SE срещу Nokia 5800

[email protected]
Регистриран: 29 дек 2008, 18:07

SE срещу Nokia 5800

Мнение от [email protected] » 08 авг 2009, 11:51

Като заклет меломан, преди два месеца си закупих Нокия 5800, която рекламата препоръчваше като най-якия музикален телефон. За това време новия телефон достатъчно ме изнерви, за да седна да пиша препоръки към бъдещите купувачи на това "чудо"
1. Притежавал съм само скъпи модели на Нокия -8800, 6300i, N97 и никой от тях нямаше перфектния звук на разговора като по стациионарен телефон както на Ериксона.
2. Така натрапвания плейър на Нокията може и да е добър, но за лицензирани дискове. Както в България масово се слушат mp3, при прехвърлянето им ги подрежда както си знае. При СЕ се слагат на картата и оттам се подрежда както ни се иска и това, повярвайте ми, е голямо удобство.
3. Когато се получи насрещно обаждане, при Нокия музиката спира изведнъж, доста преди това си звъни на режима, който е поставен. Е добре, как да го чеуш със слушалките в ушите? Това ми е донасяло въпросителни погледи на хората наоколо. При СЕ музиката плавно намалява, получаваш ясен двукратен тон за насрещно обаждане, а дори и да си общ режим, при слушане на музиката автоматично се преминава на вибрация.
4. Звукът на слушалките на Нокия е под всякаква критика. Сложих скъпи слушалки на Сони, които само повгинаха малко басите. Усилването е дразнещо, на степени и на подскоци и никога не достига достатъчно силно степен. А понякога ти се иска да издуеш някое парче, нали?
5. Да не говорим по колко пъти забива и колко пъти не можеш да изключиш приключилия разговор!...
Извинявам се, ако съм засегнал любителите на Нокия - и на мен ми е харесвал убийствения дизайн, но когато започнеш да работиш!... Това е като при красива жена, която си искал да имаш и когато я имаш вече, с учудване забелязваш колко ти опъва нервите..И дано съм бил полезен на хората, търсещи да си закупят музикален телефон.

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: SE срещу Nokia 5800

Мнение от deezel » 08 авг 2009, 12:32

Не виждам смисъла на темата... Пък и Nokia и SE в никакъв случай не са актуален избор за музикален телефон.

music_man
Регистриран: 15 май 2009, 15:11

Мнение от music_man » 08 авг 2009, 17:18

Братче, абе Нокиа никога нема да имат музикален телефон. И никога нема да имат. Скиори са тия ! Пълна боза е 5800, никакъв звук не вади, само пращи и цвили. Ама малоумниците го хвалят заради функциите му. Ало, кви функции бе, като МУЗИКАЛНАТА ви Нокиа НИМОЙ ДА СВИРИ.

Братче, бегай за W995 Hikaru. Ще умреш от кеф.

Виж дали ще ти го дадат с HPM-88. Просто няма по-добро.

И не вервай на малоумщината на хората. Те гледат реклами и четат в нета и им промиват мозъците.

Истински качествен звук ще намериш само при Walkman. Или по-точно W995 или W910.

Не се заблуждавай от това, че W910 е евтин. Цената е паднала, но КАЧЕСТВОТО НА ЗВУКА НЕ Е ! Това е и най-силният по сила на звучене Walkman и бие по всички параграфи Нокиа 5800 по качество на звук.

Ама внимавай как ще си сложиш слушалките.

Пробвай и W902. Има го на супер промоция в Германос.

Вж темата за скритото меню на Sony Ericsson. Но чети по-отдолу.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 08 авг 2009, 17:31

;) За истинските меломани : http://www.tradekey.com/product_view/id/264115.htm
Или подобен. Видове и модели - хиляди. Въпрос на пари и вкус.

music_man

Мнение от music_man » 08 авг 2009, 18:02

Братче, как да отида на лекции с това !!! Как да ходя с това по улиците.

Купете си трансмисер, свържете го към вашия Walkman, натиснете play, намерете сигнала като радиосигнал на вашата система или уредба И ПАДНЕТЕ ОТ СТОЛА.

ЧУЙТЕ САМО КАК СВИРИ WALKMAN НА ВАШАТА УРЕДБА. Ще чуете истинско разделение между баси и високи честоти.

Настройте системата, както следва:

+10 (при 10 KHz)

+8 ( при 3.3 KHz)

-6 ( при 1 KHz)

-8 ( при 330 Hz )

+10 (при 100 Hz)

Walkman player

По същата последователност, както следва:

+8

+6

-8

-9

+7 или +6

Забравете за скъпите аудио системи.

Усилвател, радиотунер, яки колони, Трансмитер, Walkman player 3.0 and 4.0.

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 08 авг 2009, 18:10

Докъде можеш да стигнеш със своите глупости.........(whistle)(whistle)

music_man

Мнение от music_man » 08 авг 2009, 18:23

Братче, гледай си операционните системи. Ние музикалните маниаци си знаем работата.

Ти чувал ли си как свири Walkman на колони 2 x 400 вата или 4 x 100.

Всичко е W- и ватове и уокмени.

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 08 авг 2009, 18:30

ХАХАХА!!! А ти слушал ли си нещо, което наистина възпроизвежда хубава музика, за да знаеш, че W-серията на СЕ свири толкова хубаво? Като наистина искаш много, ама много хубав и чист звук пак ти казвам да си купиш Cowon S8..(whistle)

shihan
Регистриран: 24 юли 2009, 17:38

Мнение от shihan » 08 авг 2009, 18:34

ХЕхе... Темата си е наистина добра. И тук мога да кажа, че Нокия се изложиха за портеден път.
1-во. Walkman правят walkman-и от 1000 години.
2-ро. Кавато и да е Нокията звука и след продължително експлоатиране на колконите и слушалките и се прецаква губи качеството получава се онова дразнещо пръщене в слушалката... и куп други...
3-то. Кои са озвучителите на Нокия къде и как са произведени говорителите? Какви типове микрофони използват и т.н. Възникват въпроси от всякакъв тип.
4-то. Лично мнение... Аз съм с 2 телефона едния е Nokia N96 другия е Sony Ericsson Xperia X1, ползвам винаги и двете марки минал съм през повечето им хед лайнери и мога с чиста съвест да кажа, че като камера мултимедия и издръжливост на батерията, които са най-важните показатели за един съвременен телефон Сони Ериксон водят от 2005-та година. Нокия изглежда детронирана поне според мен.

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 08 авг 2009, 18:40

Чакай да видя, дали правилно съм разбрал - заменил си Nokia N97 с Nokia 5800 ? Та този телефон излезна преди има няма месец - два, кога намери време да си го купиш, пък да го тестваш, пък да решиш да го смениш с 5800, който е 3 пъти по-евтин и няма и минимален шанс да има нещо по-хубаво от N97 ?! :D:D:D:D:D:D:D:D:D(woo)

Абе може ли такива глупости да говорите, бе хора ?! (beer)

Да не говорим, че нито един от моделите, изброени от вас, няма нищо общо с музиката ... всичко е просто рекламен трик за такива като вас. Отворете hi-tech сайтовете, хората са си направили труда да тестват с професионална апаратура кой телефон колко може. Тогава ще разберете (надявам се) къде е истината.(woo)

Отговори