SE P1i, HTC TyTNII ili Nokia N95 8GB

-VelizaR-
Регистриран: 10 окт 2005, 23:49

Re: SE P1i, HTC TyTNII ili Nokia N95 8GB

Мнение от -VelizaR- » 08 ное 2007, 15:37

точно обратното - за УМ има в пъти повече софт, да не говориме за възможности - ГПС навигацията е 10ки пъти по-добра, с много повече възможности и функции, да не говорим за екраните - които са много по-големи

m-r,esato
Регистриран: 19 май 2007, 22:52

Мнение от m-r,esato » 08 ное 2007, 16:02

Ще разделя функционалността на всеки от телефоните на проценти по категории.Мисля,че по този начин ще ти дам най-ясна представа за възможностите на телефоните.
N95 8gb - мултимедия(45%),софтуер(20%),браузинг(20%),GPS навигация(15%)
HTC TyTN II - браузинг,софтуер,GPS навигация(85%),мултимедия(15%)

При P1i положението е малко по-различно.Той е среден клас телефон,а не ултрависок(top end) както останалите два телефона.
Sony Ericsson P1i - цена(65%),мултимедия(25%),браузинг(5%),софтуер(5%)

Ако искаш тъчскрийн, Windows и най-много приложения,взимай TyTN II.
Ако искаш нещо по-евтино с тъчскийн - P1i.
Ако искаш мултимедия,голямо количество вградена памет,добър браузър и доста приложения - N95 8gb.

Има още неща,които да се вземат предвид.

Най-добри размери и конструкция - P1i.
Средно добри размери и конструкция,QWERTY клавиатура - TyTN II.
Сравнително дебел,много добра конструкция и защита на дисплея,мултимедийни бутони,8GB вградена памет,най-добра софтуерна поддръжка чрез ъпдейти и т.н. - N95 8gb.

Надявам се да съм ти помогнал.Ако не бързаш с избора,може да изчакаш N82 да се появи.Той ще има почти всичко,което има N95 8gb с изключение на вградената памет,малко по-малък дисплей(2.4 срещу 2.8 инча при същата резолюция),без мултимедийни бутони,но за сметка на това ще има microSDHC слот за карта памет,ксенонова светкавица и ще е по-тънък и по-евтин.Може би ще е с изцяло метален корпус.Обмисли и този вариант.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 08 ное 2007, 16:23

Ицо, четеш ми мислите!
Преди малко завърших статия, в която опитвам качествата на операционните системи и потребителските интерфейси с МОПИ ИНДЕКС. Означава Мултимедия, Офис, Персонализация и интернет възможности. Аз го измислих това (не, че е нещо велико :) и давам точки по тези критерии от 1 до 10. Не съм чел поста ти, току що го видях, заклевам се! Много еднакво мислим, което е хубаво.

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 08 ное 2007, 16:58

Естествено,че не си го копирал.Все пак си ЗАВЪРШИЛ статията,което означава,че си работил известно време над нея.На мен ми хрумна просто така,понеже не ми се навлизаше в прекалено много подробности,които биха били отчасти неразбираеми и в крайна сметка щяха да объркат Andrez.А така,тя ще получи по-разбираема представа какво получава за парите си.

"Не съм чел поста ти, току що го видях, заклевам се!"
Ами как ще си го видял преди,като току-що го написах! :D

И аз се радвам,че мислим доста еднакво! :))
Надявам се скоро да прочета статията ти.Ще ми е много интересно,точно както всички останали твои статии,които съм чел са ме заинтригували. ;)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 08 ное 2007, 19:56

Абе и аз като пиша постове понякога се отвличам и говоря глупости.:)
Истината е една-сухите цифри са най-точното и неоспоримо понятие.

Andrez
Регистриран: 06 ное 2007, 21:36

Мнение от Andrez » 08 ное 2007, 21:26

Много полезно инфо. Благодаря!! Сега остажа да избера между HTC и Nokia-ta :)

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 08 ное 2007, 21:30

HTC TyTNII е изключително добро попадение с единствен недостатък - теглото. Няма и радио, но пък не е болка за умиране - можеш да сложиш най-вероятно цялата си музика от компютъра на картата (която е SDHC). Много добър процесор (въпреки че можеше да е със 100Мhz отгоре), по стабилен и повече софт като цяло (някой преди мене се изказа че за симбиян има повече софт - Е НЯМА, да ясно). TouchFLO technology е иновация и със сигурност ще ти допадне - поне ще бъдеш сигурна че имаш качествен тъч (а не като на СЕ). Файловият мениджър е по-добър от колкото на симбиян устройствата. Имаш възможност за гледане на DivX и XviD, което е страхотно - въпреки че не и на VGA резолюция. Не мога да не спомена и камерата (за пръв път камера от такъв клас в джобен компютър). Ами Internet Explorer Mobile web browser? Разбира се - НАЛИЧЕН Е И РАБОТИ ПЕРФЕКТНО! С две думи - ОТЛИЧЕН ИЗБОР!

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 08 ное 2007, 22:19

Ето ТОВА исках да избегна ;)

Асене,нали осъзнаваш колко объркваш момичето в момента?

1."Единственият недостатък на TyTN II" е малко силно казано.Телефонът има повече недостатъци,сред които сложната и създаваща проблеми след време тилт-слайдинг-конструкция.Както каза ти,теглото,а освен това и физическите размери - не става за джоб на дънки.Тъч-интерфейсът не е изцяло пригоден за пръсти,което ще наложи употребата на stylus.Това не е много удобно - да стигнеш донякъде с пръсти и изведнъж да не можеш по-нататък,само защото не можеш да натиснеш безумно малкият бутон,обграден от още пет такива.Много лошо качество на звука,което е донякъде нормално като се има предвид бизнес-насочеността на телефона.Няма 3D ускорител.Процесорът(400MHz, Qualcomm) е с ниска производителност.Самото ровене в менютата става с доста неприятно забавяне,което лично мен би ме накарало някой ден да го засиля към стената.Софтуерната поддръжка не може да се сравнява с тази на Nokia.Най-голям недостатък - цената.Тя няма да падне скоро в никакъв случай,ще бъде намаляна само козметично.

2."можеш да сложиш най-вероятно цялата си музика от компютъра на картата (която е SDHC)".Цялата музика може би не,но за част от нея си прав.Но на N95 8gb можеш да ги сложиш направо на вградената памет,без да даваш 300$ отгоре за 8GB карта.

3."Много добър процесор" - както казах,бавен е,нищо че е 400Mhz.Тук говорим за производителност(ниска) и системни изисквания на Windows-устройствата,които са по-високи от на Symbian.С две думи - лоша работа.

4."Файловият мениджър е по-добър от колкото на симбиян устройствата."
По принцип си прав,но в N95 8gb има вградено новото мултимедийно меню,в което е повече от удоволствие да се рови,лично се убедих.Особено в хоризонтален режим на дисплея.

5."Имаш възможност за гледане на DivX и XviD" - със N95 8gb също можеш да ги гледаш през допълнително качени плеъри.Поддържани формати без допълнителни програми - MPEG-4 , H.264/AVC , H.263/3GPP, RealVideo 8/9/10.

6.Като за модел на HTC камерата е повече от добра.Но е направо смешно да я сравняваш с 5MP камера с Carl-Zeiss Tessar оптика,със светкавица, със запис на видео при VGA 640x480@30 fps във формат mp4.,със цифрова видео стабилизация и др.

7."Ами Internet Explorer Mobile web browser? Разбира се - НАЛИЧЕН Е И РАБОТИ ПЕРФЕКТНО!"

Pocket IE e направо жалък.Забива и има доста проблеми с него.След време ще може да се свали новия браузър на Microsoft - Deep Fish,който поправя грешките.Той все още подлежи на бета-тестинг.

8. Andrez погледни това -
http://dailymotion.alice.it/video/x3f4o8_nokmote_tech

Невероятно,нали?Но само за N95 8gb!

И ако все още не си сигурна какво да избереш,припомни си,че на N95 8gb скоро ще започне да му пада цената и ще стигне до около 1200лв за кратък период от време.На HTC TyTN II цената му няма да падне,освен това ще трябва да платиш солено за голяма карта памет(каквато имаш вградена в N95 8gb,включена в цената на телефона).

Andrez
Регистриран: 06 ное 2007, 21:36

Мнение от Andrez » 08 ное 2007, 22:38

Още няколко такивиа филмчета и я взимам... N73 много се бави и се надявам да нямам такъв проблем с N95 8GB. Качеството на звука предполагам че също е на ниво

m-r,esato

Мнение от m-r,esato » 08 ное 2007, 23:05

N95 8gb е МНОГО МНОГО бърз,по-бърз е от N95,който беше също много бърз,има два пъти повече RAM,по-бърз процесор,по-голям дисплей,по-мощна батерия,подобрен софтуер и т.н.

http://youtube.com/watch?v=d6HnsU3o0ew

http://youtube.com/watch?v=VPnjAqAI69Y

http://youtube.com/watch?v=SqLY1D_mDEE

http://youtube.com/watch?v=it5wXw3Yq04

Телефонът има сравнително добър звук,освен това има стандартен 3.5мм жак за слушалки.

Ако искаш по-добър звук от на N95 8gb ще трябва да почакаш N82 или наследника на N91.

Отговори