Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Потребителски аватар
Диян
Регистриран: 01 фев 2012, 16:44

Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Диян » 08 май 2017, 18:31

Аз съм настоящ клиент и не ми го дават този план :|

GruT
Регистриран: 07 май 2017, 09:54

Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от GruT » 08 май 2017, 19:33

Незнам що така се получава за едни може за други не!!! момичето каза че др седмица щяло да има промоции..

blue ray
Регистриран: 18 фев 2017, 20:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от blue ray » 08 май 2017, 21:06

Интересно, доста хора мрънкат в последно време, особено след отпадането на роуминга. Пародично е човек през седмица да пътува в Европа, но да се скъпи за някой лев. Нормално е плановете да са такива при тези обстоятелства, тъй като услугите, които мобилните оператори предоставят не са особено евтини, отделно всички други инвестиции, на които клиента се радва, от някъде трябва да се плащат, а от друга страна и трябва да има възможност за печалба, което е основната цел на голяма част от тези компании. Отделно, че в интерес на истината са доста малко хората, които са подписали на стандартните оферти на един оператор, които той официално предоставя. Повечето в страната са с връзки и по някакъв начин намират "скрити планове", промоции, вътрешни хора и така все по някакъв начин придобиват малко от малко изгодни оферти. Отделно, че все пак нека се вземе предвид и инвестицията на операторите. Трите оператора към момента имат национално покритие, което означава, че са инвестирали в изграждането на мрежа и там, където е възможно да няма и 10 потребители на месец, което разбира се е напразна инвестиция. Отделно, че "качеството" като цяло в тази сфера, обикновено струва повече. Повечето скандинавски оператори например, имат оферти от сорта на новия план на Виваком с неограничени минути и неограничен мобилен интернет на максимална скорост, но с покритие в няколко държави, което не се приема за роуминг (тоест това, което ще стане в ЕС, след 15.06.2017) от доста време го има там. Един такъв план обичайно струва към 50-60 лева, тоест нищо различно от цената у нас. Отделно, че операторите се стремят предимно към печалба, а не толкова към разбиране на желанията и реалното използване на услуги от клиентите си. Идеално знаят, че далеч не всички клиенти имат нужда от много безплатни минути в роуминг, тъй като едва ли всички редовно обикалят ЕС. Отделно, че има хора, които не използват мобилен интернет и подобна услуга въобще не им трябва, но към момента такива планове, освен към вируталния BOB, не се предлагат отново с цел. Отделно, изгодните оферти не се дават при абонирането за една - две сим карти. Дават ги умишлено при няколко сим карти и на корпоративните групи предимно, с цел висока сума за среден приход от клиент. В крайна сметка, също никак случайно само най-скъпите планове на операторите стават за неща, а всичко под тях е меко казано смехотворно. И далеч не само в България положението в това отношение е такова. Мобилният интернет например винаги е бил скъп и ще продължава да е скъп вероятно, но в интерес на истината, дори според мен има известен спад в цените, в сравнение преди години. Отделно, че се предполага бъдещето да е в 4G, или поне LTE и VoLTE технологиите, а на пазара има, или поне имаше 2 независими оператора на мобилен интернет, единия от които умря почти... Да се надяваме, че инвестициите на единия може да се укажат доста сполучливи. Да, реално сега предложенията и покритието му са смехотворни, но това не означава, че ще останат такива. Според мен, умишлено са взели честотата и все пак са пуснали някаква услуга 4G дори за под 1000 клиенти само с амбицията, че някога ще успеят да развият мрежата си до толкова, че тя не само ще се издържа сама, но и ще носи приход, а тогава е възможно вече честотите да не са налични и поради това ги поддържат, което е висока амбиция. Реално, ако покритието и мрежата се подобрят, то и цените ще се променят, но все пак има начин за спасение от монопола. Колкото до мобилните оператори в България, реално конкуеренция няма. Договорили са се така, че да има достатъчно работа и клиенти за всички. Едните предлагат това, което другото не, предимно с цел да имат все пак клиентите някакъв избор за това, което би отговорило най-добре на нуждите им, дори и да е далеч.

П.П. Многократните повторения на думата "отделно" не са случайни и имат за цел създаване на определени емоции.

mikon
Регистриран: 06 мар 2007, 12:09

Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от mikon » 10 май 2017, 01:32

Имам информация към момента при преподписване на Теленор за такса 17,99 са неограничени минути и 3 Гб.интернет на максимална скорост плюс 200 смс към Теленор.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от DNST » 10 май 2017, 03:33

СМС-ите само към Теленор ли са? Малко странно, обикновено са неограничени към мрежата им, но щом има число конкретно се замислям да не би да е за национални.. Преди 2 седмици четох статия, в която пишеше, че КРС водят преговори с операторите за включване на безплатни смс-и в пакетите им заради ограничението от 70 символа на кирилица.

..........
Регистриран: 09 май 2017, 14:15

Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от .......... » 10 май 2017, 09:13

[Quote]Имам информация към момента при преподписване на Теленор за такса 17,99 са неограничени минути и 3 Гб.интернет на максимална скорост плюс 200 смс към Теленор.[/Quote] Мтелската оферта е по-чук:
21 лв са неограничени минути и 3 Гб.интернет на максимална скорост плюс 2 гб за вайбъра и още 2 гб за фейса. Общо става 7 гб.

viiipeer
Регистриран: 24 мар 2007, 12:40

Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от viiipeer » 10 май 2017, 10:51

[quote] Мтелската оферта е по-чук:
21 лв са неограничени минути и 3 Гб.интернет на максимална скорост плюс 2 гб за вайбъра и още 2 гб за фейса. Общо става 7 гб. [/quote]

Откога се радвате на само 3GB трафик, като не се включва този от FB. Не всеки кисне във FB. Отделно много хора предпочитат Whatsapp, вместо Viber.

За 18 лв. Имам 1000 миути и 6 GB 4G интернет и то на безсрочен от БОБ. Толкова години, досега откакто съм техен абонат, няма по-читава оферта, при това те локват за 2 години при друг оператор и обикновенно месец, два след това си прецакан, защото вадят още по-добри оферти....

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Blue Sky » 10 май 2017, 11:04

Да, но от другия месец няма да можеш да ползваш роуминг ;)

viiipeer
Регистриран: 24 мар 2007, 12:40

Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от viiipeer » 10 май 2017, 11:11

[quote] Мтелската оферта е по-чук:
21 лв са неограничени минути и 3 Гб.интернет на максимална скорост плюс 2 гб за вайбъра и още 2 гб за фейса. Общо става 7 гб. [/quote]

Откога се радвате на само 3GB трафик, като не се включва този от FB. Не всеки кисне във FB. Отделно много хора предпочитат Whatsapp, вместо Viber.

За 18 лв. Имам 1000 миути и 6 GB 4G интернет и то на безсрочен от БОБ. Толкова години, досега откакто съм техен абонат, няма по-читава оферта, при това те локват за 2 години при друг оператор и обикновенно месец, два след това си прецакан, защото вадят още по-добри оферти....

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от tzincbg » 10 май 2017, 11:33

При сегашните ограничени планове, максималният на булсатком придобива смисъл - за 19.99 лв неограничени минути в България и зона 1. Също така валидни в роуминг, и номер валиден в роуминг - само трябва да си намерите wifi/ data sim в чужбина, а има и 10 гб. Разбира се, че сега не е идеален, трябва да се подобри покритието, но когато се случи, 100% това ще принуди трите оператора да слязат малко на Земята.

Отговори