Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
-
- Регистриран: 22 яну 2007, 10:50
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Мини по - добре на Йетел 100 мбита за 25 лв., ще останеш много по - доволен и от мрежата им и от скоростта на нета.
Йеттел са с много по - плътна мрежа от А1 и аз лично ги предпочитам.
Успех!
Успех!
здравейте, незнайно защо се преместих на виваком мобилен план и текат първите дни.. изчакването до клетка/сървър е 32-40секунди, после има 60-70мс пинг, после само 20-30мбит, а не 100мбит - както е по договор. Обхвата е 1 черта от 4 за 4Джи и редовно пада на 3джи. От Виваком казаха, че това е положението в център Варна - много потребители сме били на малък брой клетки и нямало АйПи-та за мен.. така, искам да анулирам договора - какво правя? Казаха ми, че понеже е подписан не мога да го анулирам както е в Европа - до 7, до 14 дена. Изпратих жалби до КЗП и КЗС, но при тях се чака много дълго. Аз искам да анулирам догорова с клаузата им - че когато не доставят договореното клиентът може да анулира договора - има го на стр. 7 от договора в удебелени букви. И като им го цитирам на 123, ми казват, да ама не е задължително да има 4джи и 100мбита да е скоростта.. и така мрънкат и лъжат и не искат да анулират договора - а аз нищо не мога да направя с този интернет: нито спотифай, нито телеграм, нито ютуб, нито прости сайтове вървят като хората.. а ми трябва и за работа и за хотспот.
п.с. как най-лесно, бързо, и без да им плащам грешни суми да си анулирам договора с Виваком?
п.с. как най-лесно, бързо, и без да им плащам грешни суми да си анулирам договора с Виваком?
Това е долна лъжа. Нямат достатъчно станции в центъра във Варна и съответно покритието е ужасно. Няма нищо общо с IP адреси, защото ти имаш IP адрес в мобилната мрежа към централния им сървър в София, независимо къде си.
Виж това
https://mobilebulgaria.com/news/kak-da- ... com-yettel
на 5джи ще има ли добра реакция/пинг/скорост ?
Ако има клетка да,
Аз съм прекратявал два пъти поръчки от онлайн магазина на А1 в 14дния срок - преди 2 години за гейминг домашния интернет около 40лв - бях го взел за пробата и да ме свържат по оптичното трасе, както и преди 3 месеца нет бокс услуга.ivobel721 написа: ↑13 ное 2023, 16:33Това е долна лъжа. Нямат достатъчно станции в центъра във Варна и съответно покритието е ужасно. Няма нищо общо с IP адреси, защото ти имаш IP адрес в мобилната мрежа към централния им сървър в София, независимо къде си.
Виж това
https://mobilebulgaria.com/news/kak-da- ... com-yettel
Говорих тази седмица с Виваком за изтичащи мои договори - след като е поръчан по тел подновяването или може би също и подписване на нова услуга пак имам 14 дни срок на отказване след като е дистанционна продажбата
И в тази връзка се сещам - какво се случва с колегата по-горе, който иска да се откаже и евентуално не успее да се отскубне. И по-конкретно - реши да промени плана си и му го пратят по куриер - разпише го и после размисли и трябва да може да се откаже в следващите 14дни след като е влязъл в сила новия план?
Вие как мислите - възможно ли е това и някой бил ли е тестов пилот в този сценарий?
На Виваком им е неизползваем мобилния нет.. 1 минута чакам да захапе сървър, после 50-100мс пинг и 20мбит.
В договора пише 100мбит. На 3.11. е подписван договора в офис на Виваком, не искат да го анулират, според тях всичко е наред.
Какво да правя сега? Мога ли с адвокат или с жалби до КЗП и КЗС да анулирам договора? Служителите им лъжат като звънна на 123, че няма проблеми в района, в началото казваха, че няма покритие.. Искам да ги експоузна навсякъде. А1 в същия район за същите пари е 200мбит и няма никакъв лаг.
В договора пише 100мбит. На 3.11. е подписван договора в офис на Виваком, не искат да го анулират, според тях всичко е наред.
Какво да правя сега? Мога ли с адвокат или с жалби до КЗП и КЗС да анулирам договора? Служителите им лъжат като звънна на 123, че няма проблеми в района, в началото казваха, че няма покритие.. Искам да ги експоузна навсякъде. А1 в същия район за същите пари е 200мбит и няма никакъв лаг.
Срокът ти за отказ е бил 7 дни. Сега опцията ти е да платиш 3 стандартни месечни такси неустойка и да се пренесеш обратно на А1.ventzo написа: ↑13 ное 2023, 19:49На Виваком им е неизползваем мобилния нет.. 1 минута чакам да захапе сървър, после 50-100мс пинг и 20мбит.
В договора няма клауза за 7 дни. Те искат около 400лв. за да го анулират. 3 месеца на някаква завишена цена + 24 по 10лв.
Няма ли някой, който да е анулирал договор с комисиите?
Няма ли някой, който да е анулирал договор с комисиите?
-
- Регистриран: 29 юни 2012, 20:36
Мобилната мрежа на Йеттел никак не е за подценяване, доста стабилно се държи и в населените места, и по време на път.angelstamb написа: ↑13 ное 2023, 12:56Мини по - добре на Йетел 100 мбита за 25 лв., ще останеш много по - доволен и от мрежата им и от скоростта на нета.
Успех!
Всички неограничени планове с месечна такса до 30-40лв. определено си заслужават.
За съжаление, те са единствените, които не предлагат VoWi-Fi, което не е причина да ги смениш, но, все пак, понякога е дискомфортно.