Съвет за телефон с две SIM-карти
Re: Съвет за телефон с две SIM-карти
[Quote][B]Както казах пренасочването не е вариант.Няма безплатни минути между двете карти и ще е набутвация.[/B]Ако имаше минути и сега щях да ги пренасочвам и като съм на работа например да вдигам само от единия.[/Quote]Точно така.
Виждам, че повечето хора не са съгласни с предимството на телефоните с 2 радиомодула, но именно този въпрос ми увисна във въздуха и на мен за варианта с 1 радиомодул и пренасочване между картите. Какво става, ако ти звънят от неактивната карта? Как разбираш, че е от пренасочване?
Виждам, че повечето хора не са съгласни с предимството на телефоните с 2 радиомодула, но именно този въпрос ми увисна във въздуха и на мен за варианта с 1 радиомодул и пренасочване между картите. Какво става, ако ти звънят от неактивната карта? Как разбираш, че е от пренасочване?
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Ми неразбираш. Ориентираш се ако го има записан в указателя и знаеш на кой номер ти звъни. От личен опит знам пренасочването е най добрият вариант, когато ти звънят и ти говориш по другата карта, на звънящият му се чува съобщение от оператора, че абоната разговаря и не държи дълго линията. След като си свършиш разговора сам си избираш от кой сим да звъннеш. Автора на темата явно досега не е ползвал двусимка, аз съм вече с трета. Друг съвет не си взимаи разни китайчета от неизвестни марки, аз се измъчих с две карат по 6 - 7 месеца и почват проблеми.
Не съм ползвал dual SIM и все още не разбирам. Поне не разбирам как за вас, разбиращите и ползващите този явен за мен проблем някак си не е проблем.
От обясненията ти не ми стана ни най-малко по-ясно.
От обясненията ти не ми стана ни най-малко по-ясно.
[Quote]Друг съвет не си взимаи разни китайчета от неизвестни марки, аз се измъчих с две карат по 6 - 7 месеца и почват проблеми.[/Quote](woo)
Аз пък ползвам китайчета от ерата на двусимките с пренасочване,т. е. не бяха активни двете карти,но проблеми съм нямал:) Даже последния ми е с три карти и почва вече втора година без проблеми:) Важното е да се чете в ревютата и отзивите в сайтовете и може би по важното е да не се вземат разни от 20-30$ а поне от 50$ нагоре и да не е натъпкан с много екстри;)
Аз пък ползвам китайчета от ерата на двусимките с пренасочване,т. е. не бяха активни двете карти,но проблеми съм нямал:) Даже последния ми е с три карти и почва вече втора година без проблеми:) Важното е да се чете в ревютата и отзивите в сайтовете и може би по важното е да не се вземат разни от 20-30$ а поне от 50$ нагоре и да не е натъпкан с много екстри;)
Казаното от милен е така,само че да питам-направил си call divert-та както кобрети го е направил,примерно с 3 карти 1-2,2-3,3-1 и винаги си на линия,ако говориш и другите карти са неактивни в момента, въпросът е-ако,както, Глобул губи често обхват в квартала,някой те търси на Глобул,пак няма обхват и call-а тръгне по трасето а аз не говоря ,звъни ми на следващата карта-отговарям и....що е набутвация и има ли почва у нас;)?Не съм правил такива пренасочвания и не знам има ли някаква индикация,че разговора от номер хххххххх ти идва по неактивната по някаква причина карта.Благодаря предварително.
-
Ако двусимката е с един модул и разговоряш с някоя от картите няма как да разбеш ако някой те търси в този момент дали има пренасочване. Идеята е този дето те търси да чуе, че абоната разговаря и т.н. Ако си с два модула при аналогична ситуация на търсещият ще му дава свободно и държи по дълго линията а разговарящият ще чува разни "туткания" които може да продължат и по 30 секунди а това е много дразнещо.
Каква е вероятността аз да говоря когато някой ме потърси? Въпросът ми беше как разбираш дали входящо повикване е пренасочено докато не говориш. Все пак, надявам се, това е по-вероятният сценарий... И съответно - какво правиш? Вдигаш или затваряш и набираш (от правилната карта за повикващия)?
-
Когато си в изчакване и двете са активни няма пренасочване. Не активираш безусловно пренасочване, а опцията когато телефна е изключен или извън обхват.
Гледам сериозен спор се е разразил.Да пренасочването върши работа в някои ситуации,но за мен е безсмислено.И по двата телефона провеждам дълги разговори.При разговор ако ми звъннат на другата карта в 99% от случаите ще отговоря на повикването и при налично пренасочване ще се набутам.Едната карта е служебна и не върви само да отхвърлям и пренабирам.Да може би не съм избрал най-удачната комбинация от карти,които да сложа в двусимов телефон,но това е положението.Третата ми карта я ползвам рядко и щеше да се комбинира добре с другия ми личен номер,а служебния да остане отделно.Само че въпросната карта има и нет и седи в андроида.Нета съм го активирал нарочно на нея точно защото се ползва най-малко.Както казах засега се отказвам от покупката.Просто няма смисъл.И само един въпрос.Гледах на сайта на computer2000 едни китайски пръчки privileg.Пише,че картите работят едновременно.Някой ако е ползвал има ли идея какво искат да кажат?
[Quote]При разговор ако ми звъннат на другата карта в 99% от случаите ще отговоря на повикването и при налично пренасочване ще се набутам.Едната карта е служебна и не върви само да отхвърлям и пренабирам.[/Quote]Точно за това са ми притесненията и въпросите.