Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Това са точно 6% - стягат се за индексирането
големи смешници са тия
Интересно..при мен..
Аз,съм с план Unlimited 50 - 32.99лв. След 3 месеца договорът ми изтича
Спец. Оферти :
*Unlimited 100 - 33 лв
*Unlimited 300 - 33 лв (39.99 след 12 м.)
[/quote]
Аз съм със същия план като теб Unlimited 50 на 33 лв, в тримесечен период на преподписване, и ми дават същите оферти като на теб. Днес преподписах на Unlimited 100 /Vivacom/, на промоционална такса 26.99 лв за първата година и 32.99 лв за втората. Предложението ми дадоха от 123, след двумесечни преговори. Откъсна им се малко от сърцето...
Аз,съм с план Unlimited 50 - 32.99лв. След 3 месеца договорът ми изтича
Спец. Оферти :
*Unlimited 100 - 33 лв
*Unlimited 300 - 33 лв (39.99 след 12 м.)
[/quote]
Аз съм със същия план като теб Unlimited 50 на 33 лв, в тримесечен период на преподписване, и ми дават същите оферти като на теб. Днес преподписах на Unlimited 100 /Vivacom/, на промоционална такса 26.99 лв за първата година и 32.99 лв за втората. Предложението ми дадоха от 123, след двумесечни преговори. Откъсна им се малко от сърцето...
Здравейте, предстои ми порт от Виваком към А1. Някой дали е наясно при двата "скрити" плана на А1, като какъв план се субсидира закупуването на телефон, реалната стойност от 21.99 или се гледа на 30.99 например?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
-
- Регистриран: 14 яну 2014, 22:50
Много интересна информация за Digi, тъкмо се чудех какво да измисля за роуминг за Сърбия и Турция, понеже А1 ми предлага все скъпи опции. Живеещ в Румъния ли трябва да търся, за да си взема такава карта на Digi?ivobel721 написа: ↑11 яну 2024, 17:41Lycamobile спря да работи в Румъния от тази година.mishobehar написа: ↑11 яну 2024, 14:46Това сравнение със заплатите не винаги е правилно, защото много малък процент от формираната цена е на база човешки труд в съответната държава. Има оборудвания, офиси, строежи на клетки и ток, който е доста относително. Както и да е. Това показва, че там конкуренцията работи по-добре. Имат 4 оператора + виртуалка Lyca Mobile.
Иначе според мен също там са ниски цените, защото имат 4 оператора, но главно заради Digi и Telekom.
Digi предлагат 50 ГБ интернет с неограничени минути в мрежата им и 200 към други мрежи и към някои международни дестинации за €2 на месец на договор и често имат промоции за €1 на месец за първите 6-12 месеца.
Според мен не печелят клиенти просто от това, че имат ниски цени на читави мрежи, а освен това Digi предлагат много добри цени в роуминг:
€0,0009 на МБ в Сърбия и Северна Македония (на А1)
€0,0010 на МБ в Турция на Turkcell
€0,0007 на МБ в Обединеното кралство
€0,0006 на МБ в Швейцария
€0,0005 на МБ на AT&T Мексико
€0,0004 на МБ на AT&T САЩ
Всичките тези са под 2 лв за 1 ГБ! А1 ми искат 120 лв за 6 ГБ в роуминг в САЩ и Канада за сравнение и става дума за предварително заплатен пакет, а при Digi плащаш за колкото ползваш! Освен това Digi позволява да ползваш VoWiFi навсякъде и няма нужда да плащаш за обаждания в чужбина.
Аз лично си взех сим карта за €2 на месец с договор на Digi, за да ги ползвам в роуминг, защото явно нашите оператори няма да пуснат такива цени никога.
Иначе аз имам люксембургска карта на Orange, 20 евро на месец за 6000 минути/смс и 50 гигабайта в цяла Европа и в САЩ и минутитите и смс са към целия ЕС + Швейцария и Великобритания и САЩ.
Не ти е нужен живеещ в Румъния, аз ги излъгах, че живея в Румъния, но че нямам CNP още (това е тяхното ЕГН) и в това ми помогна приятел румънец. Договорът е на мое име, 12-месечен е и после може да се остави да е безсрочен или да се прекрати по имейл. Минусът е, че не мога да си направя регистрация в платформата, но по имейл ми пращат линк за плащане с карта и мога да си видя опростена фактура като PDF.wavefrontier написа: ↑14 яну 2024, 23:23Много интересна информация за Digi, тъкмо се чудех какво да измисля за роуминг за Сърбия и Турция, понеже А1 ми предлага все скъпи опции. Живеещ в Румъния ли трябва да търся, за да си взема такава карта на Digi?
Иначе аз имам люксембургска карта на Orange, 20 евро на месец за 6000 минути/смс и 50 гигабайта в цяла Европа и в САЩ и минутитите и смс са към целия ЕС + Швейцария и Великобритания и САЩ.
Не ти препоръчвам тази опция, ако нямаш някой познат румънец, защото е леко сложно.
За Сърбия и Турция виж предложенията на GoMoWorld с eSIM.
3 GB за €3,99 в Сърбия
3.5 GB за €3,99 в Турция
https://www.gomoworld.com/destinations/
-
- Регистриран: 14 яну 2014, 22:50
Благодаря много. Тарифите на Gomoworld са много добри, но все нямам телефон с eSIM, явно ще трябва да се поогледам и да взема някакъв.ivobel721 написа: ↑14 яну 2024, 23:38Не ти е нужен живеещ в Румъния, аз ги излъгах, че живея в Румъния, но че нямам CNP още (това е тяхното ЕГН) и в това ми помогна приятел румънец. Договорът е на мое име, 12-месечен е и после може да се остави да е безсрочен или да се прекрати по имейл. Минусът е, че не мога да си направя регистрация в платформата, но по имейл ми пращат линк за плащане с карта и мога да си видя опростена фактура като PDF.wavefrontier написа: ↑14 яну 2024, 23:23Много интересна информация за Digi, тъкмо се чудех какво да измисля за роуминг за Сърбия и Турция, понеже А1 ми предлага все скъпи опции. Живеещ в Румъния ли трябва да търся, за да си взема такава карта на Digi?
Не ти препоръчвам тази опция, ако нямаш някой познат румънец, защото е леко сложно.
За Сърбия и Турция виж предложенията на GoMoWorld с eSIM.
3 GB за €3,99 в Сърбия
3.5 GB за €3,99 в Турция
https://www.gomoworld.com/destinations/
https://esim.me/pricing - Получаваш физическа SIM карта и с тяхното приложение можеш да добавяш различни eSIM профили. Така не е нужно да си сменяш телефона.
Здравейте,
В момента съм на вива унлимитед 50 на 33 лева и ми се струва скъпо.
На 06.04 ми свършва договора и ми предлагат Unlimited 100 на 33 лева на месец.
В Йетел ми предложиха офертата 22 лева, 12 месеца макс скорост, 12 месеца 50 мбит.
Като питах за по-висока скорост - 12 месеца макс скорост, останалите 12 - 100 мбит, 30 лева на месец.
Иска ми се по-високата скорост, но 8 лева отгоре май не си струва?
Ако искам да се прехвърля към Йетел в момента (остават ми 2 месеца и 20 дни), трябва да заплатя 3 месеца неустойки и разликата в стандартата и промо цената на устройството, което съм взел нали? (Airpods 3). Идеално бих искал още сега, но не си струва ако това с неустойките е така.
В този случай най-добрия вариант би бил да пусна прехвърляне на 06.03 и няма да плащам нищо повече на Виваком или кога точно да го направя да не получат нещо като неустойка?
В момента съм на вива унлимитед 50 на 33 лева и ми се струва скъпо.
На 06.04 ми свършва договора и ми предлагат Unlimited 100 на 33 лева на месец.
В Йетел ми предложиха офертата 22 лева, 12 месеца макс скорост, 12 месеца 50 мбит.
Като питах за по-висока скорост - 12 месеца макс скорост, останалите 12 - 100 мбит, 30 лева на месец.
Иска ми се по-високата скорост, но 8 лева отгоре май не си струва?
Ако искам да се прехвърля към Йетел в момента (остават ми 2 месеца и 20 дни), трябва да заплатя 3 месеца неустойки и разликата в стандартата и промо цената на устройството, което съм взел нали? (Airpods 3). Идеално бих искал още сега, но не си струва ако това с неустойките е така.
В този случай най-добрия вариант би бил да пусна прехвърляне на 06.03 и няма да плащам нищо повече на Виваком или кога точно да го направя да не получат нещо като неустойка?
не е точно така, ако сега се преххвърлиш трябва да си под тия три месеца за неустойка, а неустойката на слушалките е пропорционална и не е голяма. Аз така бях с телефон и е махнах два месеца по-рано от Виваком. Иначе офертата на Йеттел е ок, но на А1 е предлагат същата, като при заплащане онлай, такасата е 19 лева. Помисли къде ти се ходи, но на Виваком не си заслужава да стоиш вече.