И на мен ми е странно, не знам как се получава така в градовете при положение, че А1 хем имат най-много клетки, хем скоро ги и подмениха. И действително, както казах, извънградско се забелязва подобрение от подмяната, но тук няма абсолютно никаква разлика преди и след. За чертите сигнал, общо взето и при 2-та оператора зависи от конкретното място. Може на 2 или даже 1 черта всичко да си върви ОК, а може и на 3-4 черти да цикли, когато става дума за 3Г (Където разстоянието от клетката е по-голямо, но има добра видимост, може би, и чертичките пак са повече. А в града и на пълен обхват пак си има места с проблемна връзка и при 2-та оператора. Примерно това зацикляне на 3Г-то, за което споменах, има място, на което ми се случва почти винаги, а обхватът си е 4-5 чертички).python12 написа: ↑08 юни 2020, 14:31defierofodds написа: ↑08 юни 2020, 13:37Над Локорско, например. След последните къщи Теленор са на пълно 4Г, а А1 - не са, обаче съвсем малко по-нагоре 4Г-то изчезва, по-нагоре и 2Г-то дори, докато А1 имат 3Г и доста по-нагоре.
Тези дни забелязах същото и на Витоша. До тази година А1 имаха пълно 4Г нагоре при беседките над Златните мостове, а от ресторанта надолу - почти никакъв обхват в този район, редовно чезнеше напълно или имаше някакъв сигнал, но без нет. Тази година доста са подобрили нещата и 4Г има даже на разклона за Златните - където практически и 2Г-то беше минимално. А Теленор са именно както бяха А1 и обхватът чезне от ресторанта надолу. На Тихия кът също А1 е с пълно 4Г, Теленор има някакво колкото да не е без хич.
Извънградско яко издиша Теленор и обхватът бързо затихва, докато при А1 е много по-стабилен. В Града (Поне София) е обратното и засега на А1 все още затихва доста лесно 4Г-то, а 3Г-то в града често зависва и не се отваря нищо (Това се случва и с теленорското 3Г, но като че ли по-рядко).
там съм карал колело преди време в планината и са приятни пътеки за разходка, няма много хора по принцип и явно са решили ,че не е проблем голям. за другото , което казваш е по-интересно и се чудя как да си го обясня . хем едните генерално са по-добре извън градовете , а пък в самите градове ги няма,където мрежата е много по-гъста ....и как сигнала би "издишъл" както казваш в единия случай,а пък в другия да е ОК....
а, сравнявайки самата услуга на тези места, какво забелязваш?примерно, едните имат пълни черти ,а другите 1-2 , каква е услугата? моите наблюдения и сравнения са с Виваком , които според мен стоят доста добре
За мен лично засега А1 са неизползваеми в София, освен ако не е data карта и можеш да си позволиш да я държиш на "LTE only". Иначе на много места преминава на 3Г, което от своя страна на много места и много често не пуска никакъв трафик. Имам приятелка с по-стар телефон, който не поддържа 4Г, и постоянно рестартира сим-картата, за да й тръгне нетът. И проблемът наистина не е от телефоните, понеже съвсем същото се получава и при мен.
Теленор пък са неизползваеми ако често излизаш от града. Не може да разчиташ и на 2Г, и то не на някакви отдалечени места.
Аз лично имам нет и на 2-та оператора - в София почти винаги си ползвам теленорския нет, а извън града - задължително А1, освен за тестове тук-там с теленорската.
Виваком не съм ги тествал от доста години, но поне в картата виждам доста подобрение в последно време. Но откъм тарифна политика определено си остават най-селския оператор и просто няма никакви разумни опции - те са неизползваеми пък в това отношение. При А1 и Теленор поне тук-там се появява по нещо, къде явно, къде не толкова, но с повечко търсене и чакане се намират изгодни неща все още. При Вива никога нищо за нови абонати, а за "лоялни" - постоянно вдигащи се цени.