Състояние на мрежите плюсове и минуси

mamuta70
Регистриран: 11 фев 2010, 21:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от mamuta70 » 17 юли 2018, 23:50

Тук нещата не са като при Теленор когато си суапнаха цялото оборудване с Хуауейско защото тогава беше сменено всичко от антени до базови станции, радио релейки и цялата опорна мрежа и т.н. Мтел(А1) сменят само определени компоненти от мрежата като RRU и базови станции с нови на Нокиа докато старите Ериксонски ги махат поетапно. Та в този план на мисли в момента мрежата им е мишмаш (сбирщайн) от различни марки и поколения радио оборудване. На много места забелязвам че антените на мачтите им са толкова стари че по скоро са за музейни експонати. Работата по обновяването ми прилича на хаотична безцелна лутаница в нищото. Но явно не са предвидили достатъчно финансов ресурс защото за да се преизгради една севременна мрежа са нужни доста мангизи. Всичко това което сега изпитват като проблеми клиентите на А1 (липсата на стабилност, капацитет и покритие) е резултат на гореизложеното. Дано скоро си оправят бакиите защото хората няма да ги търпят много алтернативи има и то доста по-добри като качество на услугата.

Apple_fan
Регистриран: 24 ное 2013, 14:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от Apple_fan » 18 юли 2018, 08:11

Нокиа и Ериксон са в пъти по-скъпи от Хуауей. А1(Мтел) са избрали Нокиа, затова и инвестициите са много по-големи. А и има супер много процедури, които забавят процеса по изграждането на базови станции, клетки и пр. Живущите в жилищни сгради например не искат да има базова станция на блока им, съответно ходи и търси къде да сложиш клетката. Освен това, А1(Мтел) спазва всички закони и затова при тях нещата стават най-бавно. Доколкото съм чел, 70% от мрежата на Виваком е незаконна.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от Боби13 » 18 юли 2018, 09:46

Направо изби рибата с тези 70% ;) 1 април мина :D

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от Вито » 18 юли 2018, 09:52

Аз доколкото знам 100% от мрежата на А1 е незаконна... Айде без подобни изцепки.
Нокиа, Ериксон все тая. Мрежата им е шибана. Вчера показах разликата в другата тема.

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Мнение от tzincbg » 18 юли 2018, 11:22

Да ти покажа кабели по дърветата на близу работещи?
Не е само това. Чувал съм, че друг оператор пък е вкопал оптичен кабел, който на официалните карти никъде не съществува, но е много ценен в района им и печелят от него. Всеки се опитва където може да мине тънко, това е нормално по тези ширини.

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от Blue Sky » 18 юли 2018, 11:24

[Quote]Доколкото съм чел...
Чувал съм, че...
Говори се, че...[/Quote]

Що не хвърлите боб и да сте една идея по-сигурни?:D

koko335
Регистриран: 13 юни 2018, 07:09

Мнение от koko335 » 18 юли 2018, 12:49

Мрежата е шибана да, но е истина, че не могат да намерят места, на които да поставят клетките :)

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от tzincbg » 18 юли 2018, 12:58

Ми да сменят старите.

Мilen
Регистриран: 29 окт 2014, 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от Мilen » 18 юли 2018, 13:52

Хубаво, аргументирано мнение, мерси (yes)

Само че защо не обявиха коректно като Теленор- сменяме мрежата до еди кога в еди кой си район? Вместо това какво се получава- от една година насам услугата непрекъснато се влошава, до степен хората да се махат, когато им изтече договора!

И аз призовавам хората да се пренасят към другите оператори, защото в момента мрежата им е отвратителна! И докато идиотите по високите етажи не видят осезаем отлив на абонати в отчетите, няма да отпуснат достатъчно пари за подмяната на мрежата, въпреки огромните приходи и печалби!

ivobel721
Регистриран: 05 юни 2018, 17:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Състояние на мрежите плюсове и минуси

Мнение от ivobel721 » 18 юли 2018, 15:05

И А1 пращаха СМС-и за промени в мрежата във Варна, но беше когато добавяха 5те MHz.

Отговори