Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

funmobile
Регистриран: 06 юни 2008, 13:19

Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от funmobile » 11 ное 2017, 12:12

Имам една приятелка, която работи в Теленор управителка на магазин. Каза ми, че операторите са се разбрали по между си и че няма да има повече скрити оферти. Така че си направете сметката дали да търсите все още такива оферти. И заради отпадането на роуминга, цените леко ще се завишат. Това им е казал продуктовия мениджър на отдел продажби.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Ванката » 11 ное 2017, 12:18

[Quote]И заради отпадането на роуминга, цените леко ще се завишат. Това им е казал продуктовия мениджър на о[/Quote]

Или по-скоро е време вече да си плащаме 4G мрежите... :D

Браво за поста ти! Ето още един човек, който казва, че цените ще се вдигат и няма да има скрити оферти.
Samsung GALAXY S22 Ultra

mdmd
Регистриран: 11 ное 2017, 12:36

Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от mdmd » 11 ное 2017, 13:17

[Quote]цените ще се вдигат и няма да има скрити оферти.[/Quote]

Не е съвсем вярно- цените по-скоро ще бъдат замразени с мин. вариации от 1-2лв понеже несъществуващото картелно споразумение гласи "без агресивни кампании и без подбиване на цени при офертите за физ. лица". По-добри оферти спрямо сега ще има периодично, но свиквайте да плащате над 25лв. за неогр. разговори и поне 7-8гб нет. Основната борба вече ще е за комплексната цена "устройство на лизинг (или в кеш) и месечна такса" - едва ли ще ти пука, че таксата на Теленор е с 3лв. по-висока ако желаният телефон е със 100лв. по-ниска цена и в крайна сметка ти е по-изгодно ;) И тук Теленор са преебани- другите предлагат дом. нет и ТВ, а един троен пакет обичайно спестява около 20лв./месец.

Интересни оферти ще има за тройни пакети, периодично ще има малко аванта при таксите за телефон и това е- годините с неогр. разговори и 16гб нет за под 20лв./месец свършиха и няма да се върнат. Забравете и за широко известните "скрити оферти" за куцо, кьораво и сакато- минаваме на индивидуални оферти според потребление, плащания, лоялност и т.н. Забравете и за нещо интересно при пренос на номер, но пък евентуално ще има стандартни бонуси за подновяване на договор.

Както се каза- време е да си платим за 4Г мрежите.

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от kapron » 11 ное 2017, 13:40

Сам казваш, че Теленор са прецакани, с което съм съгласен. Колко време мислиш, че ще седят и гледат мача? Скоро няма да станат фиксиран оператор, така че в един момент "ще мигнат". Да не говорим, че и Мтел с калпавото им покритие на домашен интернет и телевизия също са от страната на прецаканите.

zaboraboy
Регистриран: 06 сеп 2005, 12:29

Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от zaboraboy » 11 ное 2017, 13:44

На мен в Теленор ми предлагат 2 скрити за подновяване:
2000 мин+4000 мб за 17.99 и неогр.+5000 мб за 20.99 лв.
И двата плана са ми неизгодни спрямо стандартните планове,защото при закупуване на апарат от среден поне клас цената му е с над 100 лв +.Ако не дадеш парите за такса ще е за апарат,по-добре стандартен план(+2000 МБ И 100 мин зона 1 и 2) за 24,99 лв.Ще изчакам още месец и подписвам ,така и така сега съм на неогр. + 4000 МБ НА 24.99 ЛВ.

mdmd
Регистриран: 11 ное 2017, 12:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от mdmd » 11 ное 2017, 15:29

Теленор са тотално преебани каквото и да правят- след като не купиха Близо когато можеше и упорито отказват да инвестират в собствена интернет мрежа могат да мигат колкото си искат, но не могат да предложат конкурентна оферта. Ако боят е само при телефоните имат сериозен шанс, но този момент отмина и битката вече за комплексните услуги където Теленор дори ги няма на картата.

Имам 3 телефона с неогр. разговори и над 10гб нет, имам на 2 адреса домашен нет 100мбит/с + ТВ услуга с 200+ канала, на вилата имам сат. ТВ и Мобикс интернет и за капак плащам лизинга на 3 флагмана- за всичко давам на Виваком всеки месец почти 250лв. Ако извадя 3-те телефона от комбинацията и ги плащам по условията на Теленор (проверено е) само те ще ми струват 197лв.- мога ли да си уредя другите услуги от друг доставчик за 50-60лв.? Не мога- значи Теленор изобщо отпадат.

Разбираш защо Теленор колкото и да мигат полза няма- играта много бързо се промени от "мобилни" към "пакетни" услуги и те изтърваха влака като отказаха да купят Близу. И точно защото усетиха, че се прецакаха сега вече се търси купувач като норвежците са готови дори да поемат сериозна загуба, но все още няма желаещ да купи нашия Теленор- изводите сам ще си направиш.
Просто в дейност която изисква огромни количества интернет и оптични трасета, конкуренцията ти са Tier 2 доставчици, ти купуваш от още по-ниско ниво доставчици и т.н. простата аритметика показва, че шансът ти за успеех е мизерен. Фактически интернета който ползват Мтел и Виваком им струва 0лв.- как се играе срещу тях когато си плащаш всеки МБ и то по далеч не най-изгодните цени в страната?

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от sabin_zaimov » 11 ное 2017, 16:04

Незнам какво са се разбирали но имам една карта с изтичащ договор 14 лв - 750 мин и 750 МБ мислех да я мина на офертата за Левски 16 лв. Но от Виваком я спряха и сега картата остава на безсрочен и при добра оферта през декември отлита към друг оператор така че от мен най - вероятно ще имат чао.

kapron
Регистриран: 21 яну 2015, 09:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от kapron » 11 ное 2017, 16:46

Като казвам, че Теленор ще "мигнат", имам предвид че пак ще извадят супердупер офертите и че това "уговаряне" няма да издържи дълго. Даже още за коледа може да изпердашат, някоя тарикатска оферта.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Ванката » 11 ное 2017, 17:03

Теленор винаги са били най-заспалия оператор относно оферти. Винаги Виваком са повеждали хорото с яките предложения, дори и сега е така при стандартните планове.
Samsung GALAXY S22 Ultra

tzincbg
Регистриран: 22 май 2014, 08:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от tzincbg » 11 ное 2017, 17:59

Е да, ама ако теленор нападнат, другите два ще ги убият с турбо оферти 3 в 1 и са до там. Може би имат някаква надежда да вземат на булсатком кабелната мрежа, щом им осигуряват терминиране на мобилните разговори( а виваком май искат сателита само), но това си е тегава работа - изпуснаха питомното с близу и...

Отговори