Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
10 лева инсталационна такса взема всеки оператор за чисто нови клиенти, но дори и преди години да са били абонати и реално все пак да ги има в системата, пак вземат таксата. И хубаво, че Виваком са искали на въпросния човек само 15 лева за създаването на профил в системата, докато Мтел вземат по 10 на сим карта. Единствения по-удобен вариант, ако на някого му се чака е да вземе само една сим карта с 10 лева такса и след това да подпише договорите за останалите, би трябвало като "стар" клиент да не му се взема такава такса, въпреки че май на всяка добавена карта към договора се взема. При Вас, възможно е да са разпечатали договора, а след което да го подпишете, но при мен такова нещо никъде не се случи. Наскоро подписах договор с два мобилни оператора, като при двата договора бе разпечатан едва след подпис. Единствено при Булсатком става върху самия договор, тъй като там нямат електронни писалки. Иначе интересно ми е, ако веднъж разпечатат договора, бъде прочетен, а след това разписан върху електронна писалка, това в интерес на истината, законно ли е? Каква е гаранцията на клиента, че разписва същото нещо? А въобще законни ли са електронните писалки е следващия въпрос? Иначе никой не е длъжен да приеме клаузата за незабавно влизане на договора в сила, но реално, както споменах, се налага да се подпише и тази клауза, независимо дали клиента знае за нея, тъй като с "електронните писалки" не се знае точно какво се подписва.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Принципно показват само таблицата с минутите и таксите и нищо повече и те карат да подписваш, без да си прочел всичките условия.
Аз винаги ги карам да ми го разпечатат, и после почва едно пуфкане, охкане, ама недейте, че после ще трябва да сканирам договора с подписа, затова подпишете с писалката.
Дали цялата работа е законосъобразна? Не знам, по-едно време ги бяха забранили, но сега как стоята нещата - нямам идея.
Аз винаги ги карам да ми го разпечатат, и после почва едно пуфкане, охкане, ама недейте, че после ще трябва да сканирам договора с подписа, затова подпишете с писалката.
Дали цялата работа е законосъобразна? Не знам, по-едно време ги бяха забранили, но сега как стоята нещата - нямам идея.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
При преподписване и вземане на ново устройство за другите ми номера, беше ми се наложило да взема и нова сим карта - не са ми искали допълнителни пари за това от Мтел. А, иначе за подписването с електронна писалка - не е проблем. Живеем в модерен свят и условията са си ясни. Аз подписвам договорите върху ел. писалка, преглеждайки ги едновременно. Но иначе предпочитам да ми доставят договоря с куриер в случай, че не желая предварително да тествам устройството. Един път ми се случих на дефектна бройка и трябваше да го връщам и чакам да изпратят ново устройство. :D
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Потвърждавам, че и във Виваком, и в Мтел след като отказах да подпиша на тъч пада ми разпечатаха договорите. Подписах след като прочетох. Преди години по този повод имах разправия с Виваком, но и тогава в крайна сметка подписах на хартиен носител.
Разбира се всеки сам си преценява. Аз се страхувам от евентуални злоупотреби - спомням си случай в кв. Дружба когато много от клиентита на офиса не един операторите изведнъж научиха, че са "закупили" телефони от оператора и трябва да ги плащат. /Тогава подписа на тъчпад нямаше отношение./
Разбира се всеки сам си преценява. Аз се страхувам от евентуални злоупотреби - спомням си случай в кв. Дружба когато много от клиентита на офиса не един операторите изведнъж научиха, че са "закупили" телефони от оператора и трябва да ги плащат. /Тогава подписа на тъчпад нямаше отношение./
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
В края на март като се пренесох към Vivacom ми разпечатаха договора да прочета всички клаузи и чак след това да реша дали да го подписвам, а при M-Tel (по-рано беше така) директно се разписваш на тъчпада и после ти разпечатват договора подписан, а служителя само чете някои точки, които те устройват да чуеш и да се съгласиш (той си ги отмята и вижда), докато накрая "удариш" подписа на тъчпада.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Колеги, на моя приятелка светлосините са я изненадали със сметка 83 лв, при положение, че има 1200 мин и 2 гиги нет и е сигурна, че не ги е превишила. Следобед ще ходя с нея да поискаме разпечатка и обяснение как се е получила тази сума.
Обаче девойката иска да се прехвърли или към Виваката или ЕмТелЕмБодлива, независимо че и оставя още месец от договора. Редовно следя този раздел във форума и знам, че няма нищо подходящо в ценовия диапазон 20 лв /освен плана на Вивата за феновете на ФК "Левски"/.
И все пак, имате ли идея какво да препоръчам?! Ей така днес ме изненада неподготвен както се казва...
Обаче девойката иска да се прехвърли или към Виваката или ЕмТелЕмБодлива, независимо че и оставя още месец от договора. Редовно следя този раздел във форума и знам, че няма нищо подходящо в ценовия диапазон 20 лв /освен плана на Вивата за феновете на ФК "Левски"/.
И все пак, имате ли идея какво да препоръчам?! Ей така днес ме изненада неподготвен както се казва...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
От Мтел са най-много подобни оплаквания за изненадващи сметки, от виваком най-малко. Поне доколкото намерих из нета и по мнения на познати.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Ето и свършеното вчера:
От Теленор предложиха преподписване на договор за 16.99лв, с включени неограничени минути и 3 гиги нет. Понеже каката им беше набрала, отидохме в съседния магазин на Вивата и пуснахме заявление за пренос. Представих клубен талон от футболния отбор и в пакетна услуга с домашен телефон се получи следното: мобилния ще е с неограничени към всички + 5Gb нет, а домашния за бабата вместо 13.80лв до сега, ще плаща 10.98лв.
А обяснението на Теленорци за завишeната сметка е, че е изговорила 1200 мин., които са включени в пакета и е натрупала сметка с нови 280 минути. Което ми се струва странно, но ще си проличи от разпечатката след края на периода на отчитане.
От Теленор предложиха преподписване на договор за 16.99лв, с включени неограничени минути и 3 гиги нет. Понеже каката им беше набрала, отидохме в съседния магазин на Вивата и пуснахме заявление за пренос. Представих клубен талон от футболния отбор и в пакетна услуга с домашен телефон се получи следното: мобилния ще е с неограничени към всички + 5Gb нет, а домашния за бабата вместо 13.80лв до сега, ще плаща 10.98лв.
А обяснението на Теленорци за завишeната сметка е, че е изговорила 1200 мин., които са включени в пакета и е натрупала сметка с нови 280 минути. Което ми се струва странно, но ще си проличи от разпечатката след края на периода на отчитане.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Това на какви пари,щот тия дни ходих до вива общо взето план с 10-14гб ми предлагаха на 30-32лв??
-
- Регистриран: 03 май 2011, 20:40
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Това е Smart S+ по промо за фенове на Левски - неорг. мин към всички и 5 гб нет. цена в комбинация 15,99 лв, 19.99 без комбинация.