съвет за телефон, който да избера

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Re: съвет за телефон, който да избера

Мнение от @PLAYLIFE » 04 окт 2010, 23:15

според мен забавянето при symbian ще е по-голямо от това дисплея точно какъв ти е :) (whistle)

tihomir_lyubomirov
Регистриран: 04 окт 2010, 15:27

Мнение от tihomir_lyubomirov » 05 окт 2010, 15:09

А какво ще кажеш за Samsung Wave? Сигурно 2 часа четох за него, изглеждаше ми много добре първоначално особено откъм корпус и дисплей, но доколкото разбирам операционната му система е нова и не поддържа много приложения, същото се отнася и за ГПС навигацията - не може да се ползват ОВИ мапс и Гармин... От толкова четене още повече се обърках, май клоня към Нокията вече, защото и за СЕ имаше доста отрицателни неща, но пък процесора му е по-бърз, а да не говорим за процесора на Самсунга, който е още по-голям...

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 05 окт 2010, 22:34

E72.

Наследникът на един от последните успешни модели на Нокиа. И едиствения с хардуерна клавиатура.

Ако се замисляш за Е52, то по-добре си вземи е 71 направо.

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 05 окт 2010, 23:09

Според твоите критерии като че ли най-добрият избор за теб е нокиата, имаш достъп и до ови мапс и до гармин(а и двете се много добри навигации за бг)сонито е по-скоро ако се интересуваш от камера и хд видеозапис както и по-добри игри (благодарение на по-добрия хардуер)

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 05 окт 2010, 23:52

От 4-те Symbian телефона, най-добър е SE Vivaz. Ако ти се чака, идват новите модели. Например C6-01 на добра цена от оператор :| .

tihomir_lyubomirov

Мнение от tihomir_lyubomirov » 06 окт 2010, 00:26

Ами за съжаление не мога да чакам, защото трябва да се преподписва договора :) Благодаря на всички за мненията, ще помисля още малко до утре и ще направя избора, дано да е правилния :)

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 06 окт 2010, 15:33

[Quote]А какво ще кажеш за Samsung Wave?[/Quote]

За Wave аз лично не мога да кажа много. Тук имаше много позитивни мнения, даже имаше един колега дето във всяка тема не пропускаше да спомене нещо за Wave. Може би с основание го хвалят, не знам. Като параметри Wave ми харесва повече от изброените до момента, но за bada OS не знам нищо, ти май си разбрал повече неща така или иначе. Безспорен е факта с по-добрия капацитивен AOMLED дисплей, по-бързия процесор, по-голямата батерия, но аз лично не харесвам особено марката Samsung, като бих направил изключение с модела Galaxy S ;)
Не знам друго какво да те посъвтвам, аз казах мнението си за изброените от теб варианти, както и ако аз избирах на какво бих се спрял. Успех и кажи като вземеш окончателно решение.

SX®1000
Регистриран: 15 мар 2008, 22:05

Мнение от SX®1000 » 06 окт 2010, 17:23

ако ще даваш примерно 500-600 лв за Х6, по-добре дай ако можеш още 150-ина лв и си вземи нещо с андроид, за да не ти бави и забива - htc или galaxy s - но цената е малко висока... от телефоните дето си написал прочети повечко за самсунга с тази нова ОС... другите не ги коментираме :)
Но определено самсунга бих избрал аз с този дисплей (yes)

propov
Регистриран: 13 яну 2007, 17:35

Мнение от propov » 07 окт 2010, 02:54

Ако искаш стабилен телефон-здрав,нормално работещ и с всичко на добро ниво-Е72.Старият Симбиан е супер стабилна ОС.
Ако искаш да си леко модерен-Х6.На мен специално тези малки тач-дисплеи на Нокиа(5800,Х6,С6)не ми харесват.
Ако искаш да си много модерен-SE VIVAS.Тази марка,обаче има навика да недоизпипва нещата и може да има неприятни изненади.Имаха модели с пукащи се панели(Х1)а за Вивас четох,че като говориш с ухото си може да активираш нещо по дисплея.Това е защото няма сензор за близост,които да изключва дислпея като си го приближиш към ухото.
Ако искаш да си на гребена на вълната-Самсунга е блестящ телефон.Може да няма много приложения за БАДА(неговата ОС)но пък всичките са много яки.Влез в саита на производителя да ги разгледаш.А и тепърва ще се пишат такива.Освен това ти така или иначе няма да си качиш хилядата приложения,който има за Симбиан.Освен това хардуерът тук е на наи-високо ниво.
Ако не си от болните мозъци,които не могат да си легнат преди да качат и свалят по няколко програми за телефона си всяка вечер,и смяташ да задържиш този апарат по-дълго време-Самсунга.SE също е другият многообещаващ кандидат но по-добре потърси информация за него от хора,които го ползват.Другите апарати на мен не са ми интересни.

tihomir_lyubomirov

Мнение от tihomir_lyubomirov » 07 окт 2010, 15:43

Здравейте!

В крайна сметка се спрях на Nokia X6 по няколко причини. Samsung Wave и Nokia E72 отпаднаха, защото ги нямаше в наличност. HTC също нямаше никакви. така че избора ми се ограничи до SE Vivaz и Nokia X6. Покупката ми излезе 350 лева, което мисля, че е доста добре :) Та за сравнението между двата телефона това което аз лично мога да кажа е, че като размери СЕ е малко по-добър, но пък като дисплей нямаше никаква база за сравнение. При СЕ се боравеше с натиск, докато при Нокията с допир. Също така като цяло за Нокия прочетох по-малко негативни мнения, особено що се отнася до качеството на музиката и звука от слушалката. По Самсунга определено ми изтекоха лигите, най-вече заради дисплея и металния корпус, но както казах - не се предлагаше, а и ОС ме притесняваше. Между другото момичето от Германос каза, че поради кризата Самсунг спират производството на AMOLED дисплеи поне за няколко месеца.

Цъкнах няколко снимки с Нокията - честно казано нищо особено, но аз така или иначе не съм фен на снимането с телефони, за целта си имам Panasonic TZ1 с 10х оптично увеличение и с брутална светкавица.

И тъй като съм голям карък при покупката на нова техника, вчера докато разучавах телефона на 3 пъти ми се отвори фейсбук, без да съм натискал нищо. има около 0.1% шанс да съм натиснал без да искам, ама надали :) Сега като започна да работя повече с него ще видя ако се появяват проблеми и ще правя рекламация.

Попитах в темата за телефона, но там никой не ми отговаря и затова да питам вас - четох в друг тема за защитни лепенки за дисплей - от къде мога да си купя такова нещо?

Отговори