Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Вивата на Витоша над златните мостове е гола вода
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
На А1 сега съм на 4G план и скоростта е над 300. Няма ограничение.
Ако мина на 5G ще имам ограничение на 2 10 и 300 Mbps
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако мина на 5G ще имам ограничение на 2 10 и 300 Mbps
А има ли планове само на 4г на максимална скорост,на които можем да подпишем в момента ?
-
А1 One са едногодишни на 4G.
Те нали са с включени мегабайти,а не неограничени.Не виждам връзката им с 5G плановете.И 5G плановете са на неограничена скорост докато се ползват включените мегабайти.
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
За Ягнево А1 са направили достатъчно.Apple_fan написа: ↑31 юли 2023, 08:55Този уикенд бях в едно рибарско селище Ягнево, близо до Златоград. А1 имаха клетка там и имаха пълен обхват на 4Г, макар и само на банд 3. На Виваком и Йеттел обхвата беше слаб и се губеше на места. Интересното е, че в картите им покритието е отбелязано като добро.
На доста места по магистрала Марица забелязах да има 5Г при А1.
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Пътувам често напоследък с влак из страната. А1 е неизползваем особено към Видин. Около клетките си е супер, но като се отдалечаваш падаш на 3/2g няма трафик...
Йетел е супер използваем интернета. Да, не е 300 мбита. Пинга не винаги е нисък. Обаче и през 3г и почти без обхват на 4г си върви трафик. Бързо сменя мрежите и клетките и дори да останеш без обхват бързо се кънектва към клетка когато се появи. Реално през а1 не отваря страници, през йетел си върви youtube music.
Йетел е супер използваем интернета. Да, не е 300 мбита. Пинга не винаги е нисък. Обаче и през 3г и почти без обхват на 4г си върви трафик. Бързо сменя мрежите и клетките и дори да останеш без обхват бързо се кънектва към клетка когато се появи. Реално през а1 не отваря страници, през йетел си върви youtube music.
-
5G няма включени мгб, само ограничения по скорост. 4G ИМА включени мегабайтиBANANA_18 написа:Те нали са с включени мегабайти,а не неограничени.Не виждам връзката им с 5G плановете.И 5G плановете са на неограничена скорост докато се ползват включените мегабайти.
А1 вече са добавили 4 и 5Г в района на Рилския манастир. Интересно, че на пълно 5Г скоростта беше около 100 мбпс. Не ми се вярва да е заради многото хора, нали уж затова беше 5г-то.
Виваком от своя страна имат 4Г и то само на банд 8. И на други места в югозападна Б-я са само на банд 8.
Очевидно А1 и Виваком имат различни стратегии за мрежите си. Първите залагат на скорост, тъй като не съм виждал техни станции само на банд 8, а имат поне банд 3. Вторите не залагат толкова на скорост, колкото да имат покритие почти навсякъде, макар и с по-ниски скорости въпреки че 10-20 мбпс също е задоволителна скорост особено в малко населено място.
Виваком от своя страна имат 4Г и то само на банд 8. И на други места в югозападна Б-я са само на банд 8.
Очевидно А1 и Виваком имат различни стратегии за мрежите си. Първите залагат на скорост, тъй като не съм виждал техни станции само на банд 8, а имат поне банд 3. Вторите не залагат толкова на скорост, колкото да имат покритие почти навсякъде, макар и с по-ниски скорости въпреки че 10-20 мбпс също е задоволителна скорост особено в малко населено място.
И малко над рилски манастир нито един оператор