Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Обяснявам го с пример. Аз и съпругът ми с българските си номера сме в Германия. В роуминг сме и говорим помежду си безплатно /според включените в мобилния си план минути към български оператори/. Докато съм в Германия звъня безплатно и на майка си в България. Но ако реша от българския си номер да набера приятелка, която е към германски оператор, това вече е международен разговор, независимо от това дали аз се намирам в България или Германия. Може би 100-те минути се дават за такива международни разговори.
Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Не би трябвало да е така. В роуминг безплатните минути важат за номера от която и да е държава от ЕС. Тоест когато си в роуминг може да звъниш безплатно и към български номера и към номера от страната на пребиваване и към всяка друга страна от ЕС.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Би трябвало като си в Германия и звъниш на местен номер да ти черпи от пакета национални разговори а не от международни,тоест ако си на неограничени национални нищо да не плащаш.
Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
От сайта на Теленор :
[Quote]Ако имате в абонаментния си план неограничен брой минути за разговори с всички национални мрежи, ще можете да се обаждате на всеки номер от мрежа на оператор в Зона ЕС без ограничения. Ако имате ограничен брой минути, също ще можете да ги ползвате, а когато свършат, Теленор ще ви таксува за всяка допълнителна минута разговор съгласно абонаментния ви план в България.[/Quote]
[Quote]Ако имате в абонаментния си план неограничен брой минути за разговори с всички национални мрежи, ще можете да се обаждате на всеки номер от мрежа на оператор в Зона ЕС без ограничения. Ако имате ограничен брой минути, също ще можете да ги ползвате, а когато свършат, Теленор ще ви таксува за всяка допълнителна минута разговор съгласно абонаментния ви план в България.[/Quote]
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Всъщност, точно така. https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/telecoms-internet/mobile-roaming-costs/index_bg.htm
Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Виваком:
За преподписване - 16 лв неограничени минути + 2.5 гб
От предплатена към договор:
12 лв - 500 мин. + 700 мб
Това е предложено на Бачев.
За преподписване - 16 лв неограничени минути + 2.5 гб
От предплатена към договор:
12 лв - 500 мин. + 700 мб
Това е предложено на Бачев.
Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Това за 16-те лева става ли да се комбинира с друга услуга или е като М+ за 19,90 соло оферта?
13.99 е с друга услуга
Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Колеги малко инфо и от мен.Аз съм на Теленор.Бях 14 дена миналия месец в Холандия.Навъртях безброй много обаждания към мобилни номера в Холандия,Белгия и България.Прозвънявах оферти за покупка на употребяван автомобил.Мобилните данни не съм ги изключвал.След 1ви декември този месец равносметката е:Минутите изговорени там са си тези които имам в пакета-тоест не ограничени към всички мобилни и стационарни номера,и нямам и стотинка начислена към сметката ми която излезе този месец. Мегабайтите ми са приспаднати от тези които важат в зона европейски съюз,тоест имам 3600 мб.в пакета за тази зона.Приспадането беше в нормални граници и за половин месец със средно потребление на нета около половината бяха заминали.Пакета който ползвам не му помня името но беше намален на 21,99 от 25,99 мисля на една септемврийска промоция с телефон миналата година.Този път оператора беше коректен към мен с отчитането и това което ми е предложил при преподписването по рано.Евро закона мен специално ме хвана при заварено положение,тоест когато преподписвах още не беше решено как ще се процедира за валидността на минутите и мегабайтите в Евро зоната.
Последни вести от Виваком: персонална оферта за Смарт М+ неограничени минути, 100 минути за каквото там са и 4,300 МБ за 16,99,защото ще се комбинира с оптичен интернет. Явно на всеки каквото му се падне или какъвто консултант му се падне.;)