Според мен от една страна е нормално да им неустойка, но от друга след като при подписване на договора се предплаща една такса, не би трябвало да дължиш нищо, а просто и те да не ти дължат.osil написа: ↑15 юли 2024, 00:25Първо са 20лв,които са вече 3лв,не ми се занимава, второ не съм сигурен че съм прав, защото наистина договорът не е изтекъл, трето е на жена ми номера, на нея още по-малко ще и се занимава, иначе аз движа нещата като проучвания, договори, оферти, пренасяне за всички роднини
Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Re: Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Според мен сумата 21,47 лв. не е неустойка към договора, а част от 30 дневното предизвестие което изискват всички мобилни оператори при прекратяване на договора. Тук се брои датата на преноса, като предполагам след крайния срок на договора влиза частична такса по стандартни цени на твоя договор. Би трябвало А1 на следващата фактура уравнят предплатената сума от последната фактура и начислената такса за 30 дневното предизвестие.osil написа: ↑13 юли 2024, 13:41На мен при излязла последна и платена фактура и пренесен номер 15тина дена преди да изтече договора пак ми начислиха неустойки 21.47 преди месец от А1, защото не съм изчакал края(въпреки че спазих съветите на форума и изчаках 24та фактура) . После ще ми приспаднат от първата фактура и остават към 3 лв за доплащане.На Йетел си е 21.99,просто някои го предлагат по-скъпо(с по-малко отстъпка), сключих го миналия месец. Така намалих от А1 към Йетел с 10лв на месец таксата.
Потвърждавам за Yettel и техният план за 21.99 - вчера подписах, днес сутринта ми беше пренесен номера. Казах кой план искам и не са се дърпали, директно си пуснаха договора.
Процедурно е по-културно от А1:
- преглеждаш на таблет преди подписване (при А1 първо подписваш, после принтират)
- договорът е в електронен вид и няма бумаги за съхранение
- договорът е наличен винаги в профилът ти. При А1 каквото вземеш на хартия, това е. Един път имах претенция за таксуване на нещо включено в договора - ако нямах моята хартийка да им покажа какво пише бях прецакан.
Днес говорих с един колега, той е в обратната ситуация - от Yettel отказват да му предоставят евтините оферти и мисли да се пренесе към А1 на Unlimited Special Plus 25 (23 лв след намалението). Всички са едни и същи, просто разчитат хората да се пускат по течението...
- преглеждаш на таблет преди подписване (при А1 първо подписваш, после принтират)
- договорът е наличен винаги в профилът ти. При А1 каквото вземеш на хартия, това е. Един път имах претенция за таксуване на нещо включено в договора - ако нямах моята хартийка да им покажа какво пише бях прецакан.
Днес говорих с един колега, той е в обратната ситуация - от Yettel отказват да му предоставят евтините оферти и мисли да се пренесе към А1 на Unlimited Special Plus 25 (23 лв след намалението). Всички са едни и същи, просто разчитат хората да се пускат по течението...
Това не е вярно. На мен от А1, при преноса, ми изпринтиха всичко преди да се подпиша на таблета. Даже разгледахме заедно договора и ми огради всички важни неща, които трябва да знам. Всичко си е до служител.Vegetto написа: ↑16 юли 2024, 16:48Потвърждавам за Yettel и техният план за 21.99 - вчера подписах, днес сутринта ми беше пренесен номера. Казах кой план искам и не са се дърпали, директно си пуснаха договора.
Значи в последните години и те са вдигнали нивото в някои отношения.
При А1, можеш и с хартия и без хартия. Аз лично искам да е написано на хартия, така исках преди време да ми удостоверят на хартия, че 2 лева отстъпка реално ще имам за целия период на договора иначе им връщам договора т.к. в сайта пишеше че има 2 лева, но на хартия ги нямаше и да видиш как до 2 дни ми пратиха и на хартия:)
Ей ама много си забавен, да знаеш
Това и от други съм го чувал - трябва да им извиваш ръцете, иначе ако мине номера. Като цяло в офис може на всякакви лъжи да се наслушаш иначе. При всички оператори.mjoy383 написа: ↑17 юли 2024, 08:58При А1, можеш и с хартия и без хартия. Аз лично искам да е написано на хартия, така исках преди време да ми удостоверят на хартия, че 2 лева отстъпка реално ще имам за целия период на договора иначе им връщам договора т.к. в сайта пишеше че има 2 лева, но на хартия ги нямаше и да видиш как до 2 дни ми пратиха и на хартия:)
Също така при А1 подписването си е стандартно първо на таблета, трябва да извиваш ръцете на някой, че настояваш първо да ти го принтира. Отделно после трябва да сравняваш подписаното да няма някакви разлики с първото (наслушал съм се на различни мизерии на продавачите). Затова предпочитах с куриер - там договорът не е обвързващ на секундата на подписването.
Добре че поне са почнали и дигитално да пращат договорите (сигурно и по система да си ги архивират). Беше меко казано абсурдно като ме таксуваха некоректно и исках да ми отворят договора, те да казват че го нямат. Трябваше да се разкарвам до нас да им нося моята хартийка...
Това е самата истина. Да си беше сверил информацията.
На тях им е по-лесно да го подпишеш на таблета и да не се занимават да принтират, а не че видиш ли, защото искат да те излъжат с нещо.