Да, така е. Не във всяка държава в Европа обаче пакетът е 5 лв., да не говорим за по-екзотични дестинации. За мен дневните пакети не са изгодни, тъй като телефонът ми поддържа eSIM и мога да купя пакет данни с по-голям срок от ден, което ще покрие нуждите ми за престоя в чужбина. За справка може да се видят цените на пакетите данни https://esimdb.com/. Но бих оставила активна основната си сим картата за някое спешно обаждане. В този случай смятам, че е по-нормално да имам вариант да не плащам такса за ден, а просто да платя входящо обаждане.DemKol написа: ↑30 апр 2024, 09:32Дневна такса ще има само ако генерирате трафик!chilko написа: ↑29 апр 2024, 15:07Опитах се да получа информация от съпорта по чат и ми казаха, че след деактивиране на Roaming Revolution просто се изключва целия роуминг - т.е. или си с него и плащаш дневна такса или си без нищо, което не ми се струва оптимален вариант.melpomena написа: ↑29 апр 2024, 13:19Доста рових да разгадая има ли варианти със/без роуминг пакети, но като че ли няма. План по подразбиране е този - Roaming Revolution. Нямам абонаментна услуга към А1 и не успявам да се докопам до оператор да си задам въпросите. Ще се пробвам да разпитам в офис на А1, но предполагам, че ще получа също толкова завоалирана информация, колкото е и на сайта. Остава, ако някой вече има скорошен опит с излизане извън ЕС да сподели как стоят нещата. Винаги остава вариант да се ползва eSim или местна предплатена карта, но пак ми се струва доста обвързващо да ти се таксуват дневни пакети по подразбиране, вместо услугата да е съзнателно избрана, а не защото е единствен вариант.
Другото, което А1 не казва е, ако случайно се изчерпи дневният пакет и не забележиш да активираш друг пакет, как се таксува потреблението.
Подозирам, че ще има неприятна изненада после в сметката.Автоматично ли ще бъда таксуван, ако изразходвам включените мегабайти в дневната такса?
Не, ако изчерпите включените мегабайти мобилен интернет, ще трябва да активирате допълнителен пакет, срещу допълнителна дневна такса или да изчакате следващия ден.
В никакъв случай не искам да налагам мнение или да окачествам услугата на А1 като лоша. При мен предстои избор дали остана или да се преместя при друг оператор. Освен добри условия в България, за мен е важно да знам и дали са изгодни и навън. Затова ще изчакам максимално дълго да видя как ще се развият нещата и при Виваком.