До края на тази година няма, вече за следващата най-вероятно... както е тръгнало всяка година ще ни друсат
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
До края на тази година няма, вече за следващата най-вероятно... както е тръгнало всяка година ще ни друсат
Имам следното питане. Някой дали е намерил някъде в договорите описано, какво се случва с надплатената такса за последния месец от договора. Тъй като всеки един от нас предплаща услугите за 1 месец напред, само че доста често договорът изтича преди изтичане на този месец и като съберем всички 12 платени фактури излиза, че сме плати повече от 12 месечни такси. И тъй като в договора си с А1 не намерих нищо споменато за казуса се питам дали някой е попадал на нещо конкретно.
Всичко това го питам, защото измекярите от А1 ми удрят неустойка, че съм си прехвърлил номера 3 дни преди да ми изтече договора. И така стигат до парадокса да ми искат неустойка защото се отказвам от услуга за 3 дни, която съм си надплатил за още 18 след изтичането на договора. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
Всичко това го питам, защото измекярите от А1 ми удрят неустойка, че съм си прехвърлил номера 3 дни преди да ми изтече договора. И така стигат до парадокса да ми искат неустойка защото се отказвам от услуга за 3 дни, която съм си надплатил за още 18 след изтичането на договора. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
-
- Регистриран: 28 ное 2015, 12:22
Излезе новата фактура и засега ,като че ли няма увеличение спрямо преди преподписването.nmnikolov написа: ↑20 фев 2023, 14:33Ще видим като дойде първата фактура с новия договор. Аз обаче внимателно прочетох точките от анекса и там пишеше, че не се продължават допълнителни отстъпки и промо услуги само ако вече са изтекли при подписването на анекса. И тъй като тези 5 лв. отстъпка са активни при подписването на анекса то не би трябвало да отпадат.dimitrov68 написа: ↑20 фев 2023, 11:37И аз съм на същия,и преди по малко от месец го преподписах.Имах досега същата допълнителна отстъпка от 5 лв,но казаха ,че вече няма да я имам,въпреки че също плащам за още един номер.И сега ако индексират с 2 лв плановете,от 29 ще плащам 35 лв при онлайн плащане.
Аз затова държах да продължа договора с Анекс, защото при него си пише, че текущите условия се удължават за нови 24 месеца от деня на подписване на анекса.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Трябва да си в последния месец от договора, на която дата е сключен.dreamer4o написа: ↑07 мар 2023, 21:58Имам следното питане. Някой дали е намерил някъде в договорите описано, какво се случва с надплатената такса за последния месец от договора. Тъй като всеки един от нас предплаща услугите за 1 месец напред, само че доста често договорът изтича преди изтичане на този месец и като съберем всички 12 платени фактури излиза, че сме плати повече от 12 месечни такси. И тъй като в договора си с А1 не намерих нищо споменато за казуса се питам дали някой е попадал на нещо конкретно.
Примерно с A1 договорът ти изтича на 10-ти април - можеш да отидеш на 11-ти март при новия оператор да си пренесеш номера без да дължиш неустойка, а само ако си начислил в сметката: разговори извън безплатните, SMS-и, MMS-и, роуминг, пакети за услуги или мегабайти, ако си ги надвишил или си закупил пакет с мегабайти.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Напротив. Точно към А1 договорът ми изтича на 9 март, аз вчера прехвърли на Yettel и веднага получих смс от А1, че дължа неустойки. Затова ме изнервиха и се поразрових да видя, щом аз им дължа неустойки, защо те не ми дължат надплатената такса...centur написа: ↑07 мар 2023, 23:54Трябва да си в последния месец от договора, на която дата е сключен.dreamer4o написа: ↑07 мар 2023, 21:58Имам следното питане. Някой дали е намерил някъде в договорите описано, какво се случва с надплатената такса за последния месец от договора. Тъй като всеки един от нас предплаща услугите за 1 месец напред, само че доста често договорът изтича преди изтичане на този месец и като съберем всички 12 платени фактури излиза, че сме плати повече от 12 месечни такси. И тъй като в договора си с А1 не намерих нищо споменато за казуса се питам дали някой е попадал на нещо конкретно.
Примерно с A1 договорът ти изтича на 10-ти април - можеш да отидеш на 11-ти март при новия оператор да си пренесеш номера без да дължиш неустойка, а само ако си начислил в сметката: разговори извън безплатните, SMS-и, MMS-и, роуминг, пакети за услуги или мегабайти, ако си ги надвишил или си закупил пакет с мегабайти.
dreamer4o написа: ↑08 мар 2023, 02:28Напротив. Точно към А1 договорът ми изтича на 9 март, аз вчера прехвърли на Yettel и веднага получих смс от А1, че дължа неустойки. Затова ме изнервиха и се поразрових да видя, щом аз им дължа неустойки, защо те не ми дължат надплатената такса...centur написа: ↑07 мар 2023, 23:54Трябва да си в последния месец от договора, на която дата е сключен.dreamer4o написа: ↑07 мар 2023, 21:58Имам следното питане. Някой дали е намерил някъде в договорите описано, какво се случва с надплатената такса за последния месец от договора. Тъй като всеки един от нас предплаща услугите за 1 месец напред, само че доста често договорът изтича преди изтичане на този месец и като съберем всички 12 платени фактури излиза, че сме плати повече от 12 месечни такси. И тъй като в договора си с А1 не намерих нищо споменато за казуса се питам дали някой е попадал на нещо конкретно.
Попитайте ти за кой точно период дължите неустойка - за периода преди 9 март (който вече е предлпатен) или за след 9 март (за който вече няма договор).
lpn написа: ↑08 мар 2023, 09:12dreamer4o написа: ↑08 мар 2023, 02:28Напротив. Точно към А1 договорът ми изтича на 9 март, аз вчера прехвърли на Yettel и веднага получих смс от А1, че дължа неустойки. Затова ме изнервиха и се поразрових да видя, щом аз им дължа неустойки, защо те не ми дължат надплатената такса...centur написа: ↑07 мар 2023, 23:54
Трябва да си в последния месец от договора, на която дата е сключен.
Попитайте ти за кой точно период дължите неустойка - за периода преди 9 март (който вече е предлпатен) или за след 9 март (за който вече няма договор).
За периода от 6-ти до 9-ти март (в смс заявяват, че дължа неустойка, защото съм прехвърлил преди изтичане на договора). Неустойката е мижава няма и 2 лв, но въпросът е принципен. То звучи направо абсурдно, хем съм си платин за цялата услуга за месец напред, хем като реша просто да не я ползвам ми искат още пари за нея...
Едит: Така току ми отговориха от А1, че надчислената такса от датата на която съм прекратил договора до датата която съм предплатил (от 07.03 до 27.03) ще ми бъде възстановена. Интересно е дали това е практиката или е просто защото вдигнах малко повече шум по различните им канали. Някой ако има наблюдения нека сподели.
Последна промяна от dreamer4o на 08 мар 2023, 10:19, променено общо 1 път.
Здравейте,
Някой знае ли какво предлага Виваком за пренос към тях. От известно време само към А1 и Йеттел се коментират офертите за пренос.
Някой знае ли какво предлага Виваком за пренос към тях. От известно време само към А1 и Йеттел се коментират офертите за пренос.
Поне в офис каквото ми предложиха в диапазона 20-25лв. е по-зле от А1 и Yettel. Служителката ми прави някакви сметки, изчисления с промоционална такса за първите 6 месеца и накрая ми изкара средна месечна такса за 2-те години нещо от сорта 23-24 лв (не помня точно) - Неограничени Разговори и МБ. Най-голямата тесла е, че скоростта на нета е 10 Mbit/s
преди време се говореше за европейски пренос вътре измежду операторите в евросъюза на напоследък нища не се чува