Съвет за телефон с две SIM-карти

motofen2
Регистриран: 04 окт 2007, 02:19

Re: Съвет за телефон с две SIM-карти

Мнение от motofen2 » 22 сеп 2012, 13:37

Чудя се дали да си взема този модел?
http://www.tinydeal.com/2-dust-shock-pressure-proof-unlocked-mobile-cell-phone-p-52844.html
Не съм пазарувал китайски апарати,а пък мобилното устройство трябва да ми е надеждно.Този дали наистина е Соним?Нямам впечатления и от сайта.:|
П.С.Ех,как хитро са сменили местата на две букви.Първоначално го възприех от снимките като Соним-в същност е СОМИН :S

scarybear
Регистриран: 06 авг 2007, 10:32

Мнение от scarybear » 22 сеп 2012, 18:21

Препоръчвам ipro qq2 - с 1 радиомодул, но батерията е убиец и свири упомрачително; стандартен жак, фенерче, блутут, слот за карта, радио, блак лист, ЕВТИН; минуси - няма java; няма бг меню; ужасна камера.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 22 сеп 2012, 18:43

Какви пари е и откъде може да се закупи?

scarybear

Мнение от scarybear » 22 сеп 2012, 19:15

Между 45 и 65 лв. продава се в онлайн сайтове /обаче с 6м. гаранция/ и на Метро /с 2г. гаранция/.

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 22 сеп 2012, 21:01

Темата е възродена :D но пък и много показателна и актуална и до днес. Точно по тази причина реших, да дам още едно мнение - въпреки няколкото ми включвания до момента :)
За тези два месеца успях да използвам 3 двусимкови телефони и на кратко бих ги подредил така, като започна от най-сполучливия модел под 100лв:

[B]1. Nokia X1-01[/B] - и по настоящем съм с тази двусимкова Нокия (с един радио модул), същата подарих и на баща ми, който няма претенции за нещо повече и държеше много на фенерче (woo) :D Много издръжлива батерия - аз лично забравям кога за последно съм зареждал, обикновенно това са 5-7 дни минимум. Прави лошо впечатление евтината пластмаса и изработка на корпуса + гланцовото покритие, което лесно се надрасква, а надписа Nokia X1-01 може лесно да се изтърка от задния панел... хубавото е,че има панели за маниаците.
[B]2. Nokia C2-00[/B] - много добър и евтин телефон с WAP, за хората с интернет нужди, много лесна работа и не особено добра изработка, но по-добра от горния модел (с изключение на бутна за навигация, който лесно се излющва, както и лесното надраскване на дисплея дори при нормална употреба). Сериозния проблем на този телефон е, че няма нормален говорител, а всичко се чува през високоговорителя. Ако си на обществено място - всички чуват разговора ти, т.е. чуват ясно човека, който ти говори и то дори по-силно, отколкото ти го чуваш от слушалката. Не може да става въпрос за никаква уединеност и всички околни стават слушатели на личните ни разговори. (no)
[B]3. Nokia 101[/B] - Същата като горната причина + евтината изработка, без положителните страни на никой от двата модела. (no)(no)

Та така, от личните ми впечатлния - що се отнася до Нокия на ниска цена. Иначе за малко над 100лв има чудесни модели, въпроса е до колко си струват, особено когато се търси решение за втори телефон с две сим карти след смарт за първи.

kalpetkov
Регистриран: 03 окт 2012, 20:03

Мнение от kalpetkov » 03 окт 2012, 20:08

Здравейте.
Някой да знае дали този телефон позволява изключването на една от сим картите.
Просто при Глобул предплатената карта няма пренасочване и по рядко я използвам.
Благодаря на отзовалите се.

scarybear

Мнение от scarybear » 03 окт 2012, 20:27

Ако питаш за QQ2 - да има такава опция, може да се изключи едната карта.

bkc
Регистриран: 10 фев 2012, 16:00

Мнение от bkc » 03 окт 2012, 21:00

Според мен Nokia X2-02 е добър избор,има много плюсове и по-малко минуси.Изненадващо добра камера за 2 MP,можеш даже да си слагаш втората карта без да изключваш устройството,софтуера позволява елегантно прехвърляне на телефонния указател от или в друга Нокия,има блутут,носи до 32 GB карта,голям дисплей,поносима цена.Само дето е много пласмасов за държане в ръка и може да ти се изплъзне,не е като Нокия 2330 с нещо като гумиран капак.

mobilewave
Регистриран: 18 ное 2012, 09:10

Мнение от mobilewave » 18 ное 2012, 09:20

В продавалника има чисто нов Samsung D880,а мисля че той е един от успешните двусимки с два радиомодула.Човека продава и други класики,нови: Sony K800,SamsungL700,Nokia E51,Samsung F400-все доказали се телефони.

LAODSE
Регистриран: 10 ное 2012, 16:02

Мнение от LAODSE » 19 ное 2012, 10:16

От доста време ползвам дву-симов телефон с 2 радио модула,точния модел е Samsung C5212 duos.Изрично търсих телефон с два радио модула,който да не е слайдер,с добра батерия и блутут.Защо с два модула-защото само с такъв телефон може да говориш по първата карта-и да получиш входящо повикване по втората на което да отговориш веднага,задържайки разговора по първата.Пренасочването поне за мен не е изобщо вариант-едната карта е на Виваком и е служебна(неограничени разговори в група +35 мин.към всички) а другата е лична (Мтел).При всички варианти с пренасочване вероятноста да пропусна обаждане е значително по-голяма а това за мен е загуба на пари.Горещо препоръчвам въпросния модел на Самсумг,работи много добре,има много добра батерия(при адски много разговори през блутуут хендсфи не съм успял да я съборя за ден а това е много ама много добро постижение за мен).

Отговори