Състояние на мрежите плюсове и минуси
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
За Виваком говоря. Имам тестове в темата за ЛТЕ скоростите, разгледай ги. Смешното е, че вече с Булсат имам по-високи скорости- от 10 до 15 Mpbs, отколкото вечер в работен ден със Виваком- около 5-7 Mpbs...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
[Quote]Особено когато операторът в района няма друга честота.[/Quote]
Честотите на 1800 Mhz си остават, не виждам за какво говориш. 2600 ще се използват само в големите градове, за по-голям капацитет и скорост. Който по някаква причина няма покритие на 2600, ще се върже на 1800. Защо трябва да си говорим елементарни неща? За да се използват навсякъде в Европа 2600, явно има основателни причини. Тук просто мобилния картел се гаври с клиентите си.
Честотите на 1800 Mhz си остават, не виждам за какво говориш. 2600 ще се използват само в големите градове, за по-голям капацитет и скорост. Който по някаква причина няма покритие на 2600, ще се върже на 1800. Защо трябва да си говорим елементарни неща? За да се използват навсякъде в Европа 2600, явно има основателни причини. Тук просто мобилния картел се гаври с клиентите си.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Ето линк към мнението ми със скоростите вечерно време. Копирам го, ако не се отваря на всеки: http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/470746/page/197/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5
[Quote]От няколко дни съм отново с нет от Виваком, след новия билинг цикъл. Обаче се усеща едно бавене вечерно време... Днес реших да пусна няколко теста и се хванах за главата, скоростите паднали под тези на Булсат!!
Виваком, София, кв. Витоша:
линк
линк
линк
Алчноста на нашите оператори и желанието им само да печелят, без да инвестират в мрежата са пословични... От години са свободни честотите на 2600 Mhz и КРС ги предлага, но никой не иска да плати няколко милиона, за да ги ползва. А в цяла Европа се използват масово за LTE-A, включително и в съседна Румъния от над 2 години...[/Quote]
[Quote]От няколко дни съм отново с нет от Виваком, след новия билинг цикъл. Обаче се усеща едно бавене вечерно време... Днес реших да пусна няколко теста и се хванах за главата, скоростите паднали под тези на Булсат!!
Виваком, София, кв. Витоша:
линк
линк
линк
Алчноста на нашите оператори и желанието им само да печелят, без да инвестират в мрежата са пословични... От години са свободни честотите на 2600 Mhz и КРС ги предлага, но никой не иска да плати няколко милиона, за да ги ползва. А в цяла Европа се използват масово за LTE-A, включително и в съседна Румъния от над 2 години...[/Quote]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Ето и в съседна Румъния какво става...
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aMx2rcS6Wp8[/Youtube]
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aMx2rcS6Wp8[/Youtube]
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
E то и на мтел имаше рекламни тестове над 100 мбит и на теленор, но...
В чужбина може да има, но там се плаща повече.
В чужбина може да има, но там се плаща повече.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
точно пък в румъния да плащат повече. по-скоро digi са диви и тероризират традиционните оператори. освен това румъния е 2 пъти по-голяма, съответно по-скъпа мрежа за покритие.
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Мисля,че темата е подходяща за въпроса ми.Интересува ме,какви са ви впечатленията,за покритието на Теленор и Виваком в планините.Нямам в предвид ски пистите,а туристическите маршрути в Родопите,Стара планина,Рила и Пирин.Опита ми с Мтел,не е в тяхна полза.Много често там където нямат покритие,мои спътници с Виваком и Теленор са имали.Мнението ми,разбира се е субективно,затова се надявам някой планинар да сподели наблюденията си.
Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Беласица - Мтел - често се прехвърляше в роуминг на Wind Гърция.
Vivacom - стабилно 3G на повечето места,на другите 2G и стабилни разговори.
Vivacom - стабилно 3G на повечето места,на другите 2G и стабилни разговори.
-
- Регистриран: 07 дек 2014, 01:19
Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
Здравейте,при коя честота LTE ще с по добро покритие? На 900 Мhz дали обхвата ще е по голям за сметка на скороста?Питам понеже в интернет пише че Виваком ще пускат LTE и на 900 Mhz.Дали скороста ще е същатата като на 3G на 900 Mhz или щее по бърза?
Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси
900 ще даде много по-добро покритие от 1800 MHz. За скорости, ако е с 5 MHz честотна лента, ще е към около 30 Mbps download и до 10 Mbps upload.
iPhone 16 256 GB Ultramarine
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black
Apple Watch Series 8 45 mm Starlight
AirPods Pro with MagSafe Case
Xiaomi Mi11 Lite 5G Truffle Black