SE срещу Nokia 5800
-
- Регистриран: 10 авг 2004, 21:06
Re: SE срещу Nokia 5800
Nokia v sravnenie sus SE kato muzika sa ujasni. Prav si
chicho_tomovata_koliba, нека не гледаме кой на кое място е по продажби. Няма спор, че Нокия е №1 по продажби, но това значи ли, че по принцип си е №1? Защото продажбите са резултат предимно на маркетингова стратегия, а не на качество. В тази тема се спори коя марка е по-добрата - прав си - всеки си има мнение. Моето е, че за парите, които бих дал за Нокия, няма да получа толкова, колкото ми дава СЕ. И аз като теб от време на време човъркам по някоя Нокия и се затруднявам, когато търся каквото и да било в огромното меню на някой скъп модел, а менюто на СЕ, не само на моя К770, е значително по-просто. Това за мен означава функционалност :)
Между другото заглавието на темата е глупаво - защо всички телефони СЕ се сравняват само с Нокия 5800? Не трябваше ли да е нещо от сорта на "Nokia vs Sony Ericsson"?
А ето какво пише radi_radiyy, 02.09.2009 17:15:
"Ако наистина СЕ са толкова добри защо са на 5то място по продажба. За тези които искат силна музика нека си купят уредба. И все пак нокиа си е нокиа."
Защо СЕ са на пето място, вече казах, но що за аргумент е "Нокия си е Нокия"? Не е вярно - Нокия не е тази Нокия от преди години, когато навлизаха мобилните телефони в България. Тогава да имаш Нокия беше престижно, а сега е традиция, ако мога така да се изразя. Но даже тогава Нокия не бяха най-добрите - да не забравяме Моторола например. Не Нокия, а Моторола е с първия телефон в света с тегло под 100 г, пак Моторола направиха революция с първия сгъваем телефон - Motorola StarTAC (ето го: http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1564 ). Мога да дам и още примери в подкрепа на мнението ми, че Нокия не е номер едно, а и никога не е била.
Нокия просто е №1 само по продажби. Това е.
Между другото заглавието на темата е глупаво - защо всички телефони СЕ се сравняват само с Нокия 5800? Не трябваше ли да е нещо от сорта на "Nokia vs Sony Ericsson"?
А ето какво пише radi_radiyy, 02.09.2009 17:15:
"Ако наистина СЕ са толкова добри защо са на 5то място по продажба. За тези които искат силна музика нека си купят уредба. И все пак нокиа си е нокиа."
Защо СЕ са на пето място, вече казах, но що за аргумент е "Нокия си е Нокия"? Не е вярно - Нокия не е тази Нокия от преди години, когато навлизаха мобилните телефони в България. Тогава да имаш Нокия беше престижно, а сега е традиция, ако мога така да се изразя. Но даже тогава Нокия не бяха най-добрите - да не забравяме Моторола например. Не Нокия, а Моторола е с първия телефон в света с тегло под 100 г, пак Моторола направиха революция с първия сгъваем телефон - Motorola StarTAC (ето го: http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1564 ). Мога да дам и още примери в подкрепа на мнението ми, че Нокия не е номер едно, а и никога не е била.
Нокия просто е №1 само по продажби. Това е.
-
- Регистриран: 12 окт 2006, 18:23
Този спор,относно пазарния дял ми напомня един виц:
Шофьор на Бентли и шофьор на Голф са един до друг на светофара. Шофьорът на Голфа отваря прозореца и пита:
- Как е, доволен ли си?
- Да, добра е - казва този с Бентлито.
- Аха... щото гледам - не ги карат много...
:D:D:D
Шофьор на Бентли и шофьор на Голф са един до друг на светофара. Шофьорът на Голфа отваря прозореца и пита:
- Как е, доволен ли си?
- Да, добра е - казва този с Бентлито.
- Аха... щото гледам - не ги карат много...
:D:D:D
Наистина Нокиа тъпчат на едно място. Използват само Симбиан и С40 за всичките си телефони, е Н900 е с Маемо. Вижте другите производители- Сони Ериксон например, използват Симбиан, Уиндос Мобайл, Андроид и в миналото UIQ. Трябва разнообразие, да има за всекиго по нещо. Нокиа са кон с капаци- Симбиан та Симбиан. Явно разчитат само на масовите си апарати от среден и нисък клас за високи продажби. Това май ще им изяде главата. Самсунг им дишат във врата, ЛГ също напредват, СЕ също се развиват в правилната посока.
прав си но няма да си го признаят никога,всеки си мечтае за хубави неща,но само някои ги имат:D има две марки телефони-нокиа и всички останали
Някой изобщо обърна ли внимание, че [B]темата е пусната на 08.08.2009[/B] ???
Преди повече от 7 месеца и сега се сещат да отговорят :(
Преди повече от 7 месеца и сега се сещат да отговорят :(
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
5800 ми се вижда грозноват,SATIO -то е друго нещо.8)
SE срещу Nokia 5800
нокиа - да , екстра чудесно що се отнася до телекомуникаций добре , от там нататъка гонят яко залеза
SE- достатъчно е само да отворя сайта на сони , да видя технологиите им , разработките им /без да споменавам SA series която кротко седи до 42`BRAVIA в хола ми - звука е смазващ / световен лидер , с технологий и разработки в забавленията вкарани в дали ще е walkmen или някоя друга тяхна разработка , както се казва ела ма сляз че не мога да са кача. в процеса на експлоатация на моят walkmen телефон откривам маса практични и страшно функционални решения в типичния за сони стил и разбира се чудесно съобразено качество с цена ,колкото до изработка просто навеждам глава и седя тихичко в ъгъла/не мога да кажа същото за нокиа без да споменавам отвратителните им батерии,когато съм си купувал нокиа зарядното нон стоп с мен/
справка - SATIO ,ASPEN ,VIVAZ цялата WALKMAN серия
SE- достатъчно е само да отворя сайта на сони , да видя технологиите им , разработките им /без да споменавам SA series която кротко седи до 42`BRAVIA в хола ми - звука е смазващ / световен лидер , с технологий и разработки в забавленията вкарани в дали ще е walkmen или някоя друга тяхна разработка , както се казва ела ма сляз че не мога да са кача. в процеса на експлоатация на моят walkmen телефон откривам маса практични и страшно функционални решения в типичния за сони стил и разбира се чудесно съобразено качество с цена ,колкото до изработка просто навеждам глава и седя тихичко в ъгъла/не мога да кажа същото за нокиа без да споменавам отвратителните им батерии,когато съм си купувал нокиа зарядното нон стоп с мен/
справка - SATIO ,ASPEN ,VIVAZ цялата WALKMAN серия
говориш за телевизори,там съм съгласна да номер едно са,но ние говорим за гсм-ми,където сони-ериксон са доста назад,след нокиа и им дишат прахта.доста изостанаха затова и този бранш на сони запада,не се развива и губи позиция.просто приеми,че по добрия печели
мисълта ми беше че огромен конгломерат който произвежда технологий /не купува а произвежда - инвестира в развитие и създаване на технологии - справка всеки един техен продукт е обзаведен със изключително качествени решения/ като се започне от батерий /цял свят знае и цени STAMINA / и се стигне до говорителчета ситуацията е стой та гледай.нещо което нокиа струва ми се са назад много.не съм имал нокиа на която да съм бил доволен от звука , батерия , меню слушалки /без да споменавам че напоследък комплектите им са толкова постни че чак ме хваща яд/ СЕ комплкетоваха с карти телефоните си доста преди тия пинтий нокиа да започнат да слагат . абсурден превод на меню , абсурдна и объркваща инструкция на телефона не ми се занимава да снимам инструкция в момента .Аз като един човек постоянно в движение разчитам на теелфонът ми да нее просто телефон а забавление което да е постоянно на линия.
walkman теелфонът ми не ме е предал , от батерията до приложенията никога . нокиа та то нее забиване то нее рестартиране то нее мудно да не споменавам че звука на плеъра е отвратителен и ако пусна и апарата за снимка докато свири отиде коня в реката както се вика.walkman как не се разтропа , как не се появи луфт , нокиата не ми се приказва. факта е един не знам криза ли кво ли ама нокиа занемаряват нещата напоследък.пример мой близък e собственик на сервиз за gsm Е серията прехвалената бизнеса дъра бъра клавиатурата залепена със тиксо.ебати фирмата.онемях дет се вика . цитирам неговите думи - нокиа вече нее това което беше режат от всякъде всичко но цената им не пада.
walkman теелфонът ми не ме е предал , от батерията до приложенията никога . нокиа та то нее забиване то нее рестартиране то нее мудно да не споменавам че звука на плеъра е отвратителен и ако пусна и апарата за снимка докато свири отиде коня в реката както се вика.walkman как не се разтропа , как не се появи луфт , нокиата не ми се приказва. факта е един не знам криза ли кво ли ама нокиа занемаряват нещата напоследък.пример мой близък e собственик на сервиз за gsm Е серията прехвалената бизнеса дъра бъра клавиатурата залепена със тиксо.ебати фирмата.онемях дет се вика . цитирам неговите думи - нокиа вече нее това което беше режат от всякъде всичко но цената им не пада.