Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Аз съм на 30 по принцип и все още нямам ограничение. Сега тествах пак.
Yettel BG mmWave през роуминг от O2 UK
Телефонът е Asus Smartphone for Snapdragon Insiders
https://maps.app.goo.gl/ShGdNowmmSRxtCvr6
Телефонът е Asus Smartphone for Snapdragon Insiders
https://maps.app.goo.gl/ShGdNowmmSRxtCvr6
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Индикатора горе показва 4G+. Така ли е при mmWave?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не, този телефон има бъг, при който показва 4G+ при 5G NSA и показва 5G само ако е 5G SA.
Мобилните оператори и ВВС ще ползват съвместно радиочестотите в обхвати 700 МНz и 800 MHz
-
- Регистриран: 11 авг 2021, 02:40
Крайно време беше!Arthur написа:Мобилните оператори и ВВС ще ползват съвместно радиочестотите в обхвати 700 МНz и 800 MHz
Дано така се реши проблема със слабия обхват в малките населени места и в сграда при големите градове!
Изпратено от моят 23013PC75G с помощта на Tapatalk
Доколкото разбирам ще се използват само за 5G?
-
- Регистриран: 11 авг 2021, 02:40
Дори така да е самото 5G също има проблем в масивните сгради или също приземни етажи!RosenBG24 написа:Доколкото разбирам ще се използват само за 5G?
Изпратено от моят 23013PC75G с помощта на Tapatalk
Би трябвало да включва и LTE. В Англия имам LTE на 800 Mhz на някои места и то се поддържа от всеки смартфон. За съжаление не помага особено за покритието, не възлагайте прекалени надежди. Повечето смартфони поддържат и LTE на 700 Mhz. Докато 5G на 700 и 800 Mhz не поддържа почти никой от смартфоните от последните години ( 5Г в Европа и България засега е само на 3600 Mhz). Едва от тази година смартфоните поддържат 5Г на 700/800 Mhz, а докато преобладаващата част от абонатите си купи такъв смартфон, ще минат поне 5 години. Така че телекомите нямат избор и трябва да пуснат И LTE на тези честоти. То така или иначе клетките почти навсякъде не са SA 5G, ами NSA 5G, което върви задължително с 4G като основна мрежа.
Писах преди една година, че LTE си остава основна мрежа за над 50 % от абонатите и така е и към този момент. Все повече приятели и познати, след ъпгрейд към нов смартфон си изключват 5G в настройките, за да пестят батерия. И това оказва реален ефект!! Разбира се, имам и един познат, фен на Спийдтест тестовете, но след като се хвали 3 месеца с големи скорости, накрая му омръзна и вече не повдига въпросът