Може и да е добра стратегия, така или иначе този банд не е за високи скоростти, а 5Г сигурно ще е с по-лошо покритие.ddeynov написа: ↑08 мар 2024, 11:52Относно Виваком има следните лични наблюдения.
Band 20 (800 MHz) не съм засичал никъде. Що се отнася за n28 700 MHz, използват го на LTE (4G). От около 2 седмици засичам 700 MHz в София, в центъра, НДК, Редута, Малинова долина, Студентски град, Овча купел, Бъкстон, Павлово. От София до Кюстендил през Перник и Радомир има непрекъснато 4G на 700 MHz. В самите градове също. По магистрала Тракия до Пазарджик, както и в град Пещера и град Брацигово. Явно масово са го пуснали в последните две седмици. Преди това не съм го засичал.
Състояние на мрежите плюсове и минуси
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
Виваком карат на принципа да напускат на всичкото си 4G по един ULI, за да пише 5G и да се фукат, че "имат" най-великото покритие. Средностатистическият потребител не знае какво е това, а просто гледа, че пише 5G, цъка с език и преподписва. Но за бой са 3gpp, ietf и там, който още позволява в спецификациите вместо HSPA+ да пише 4G, а при 4G да пише 5G и подобни маркетинг простотии.
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Здравейте,
Днес сутринта пътувах от София за Никопол.
По навигация точно 32 км преди Никопол за 6 км нямах никакъв обхват на А1. За 6 км.
Йетел бяха с пълен обхват.
Айде вече А1 да си запълват дупките!
По навигация точно 32 км преди Никопол за 6 км нямах никакъв обхват на А1. За 6 км.
В София, някой оператор дали има B28, ?
-
- Регистриран: 12 яну 2024, 13:17
Защото или поради неактивност на телефона от към данни разкача 5г или на самата антена няма 5г (dss или c band), но са пуснали upper layer indicator.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
-
- Регистриран: 12 яну 2024, 13:17
По-скоро второто в случая, защото той телефона като разкачи от 5G като не се ползва нет и при чертичките на покритието пише 4G+, а в случая там още пишеше 5G. С карти на Виваком и А1 съм и изпробвах на двете, като и при двата оператора явно 5G-то е от фалшивото. Става въпрос в центъра на Плевен.
Само Самсунг имат индикатор за upper layer. Останалите телефони показват 5г независимо дали реално го има. Примерен сценарий от Виваком. Антена извън града. Получаваш сигнал само на 900mhz, На антената има и 1800mhz dss, но поради слаб сигнал от тази честота не се хваща. Въпреки това телефоните показват 5г, но реално го няма.Hellomoto359 написа:По-скоро второто в случая, защото той телефона като разкачи от 5G като не се ползва нет и при чертичките на покритието пише 4G+, а в случая там още пишеше 5G. С карти на Виваком и А1 съм и изпробвах на двете, като и при двата оператора явно 5G-то е от фалшивото. Става въпрос в центъра на Плевен.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Е нещо на 3G/2G не свали лиangelstamb написа: ↑08 мар 2024, 13:25Здравейте,
И аз пътувам по старият път Ботевград -София и сваля на места но все пак има някакъв нет за навигацията
Причината сега да има и в градовете е, че досега само пускаха в по-малките населени места. Но иначе съм изненадан и аз, че вече се хваща Band 28 и от градски станции. Скоростите, които видях на -95 dBm, са доста прилични:defierofodds написа: ↑08 мар 2024, 12:27Може и да е добра стратегия, така или иначе този банд не е за високи скоростти, а 5Г сигурно ще е с по-лошо покритие.ddeynov написа: ↑08 мар 2024, 11:52Относно Виваком има следните лични наблюдения.
Band 20 (800 MHz) не съм засичал никъде. Що се отнася за n28 700 MHz, използват го на LTE (4G). От около 2 седмици засичам 700 MHz в София, в центъра, НДК, Редута, Малинова долина, Студентски град, Овча купел, Бъкстон, Павлово. От София до Кюстендил през Перник и Радомир има непрекъснато 4G на 700 MHz. В самите градове също. По магистрала Тракия до Пазарджик, както и в град Пещера и град Брацигово. Явно масово са го пуснали в последните две седмици. Преди това не съм го засичал.
32,4 Mbps download
21,7 Mbps upload
Надявам се и в по-нататъшното развитие на мрежата да пуснат и Band 20, за да може да има малко по-добър капацитет освен подобреното покритие.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black