Ще използвате ли преносимостта на номерата?

gguest
Регистриран: 23 сеп 2007, 04:36

Re: Ще използвате ли преносимостта на номерата?

Мнение от gguest » 12 яну 2008, 09:22

Интересен е починът на някои хора да имат по три телефона от трите оператора... ами ако се появи четвърти оператор? :) Вижте, най- изгодните тарифи са на Вивател. Мтел пък имат най- голям брой клиенти и повечето разговори на повечето хора са в тяхната мрежа. Само че, Мтел наистина много пъти прекалиха и лично аз съм взел твърдото решение да ги напусна. Ако съберете месечните си такси, ще установите, че плащате излишни пари, ако поддържате повече от един номер. В повечето, в огромната част от случаите.
Ясно е, че бизнес се прави с цел - печалба. Но операторите не бива да се подиграват с клиентите, а ако клиентите са нормални, че ги наказват.
Аз съм от поколението, което израстна с песните на Бийтълс, Джон Ленън и компания. От Големия Джон освен невероятните песни остана и една реплика, която ще ви припомня: "Ако не отговориш на една любов или на един удар - върви по дяволите!". Мтел отдавна си заслужиха зарязването и само хора (много са, наистина), които не са адекватни на тяхното пазарно поведение, ще останат при тях. Не, че другите оператори не работят с и за печалба. Има обаче една нормална граница, общоприета в бизнеса.
Колкото до Глобул, те имат големи амбиции, но не са на нивото на другите два оператора. На мен често ми се случва да губя обхват по пътищата. Вивател започнаха атрактивно участието си на пазара и в момента само човек, който е бягал от часовете по математика може да твърди, че има по- добри оферти от техните. Но има още какво да се желае и при тях. Все пак, аз избирам Вивател. Аз ще се възползвам от преносимостта на номерата.

-D&G-
Регистриран: 04 дек 2007, 23:57

Мнение от -D&G- » 12 яну 2008, 10:06

Много добре им го каза, има наистина страшно малоумни същества в защита на Мтел, които са напълно неадекватни, ти му казваш истината, те като дебили си говорят едни и същи глупости, даже вече един неграмотник ми каза,че на 1 мин първоначално тарифиране било по добре от 30 сек... а сега да се смееш ли, да плачеш ли на подобен род изказвания.. абе изкривено и извратено мислене имат тия ненормалници, бягат от всякакъв вид логика и математика... и цялата ни държава затова е на такова ниво, хем виждат наглата политика на фирмата Мтел, хем доволни бе, егати глупавите овци сме в БГ

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 12 яну 2008, 10:41

за кое не разсъждавам правилно бе, пич? аз в това мнение не съм разсъждавал, а съм задал съвсем простр въпрос...

и кой е "моят" оператор? аз съм на абонамент и към 3-те...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 12 яну 2008, 10:46

отмира викаш... затова имат най-голяма печалба и най-много абонати... гарантирам ти, че никога не можеш да направиш кариера с финанси :-D

лично при мен доста мои пзнати последните месеци минаха от Глобул на Мтел, най-вече на Лууп.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 12 яну 2008, 10:52

точно фирмите Мтел никога няма да изпусне, освен ако са някакви много малки. имам приятелка, която говори с фирмена Мтелска карта на 4 ст с всички в Мтел и 15-20 към други оператори, без такса и естествено безплатни разговори в групата, а СМСите са по 1 ст...е ако има раздвижване, ще е по-скоро в посока Мтел.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 12 яну 2008, 10:54

те щото децата всичко знаят нали? ми то ти май си си детенце, така като ти гледам начина на разсъждение и интелектуалното ниво...

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 12 яну 2008, 10:58

и какво се оказва? от над 20 мнения, само ЕДИН каза, че МАЙ ще се възползва... значи не виждам да бъде ползвана услугата чак толкова масово, колкото им се иска на някои...

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 12 яну 2008, 11:14

KOBRETI идеята на преносимостта е да паднат цените...не толкова факта, че ще можем да си запазим номера преминавайки на друг оператор. При всички положения пазара в Бг е пренаситен вече и е ясно, че всеки ползва услугите и на трите оператора (или почти всеки де) за да му е по-евтино. Това не значи обаче, че няма да има отлив на клиенти от М-тел - може би не в такива мащаби, каквито мислим, но все пак достатъчен брой хора, за да не искат от Ментел да се въведе тази преносимост и да се дърпат като "магаре на мост", дето се вика.

fish_bone
Регистриран: 20 авг 2004, 22:00

Мнение от fish_bone » 12 яну 2008, 11:19

Много ясно, че няма да се използва масово. Всеки вече се е ориентирал къде му е най-изгодно. А за спада на цените едва ли ще е сериозен, както ни се иска на всички. Най-много вече всички оператори да ти предлагат някакви привилегии при преподписване, а не както сега само Гло Бул.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 12 яну 2008, 11:32

ами понеже тук някой се обзалагаше "на каквато сума поискам", че Мтел щели да изгубят поне 50-70% о клиентите си...

ама като му предложих да се хванем реално на бас и се покри някъде страхливеца...

Отговори