Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Грешка
Последна промяна от Arthur на 10 дек 2022, 19:58, променено общо 2 пъти.
Каква е тази буква?Arthur написа:Виваком като придобият буквата с 148 базови станции ще дръпнат малко напред с качеството
Много приятно се изненадах от уеттел западните села на Пазарджик имаше 5Г извън картата на покритие и доста добър сигнал
Сигурен ли си, че е било 5G или просто Upper Layer Indicator (ULI)? ULI е технология, която казва на телефони, поддържащи 5G, да покажат на потребителя "5G", докато ползват 4G LTE дори и да не са свързани с 5G мрежа.
Ако си със Samsung, виждаш 5G само когато реално е 5G, ако си с iPhone те лъжат, че имаш 5G и нямаш начин да разбереш, а ако си с друга марка можеш да видиш в приложения като Cellmapper или NetMonster дали реално си свързан с 5G. Ако например в NetMonster пише "5G NSA Disconnected", значи виждаш ULI, а не 5G.
Казвам това, защото Йеттел много обичат да слагат ULI където им падне, за да залъгват потребителите си. Пускаш Speedtest на телефон, който показва "5G" и на Samsung и скоростта е идентична
Не беше мой телефона
Аифон беше
Отваряше клиповете в ютуб доста бързо аз съм на 4г и при мен се бавеха
Аифон беше
Отваряше клиповете в ютуб доста бързо аз съм на 4г и при мен се бавеха
Състояние на мрежите плюсове и минуси
До офиса на Yettel в Бизнес парка, но на места скоростта е далеч от тази. Минавайки ръчно на 4G показателите са по-зле.
Това, че при теб се бави, не значи, че реално има 5G. Телефонът ти поддържа ли 4G+?
Но както и да е, не е невъзможно Йеттел да са разширили покритието си спрямо последното обновление на картата. Ще ме учуди да имат реално 5G някъде, където А1 и Виваком нямат.
А1 са обновили картата си на покритие към 01.12.
Има добавени нови места с 4 и 5 Г покритие, като в някой малки градове са свили 5 Г обхвата като ‘много добър’.
Обичайните места само с 3Г покритие си остават същите.
Има добавени нови места с 4 и 5 Г покритие, като в някой малки градове са свили 5 Г обхвата като ‘много добър’.
Обичайните места само с 3Г покритие си остават същите.
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
А1 да вземат да си подменят клетките в градовете където са вече дефектирали. Покритието и плътността на мрежата им зависи и как си подменят старите клетки. Клетката до нас е заминала преди половин година, на няколко пъти им подавам сигнал през приложението, че разговорите ми се разпадат и прекъсват, че 4Г и 5Г нета им е под всякаква критика за адреса и получавам един и същ отговор всеки път, че подмяната на тази клетка не влизала в програмата им за 2022 г. А кой знае още колко клетки имат да подменят по градовете.
Виваком са обновили картата си на покритие, като новото е, че вече тя е базирана на google maps.
Също ново е, че така са разширили покритието, че все едно и в космоса вече имат.
От вашия опит, смятате ли, че е реална или последния месец ударно са пускали нови базови станции?
Също ново е, че така са разширили покритието, че все едно и в космоса вече имат.
От вашия опит, смятате ли, че е реална или последния месец ударно са пускали нови базови станции?