samsung galaxy s ili iphone 4

toti_1984
Регистриран: 04 сеп 2010, 05:02

samsung galaxy s ili iphone 4

Мнение от toti_1984 » 06 окт 2010, 17:58

здравеите на всички може да ви се стори клиширана темата която ще пусна но се чуда коя от двете машинки да избера samsung galaxy s ili iphone 4. и ако има хора които са се докосвали и до двата телефона нека да кажат най накрая на кои от двата телефона е по добър дисплея защото чета много различни мнения из нета.благодаря ви!!!

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Re: samsung galaxy s ili iphone 4

Мнение от jamesjames » 06 окт 2010, 18:50

Аз мисля, че мога да ти дам най-обективно мнение. Ползвам iPhone (3GS) от 15-тина месеца. Наскоро си купих и Galaxy S и вече го ползвам три месеца. Имах възможността да ''поопозная'' и iPhone 4 в рамките на десетина дена. Така че смятам, че мнението ми е възможно най-пълно.
Та... Питаш кой дисплей е по-добър. Няма спор, че е SAMOLED-ът на Galaxy S. Дисплеят наистина е уникален и аз трябва да кажа, че не мисля повече да се върна на (S)LCD или каквото и да е друго TFT. Retina дисплеят на iPhone е по-добър единствено, ако го гледаш от изключително близо. Има и по-добри ъгли на виждане, но пък не може да се мери със SAMOLED-a по нищо друго. Не е за пропускане и фактът, че разлика от 0.5'' определено се усеща.
Все пак, като изключим дисплея, iPhone 4 е по-добрият телефон. Аз прецених за себе си, че не си заслужава ъпгрейд от 3GS към 4, но за единствен телефон е по-доброто решение. Но и Samsung-а да вземеш, няма да сгрешиш. Определено това са двата най-добри телефона в момента и всеки от тях има някои определени недостатъци. Графичният ускорител на Galaxy S е по-добър на хартия, но няма приложения, които да го използват пълноценно. Поддържа Bluetooth 3.0, но този стандарт все още е доста бегло разпространен... И т.н.
Аз бих ти препоръчал iPhone 4. Вземи Galaxy S само ако водещият ти критерий е дисплеят.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 06 окт 2010, 19:00

Колкото и да не съм фен на Samsung, така зададен въпроса и правейки сравнение между двата на база цена/качество - няма сила, която да ме накара да взема почти двойно по-скъпия Iphone 4. Ще спестя плеятдите за по-големия AOMLED дисплей на самсунг или резолюцията на Ай. От друга страна Iphone си е Iphone и по-различно стои в ръката на притежателя. Избора си е твой, аз си мисля, че ако парите нямаха значение щях да взема Iphone 4, но при такова различие в цените....
[Quote]

Аз бих ти препоръчал iPhone 4. Вземи Galaxy S само ако водещият ти критерий е дисплеят.[/Quote]

бих добавил [i]ако водещият ти критерий е дисплеят и цената...[/i]

Tarikatcho
Регистриран: 17 ное 2009, 22:39

Мнение от Tarikatcho » 06 окт 2010, 21:25

Из аз се чудих между 2та телефона преди 6 дена ,но реших да взема 4ката и абсолютно не съжалявам .Пред ползвах ипхоне 3гс и го смених за htc desire и след няколко дена ползване съжалих за смяната и за това си взех отново ипхоне .Но пък всеки трябва да прецени за себе си ,просто на мен този телефон най-много ми харесва.

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 06 окт 2010, 21:45

ако можеш да си позволиш ай фона... май е по готин..

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 06 окт 2010, 22:09

jamesjames можеш ли да дадеш малко по-обстойно сравнение на софтуерната част? Хардуера е ясен, той си е в полза на галаксито. Но по-скоро препоръчваш айфона, били обяснил защо, само заради app store или има и други причини? Просто ако можеш да направиш един разбор на плюсове и минуси между двете ОС-и.

toti_1984

Мнение от toti_1984 » 07 окт 2010, 01:53

благодаря ти за изчерпателния отговор приятелче.само искам да те попитам още нещо,ти каза,че като погледнеш по отблизо се вижда разликата,че единия дисплеи е със повече пиксели от другия.толко ли е голяма разликата в полза на айфона?аз наскоро гледъх сатио и макат,че дисплея му е по слаб от на айфона и галаксито много ми хареса и мисля,че няма да се забелейи кои знае каква разлика между пикселите на галаксито и ай фона...

toti_1984

Мнение от toti_1984 » 07 окт 2010, 01:58

сички казват,че оп система на айфона е по напреднала в смисъл има повече приложения които можеш да ползваш но също така има и платени много.докато андроида И ТАМ ИМАЛО БАЯ ПРИЛОЖЕНИЯ НО ПОВЕЧЕТО БИЛИ НЕИЗПОЛЗВАЕМИ.с две думи андроида не е усъвършенстван още но мисля,че и там нещата ще си доидат на място.аз това знам за оп системи на двата топ смартфона в момента.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 07 окт 2010, 03:13

[Quote]Но по-скоро препоръчваш айфона, били обяснил защо, само заради app store или има и други причини?[/Quote]
Взех SGS просто понеже имах iPhone 3GS. Според мен ''ъпгрейдът'' към 4 (същото GPU и CPU) не си струва.
Причината е една-единствена - iOS. Следователно основният ми мотив е точно AppStore, но и бързината на работа, липсата на лагове, бъгове, забивания и т.н. В Android има много приложения, но не колкото за iOS. Не само това, приложенията, които ги има и за двете ОС-и са много по-добре написани за iOS. С по-добър интерфейс, по-бързи, по-адекватни, по-изпипани във всяко едно отношение...
[Quote]толко ли е голяма разликата в полза на айфона?[/Quote]
Въобще не е в полза на iPhone, дори напротив. Предимствата на дисплея на iPhone се проявяват при изключително редки обстоятелства, които почти не се случват в практиката на ползване на телефона.

Но както вече казах, разликата (макар и в полза на iPhone 4) би могла да се пренебрегне. Идеята ми е, че ако вземеш iPhone 4 ще си по-доволен, но и Galaxy S ще те накара да се чувстваш удовлетворен. За съжаление ще иска повече модване, отколкото iPhone 4, който ще мине с един jailbreak за 1 минута.

nikolchokolo
Регистриран: 20 яну 2010, 02:07

Мнение от nikolchokolo » 07 окт 2010, 03:56

ай стига моля те

Отговори