да видях сега
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Трябва ли наистина да се пуска предизвестие, ако ще се прехвърля номер?
Преди вече почти 10г прехвърлях номер от тогавашния Мтел към Виваком и не съм пускал предизвестие. Но пък в този момент договора ми беше безсрочен (изтекъл и неподновен) и може за това да се е случило така. Явно и аз ще правя някакви врътки след 3-4 месеца и ми е добре да знам трябва или не да ги предизвестявам?
Преди вече почти 10г прехвърлях номер от тогавашния Мтел към Виваком и не съм пускал предизвестие. Но пък в този момент договора ми беше безсрочен (изтекъл и неподновен) и може за това да се е случило така. Явно и аз ще правя някакви врътки след 3-4 месеца и ми е добре да знам трябва или не да ги предизвестявам?
Ако договорът ви е безсрочен няма нужда да подавате предизвестие на сегащния си оператор.MapTo_D написа: ↑29 ное 2023, 09:30Трябва ли наистина да се пуска предизвестие, ако ще се прехвърля номер?
Ако договорът ви е срочен и желаете прехвърляне без да заплащате неустойки, то подавате предизвестие за прекратяване на договора един месец преди дата на изтичане.
Т.е. ако договора ви изтича на 25 МАРТ 2024 година на 24 ФЕВРУАРИ 2024 година отивате да подадете предизвестие в текущия си оператор.
Предизвестие се подава ако искаш да прекратяваш Ако не искаш неустойка на 100% го пускаш когато има 1 ден или е изтекъл. Попринцип в последните 30 дни също не теябва да ти начисляват неустойка, но йеттел понякога го правят.lyuckanov написа:Ако договорът ви е безсрочен няма нужда да подавате предизвестие на сегащния си оператор.MapTo_D написа: ↑29 ное 2023, 09:30Трябва ли наистина да се пуска предизвестие, ако ще се прехвърля номер?
Ако договорът ви е срочен и желаете прехвърляне без да заплащате неустойки, то подавате предизвестие за прекратяване на договора един месец преди дата на изтичане.
Т.е. ако договора ви изтича на 25 МАРТ 2024 година на 24 ФЕВРУАРИ 2024 година отивате да подадете предизвестие в текущия си оператор.
Sent from my iPhone using Tapatalk
да договора изтича на 25 МАРТ 2024 , но нали последната сметка излиза на 15 Март 2024, ако след 15 март 2024 прехвърляме номера на друг оператор без предизвестие за прекратяване на договора ще има ли неустойка ?
ако след 25 МАРТ прехвърляме номера на друг оператор мисля че тогава ще има НЕУСТОЙКА
След като договора изтича на 25.03.2024 спокойно в рамките на 7 дни преди изтичане на договора може да пренесете на друг оператор без неустойки.DemKol написа: ↑29 ное 2023, 12:01да договора изтича на 25 МАРТ 2024 , но нали последната сметка излиза на 15 Март 2024, ако след 15 март 2024 прехвърляме номера на друг оператор без предизвестие за прекратяване на договора ще има ли неустойка ?
ако след 25 МАРТ прехвърляме номера на друг оператор мисля че тогава ще има НЕУСТОЙКА
Това на коя дата излиза фактурата няма общо с датата за изтичане на договора.
При Виваком всеки месец предплащате за услугата:
на 15.02 ще предплатите за периода 15.02 - 15.03
на 15.03 ще предплатите за периода 15.03 - 15.04
на 15.04 ще ви върнат част от предплатената сума за периода, в който услугата вече не се ползва - тоест за периода 25.03 - 15.04
В тази връзка какви са Ви очаквания за операторите - А1 ще си запази ли 2та плана за домашен нет 300мбит 12лв и ънлимитед 50мбит мобилна и през декември? Ще пусни ли по-добри?
Доста хора сме в изчакваща позиция да ни изтекат и да си намалим месечната такса.
Виваком ще се събуди ли от зимния сън някога?
Доста хора сме в изчакваща позиция да ни изтекат и да си намалим месечната такса.
Виваком ще се събуди ли от зимния сън някога?
Прехвърлих една карта на виваком предплатена, и сега чудя дали и моят номер да не го направя предплатен, та въпросът ми е според вас в момента от трите оператора кой е най-добрият вариант за предплатена карта?
Виваком според менDaTo написа:Прехвърлих една карта на виваком предплатена, и сега чудя дали и моят номер да не го направя предплатен, та въпросът ми е според вас в момента от трите оператора кой е най-добрият вариант за предплатена карта?
Sent from my iPhone using Tapatalk