Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

dreamer4o
Регистриран: 16 фев 2020, 12:39

Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Мнение от dreamer4o » 07 мар 2023, 14:09

palazov81 написа:
07 мар 2023, 14:04
Някой има ли представа, дали 21лв план на Теленор за 50 мегабита ще бъде индексиран с 15%, че забравих да попитам?
Вероятно биха ми казали не, но искам да съм сигурен. Благодаря предварително :)

До края на тази година няма, вече за следващата най-вероятно... както е тръгнало всяка година ще ни друсат

dreamer4o

Мнение от dreamer4o » 07 мар 2023, 21:58

Имам следното питане. Някой дали е намерил някъде в договорите описано, какво се случва с надплатената такса за последния месец от договора. Тъй като всеки един от нас предплаща услугите за 1 месец напред, само че доста често договорът изтича преди изтичане на този месец и като съберем всички 12 платени фактури излиза, че сме плати повече от 12 месечни такси. И тъй като в договора си с А1 не намерих нищо споменато за казуса се питам дали някой е попадал на нещо конкретно.
Всичко това го питам, защото измекярите от А1 ми удрят неустойка, че съм си прехвърлил номера 3 дни преди да ми изтече договора. И така стигат до парадокса да ми искат неустойка защото се отказвам от услуга за 3 дни, която съм си надплатил за още 18 след изтичането на договора. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.

dimitrov68
Регистриран: 28 ное 2015, 12:22

Мнение от dimitrov68 » 07 мар 2023, 22:24

nmnikolov написа:
20 фев 2023, 14:33
dimitrov68 написа:
20 фев 2023, 11:37
И аз съм на същия,и преди по малко от месец го преподписах.Имах досега същата допълнителна отстъпка от 5 лв,но казаха ,че вече няма да я имам,въпреки че също плащам за още един номер.И сега ако индексират с 2 лв плановете,от 29 ще плащам 35 лв при онлайн плащане.
Ще видим като дойде първата фактура с новия договор. Аз обаче внимателно прочетох точките от анекса и там пишеше, че не се продължават допълнителни отстъпки и промо услуги само ако вече са изтекли при подписването на анекса. И тъй като тези 5 лв. отстъпка са активни при подписването на анекса то не би трябвало да отпадат.

Аз затова държах да продължа договора с Анекс, защото при него си пише, че текущите условия се удължават за нови 24 месеца от деня на подписване на анекса.

Излезе новата фактура и засега ,като че ли няма увеличение спрямо преди преподписването.
Screenshot 2023-03-07 at 22-21-34 463823067.pdf.png
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 07 мар 2023, 23:54

dreamer4o написа:
07 мар 2023, 21:58
Имам следното питане. Някой дали е намерил някъде в договорите описано, какво се случва с надплатената такса за последния месец от договора. Тъй като всеки един от нас предплаща услугите за 1 месец напред, само че доста често договорът изтича преди изтичане на този месец и като съберем всички 12 платени фактури излиза, че сме плати повече от 12 месечни такси. И тъй като в договора си с А1 не намерих нищо споменато за казуса се питам дали някой е попадал на нещо конкретно.
Всичко това го питам, защото измекярите от А1 ми удрят неустойка, че съм си прехвърлил номера 3 дни преди да ми изтече договора. И така стигат до парадокса да ми искат неустойка защото се отказвам от услуга за 3 дни, която съм си надплатил за още 18 след изтичането на договора. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
Трябва да си в последния месец от договора, на която дата е сключен.
Примерно с A1 договорът ти изтича на 10-ти април - можеш да отидеш на 11-ти март при новия оператор да си пренесеш номера без да дължиш неустойка, а само ако си начислил в сметката: разговори извън безплатните, SMS-и, MMS-и, роуминг, пакети за услуги или мегабайти, ако си ги надвишил или си закупил пакет с мегабайти.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

dreamer4o

Мнение от dreamer4o » 08 мар 2023, 02:28

centur написа:
07 мар 2023, 23:54
dreamer4o написа:
Примерно с A1 договорът ти изтича на 10-ти април - можеш да отидеш на 11-ти март при новия оператор да си пренесеш номера без да дължиш неустойка, а само ако си начислил в сметката: разговори извън безплатните, SMS-и, MMS-и, роуминг, пакети за услуги или мегабайти, ако си ги надвишил или си закупил пакет с мегабайти.
Напротив. Точно към А1 договорът ми изтича на 9 март, аз вчера прехвърли на Yettel и веднага получих смс от А1, че дължа неустойки. Затова ме изнервиха и се поразрових да видя, щом аз им дължа неустойки, защо те не ми дължат надплатената такса...

lpn
Регистриран: 07 апр 2020, 14:18

Мнение от lpn » 08 мар 2023, 09:12

dreamer4o написа:
08 мар 2023, 02:28
centur написа:
dreamer4o написа:
Напротив. Точно към А1 договорът ми изтича на 9 март, аз вчера прехвърли на Yettel и веднага получих смс от А1, че дължа неустойки. Затова ме изнервиха и се поразрових да видя, щом аз им дължа неустойки, защо те не ми дължат надплатената такса...

Попитайте ти за кой точно период дължите неустойка - за периода преди 9 март (който вече е предлпатен) или за след 9 март (за който вече няма договор).

dreamer4o

Мнение от dreamer4o » 08 мар 2023, 09:34

lpn написа:
08 мар 2023, 09:12
dreamer4o написа:
08 мар 2023, 02:28
centur написа:

Попитайте ти за кой точно период дължите неустойка - за периода преди 9 март (който вече е предлпатен) или за след 9 март (за който вече няма договор).

За периода от 6-ти до 9-ти март (в смс заявяват, че дължа неустойка, защото съм прехвърлил преди изтичане на договора). Неустойката е мижава няма и 2 лв, но въпросът е принципен. То звучи направо абсурдно, хем съм си платин за цялата услуга за месец напред, хем като реша просто да не я ползвам ми искат още пари за нея...

Едит: Така току ми отговориха от А1, че надчислената такса от датата на която съм прекратил договора до датата която съм предплатил (от 07.03 до 27.03) ще ми бъде възстановена. Интересно е дали това е практиката или е просто защото вдигнах малко повече шум по различните им канали. Някой ако има наблюдения нека сподели.
Последна промяна от dreamer4o на 08 мар 2023, 10:19, променено общо 1 път.

simo94
Регистриран: 21 юни 2010, 16:51

Мнение от simo94 » 08 мар 2023, 10:12

Здравейте,
Някой знае ли какво предлага Виваком за пренос към тях. От известно време само към А1 и Йеттел се коментират офертите за пренос.

dreamer4o

Мнение от dreamer4o » 08 мар 2023, 10:25

simo94 написа:
08 мар 2023, 10:12
Здравейте,
Някой знае ли какво предлага Виваком за пренос към тях. От известно време само към А1 и Йеттел се коментират офертите за пренос.
Поне в офис каквото ми предложиха в диапазона 20-25лв. е по-зле от А1 и Yettel. Служителката ми прави някакви сметки, изчисления с промоционална такса за първите 6 месеца и накрая ми изкара средна месечна такса за 2-те години нещо от сорта 23-24 лв (не помня точно) - Неограничени Разговори и МБ. Най-голямата тесла е, че скоростта на нета е 10 Mbit/s

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 08 мар 2023, 15:44

преди време се говореше за европейски пренос вътре измежду операторите в евросъюза на напоследък нища не се чува

Отговори