Състояние на мрежите плюсове и минуси

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от ivobel721 » 07 яну 2023, 18:00

nbamrvolte написа:
07 яну 2023, 12:47
Няма смисъл да пускат на предплатени 5G. Според мен.
VoLTE е достатъчно. Пакетите магабайти са малки за 5G.
Много бързо ще се изразходват на предплатени мегабайтите на 5G.
Има смисъл от гледна точка на маркетинг. В чужбина често предплатените карти имат достъп до 5G, но в чужбина нямат такива дървени оферти като у нас.
Според мен VoLTE трябва да е задължително включено във всяка тарифа, независимо дали е предплатена или абонаментна. Не може да е "premium feature" да може да се чуеш адекватно с човека отсреща и не може да се канят да спират 3G и да се наложи част от клиентите им да ползват 2G за разговори 🤡

osil
Регистриран: 15 дек 2018, 18:56

Мнение от osil » 13 яну 2023, 12:20

Здравейте, чудя дали да се прехвърли А1 карта към Yettel(заради изтекъл договор и по-добри условия).Всички сме на А1(най-близки),в Редута е адресът и там не е много читав обхвата на А1.Дали ще се влошат нещата с разговорите при прехвърляне?Също така се обикаля и по планини,от време на време,там как са нещата?Благодаря предварително

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 13 яну 2023, 13:38

osil написа:
13 яну 2023, 12:20
...Дали ще се влошат нещата с разговорите при прехвърляне?Също така се обикаля и по планини,от време на време,там как са нещата?Благодаря предварително
Защо не пробваш с предплатена на Yettel да видиш как е покрието в района и местата, които ще посещаваш?
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

ivobel721

Мнение от ivobel721 » 13 яну 2023, 22:56

Не знам тук Maxthon споменавал ли е, но Виваком имат UL CA на LTE от миналата година, но още нямат 256QAM UL.
Игнорирайте, че download скоростта е ниска, това е заради деприоритизацията на предплатената ми карта.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

ivobel721

Мнение от ivobel721 » 13 яну 2023, 22:59

А1 от миналата година също имат UL CA на LTE, но имат и 256QAM UL на LTE. Съответно и upload скоростите са по-добри. Игнорирайте разликите в download скоростите между скрийншотовете.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 14 яну 2023, 11:15

A1 магазин Метро на Цариградско вътре нямаше сигнал

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 14 яну 2023, 19:01

4G мрежата на А1 до миналата година беше N1 в София, сега е под всякаква критика. Определено мисля да ги сменям с друг оператор като изтече договора. На мое име се водят пет карти от семейството ми и качеството на покритието да е толкова зле си е направо подигравка с клиентите и с техните пари. На места клетките им са за подмяна, но явно нарочно не си мърдат и малкия пръст. Стигнах до извода, че оператора трябва да се сменя на всеки две години, тъкмо да има стимул отново да те привлече като клиент. В това отношение политиката на операторите към старите им клиенти е под всякаква критика.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 14 яну 2023, 19:13

angelstamb написа:
14 яну 2023, 19:01
4G мрежата на А1 до миналата година беше N1 в София, сега е под всякаква критика. Определено мисля да ги сменям с друг оператор като изтече договора. На мое име се водят пет карти от семейството ми и качеството на покритието да е толкова зле си е направо подигравка с клиентите и с техните пари. На места клетките им са за подмяна, но явно нарочно не си мърдат и малкия пръст. Стигнах до извода, че оператора трябва да се сменя на всеки две години, тъкмо да има стимул отново да те привлече като клиент. В това отношение политиката на операторите към старите им клиенти е под всякаква критика.
Аз този път може да пробвам Йетел, ако още имат офертата за пренос след месец и нещо. Досега не съм ги ползвал на основна карта, но гледам, че според последната им карта уж би трябвало да са си постегнали 4Г-то покрай София на места.
Иначе в София скоро не съм виждал сериозни проблеми с никой оператор, единствено преди с А1 като масово падаше на 3Г, явно и сега имат проблеми, не съм ги тествал напоследък.

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 14 яну 2023, 19:45

Йеттел имат много добро покритие в София. За разлика от другите оператори те слагат винаги клетки над големите обществени сгради и вътре сигнала е силен и не пада. Покритието и скоростите им значително се подобриха през последните месеци след пускането на новите честоти за 4Г. 5Г - то им също е отлично и с много добро покритие. Имам и тяхна карта и непрекъснато тествам. Декември месец в техен офис ми предложиха при пренос от А1 тотал макс от 60 лв. да ми го дадат за 30 лв. Според мен в момента мрежата им е много по - добра от А1. Определено си струват! Препоръчвам ги!

Rumm
Регистриран: 15 окт 2006, 11:10

Мнение от Rumm » 14 яну 2023, 20:13

angelstamb написа:
14 яну 2023, 19:45
Йеттел имат много добро покритие в София. За разлика от другите оператори те слагат винаги клетки над големите обществени сгради и вътре сигнала е силен и не пада. Покритието и скоростите им значително се подобриха през последните месеци след пускането на новите честоти за 4Г. 5Г - то им също е отлично и с много добро покритие. Имам и тяхна карта и непрекъснато тествам. Декември месец в техен офис ми предложиха при пренос от А1 тотал макс от 60 лв. да ми го дадат за 30 лв. Според мен в момента мрежата им е много по - добра от А1. Определено си струват! Препоръчвам ги!
:lol: Хайде стига си им правил реклама! Знаем ги що за стока са.

Отговори