOS/Tizen/Android Wear)
- ↳ Smartphones (стара категория)