Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Ти четеш ли какво съм написал или не го схващаш? Казвам, че покритието се е разширило, но като дата на последна актуализация пише декември 2017, но има прогрес!
Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
И къде е прогреса? В момента Виваком ударно разширява мрежата си, вече и в Североизточна България. Теленор са най-назад, единственото им предимство е, че са покрили много малки градове в Северна България, иначе са доста назад. Но нека не забравяме, че картата им не е актуализирана, може реално да са по-напред.
Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Ето какво е състоянието на трите оператора в Елена. Че сравнявям две места - центъра на града и там, където съм настанен.
Мтел - не знам колко е добра тяхната 3G и LTE мрежа в центъра, но мисля че в хотела LTE покритието е зле (1 черта), а пък за 3G-то да не говорим. Лош обхват, едвам свързва за малко и после или disconnect-ва, или минава на EDGE.
Теленор (тук ще кажа доста повече) - в града покритието е прилично. Между 3-4 черти на LTE и макар малко по-лошото покритие, скоростите са доста високи. 3G е на пълен сигнал в града. В хотела отвън в най-долната част (тя сочи към града, понеже сме на високо) LTE-то е на 3 черти, а вътре на 1 черта, и единствено download-а добър (30 Mbps). 3G 2100 е може би на пълен обхват отвън и на 1 черта вътре. 3G 900 пълен обхват навсякъде. Тук трябва да отбележим, че LTE и 3G мрежата са стабилни, за разлика от 3G мрежата на Мтел.
Виваком - мисля, че е същата ситуация като при Теленор, тъй като базовите станции на Теленор и Виваком са разположени на един трансмитер, а за Мтел не знам.
Мтел - не знам колко е добра тяхната 3G и LTE мрежа в центъра, но мисля че в хотела LTE покритието е зле (1 черта), а пък за 3G-то да не говорим. Лош обхват, едвам свързва за малко и после или disconnect-ва, или минава на EDGE.
Теленор (тук ще кажа доста повече) - в града покритието е прилично. Между 3-4 черти на LTE и макар малко по-лошото покритие, скоростите са доста високи. 3G е на пълен сигнал в града. В хотела отвън в най-долната част (тя сочи към града, понеже сме на високо) LTE-то е на 3 черти, а вътре на 1 черта, и единствено download-а добър (30 Mbps). 3G 2100 е може би на пълен обхват отвън и на 1 черта вътре. 3G 900 пълен обхват навсякъде. Тук трябва да отбележим, че LTE и 3G мрежата са стабилни, за разлика от 3G мрежата на Мтел.
Виваком - мисля, че е същата ситуация като при Теленор, тъй като базовите станции на Теленор и Виваком са разположени на един трансмитер, а за Мтел не знам.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Значи, ако не дадеш достоверен източник за глупостите, които пишеш в този пост, ще реша, че всичко казано за тебе в този форум е вярно.
Не знам как са Мтел и Виваком, не ги ползвам, но редовно пътувам из цялата страна (само за миналата седмица имам 2500 км) и гарантирам с личен опит и преки наблюдения, че написаното от тебе за Теленор не отговаря на истината.
Ако нямаш какво да кажеш, поне недей да заблуждаваш.
Картата им беше актуализарана преди най-много две седмици след като лично им вдигнах скандал за конкретно населено място.
Не знам как са Мтел и Виваком, не ги ползвам, но редовно пътувам из цялата страна (само за миналата седмица имам 2500 км) и гарантирам с личен опит и преки наблюдения, че написаното от тебе за Теленор не отговаря на истината.
Ако нямаш какво да кажеш, поне недей да заблуждаваш.
Картата им беше актуализарана преди най-много две седмици след като лично им вдигнах скандал за конкретно населено място.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Иначе по планинските пътища през повечето време бях на 3G между 2 и 4 черти (през повечето време 3-4 черти) и на някои места съм минавал на EDGE или съм губил обхват. Иначе съм доволен от скоростите и от покритието на 3G мрежата на Теленор.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Персоналното впечатление е единственото валидно. Не някакви общи приказки на фотьойлени форумни тролове.
-
- Регистриран: 08 май 2006, 21:12
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Като минус в мрежата на Теленор може да се отчете по-големия процент непокрити села в сравнение с Виваком, при Виваком процента на покритие на селата е по-голям. По-добре да имаш някакво покритие ако ще и да е 2G отколкото нищо.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Е, категорично не съм обиколил всички села, паланки и дерета. Съмнявам се да си и ти, така че пак обобщаваме без никакви доказателства.
То може и да е вярно, но няма как да го знаем, а това е заблуждаващо.
То може и да е вярно, но няма как да го знаем, а това е заблуждаващо.
-
- Регистриран: 08 май 2006, 21:12
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Мога да дам конкретни примери, все пак обсъждаме мрежите на операторите, а не това дали ходим по села и т.н.
В село Драгана, община Угърчин, област Ловеч покритие има само Виваком (вкл. 3G);
В село Драгаш войвода, община Никопол, област Плевен покритие има само Виваком (вкл. 3G);
В село Кулина вода, община Белене, област Плевен, покритие има само Виваком.
Мога да давам още примери, просто в провинцията Виваком имат повече базови станции.
В село Драгана, община Угърчин, област Ловеч покритие има само Виваком (вкл. 3G);
В село Драгаш войвода, община Никопол, област Плевен покритие има само Виваком (вкл. 3G);
В село Кулина вода, община Белене, област Плевен, покритие има само Виваком.
Мога да давам още примери, просто в провинцията Виваком имат повече базови станции.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Именно за това говоря:
[Quote]просто в провинцията Виваком имат повече базови станции[/Quote]
Не знам дали е вярно или не, но ти откъде го знаеш? Ей това е важното. Ако в три, пет или сто села няма покритие, това пак не са нито "всички", нито дори "повечето" села.
Така че, казваме: В село Х, Вива/Мтел/Теленор нямат покритие. Точка. А не като някои - щом на баба в селото нямат, нямат в никое село. Това имам предвид.
[Quote]просто в провинцията Виваком имат повече базови станции[/Quote]
Не знам дали е вярно или не, но ти откъде го знаеш? Ей това е важното. Ако в три, пет или сто села няма покритие, това пак не са нито "всички", нито дори "повечето" села.
Така че, казваме: В село Х, Вива/Мтел/Теленор нямат покритие. Точка. А не като някои - щом на баба в селото нямат, нямат в никое село. Това имам предвид.