Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
-
- Регистриран: 02 окт 2010, 17:08
Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
[Quote]На мен лично след тези селски тарикатлъци ми писна: в един магазин може, в друг - не, трябвало да изчакам да останат 3 месеца, 2 месеца, не знам си колко дни, можело да се появи в системата и т.н. Нито имам време, нито желание. Номера и без това не го ползвам аз, а реалният ползвател няма нужда от много минути. Приключвам с Виваком.
Качеството на услугите на Мтел е по-ниско, особено извън големите градове, но поне са гъвкави. Не харесвам Мтел, но ще прехвърля номера при тях.[/Quote]
Ако си мислиш,че само при Виваком е така [B]ЖЕСТОКО[/B] се лъжеш (whistle) И в 3-те оператора има служители с повече правомощия от останалите,които по тяхно осмотрение могат да ти дадат скрити планове и по-добри цени на телефони без да се обаждат нагоре по веригата за одобрение.Специално при Мтел добрите оферти можеш да получиш или от отдел "Лоялни клиенти" , или от служител с повече права.Всички служители по офисите много добре знаят за нещата под масата ,но се правят на луди често защото голяма част от тях нямат право да ги дадат.
Качеството на услугите на Мтел е по-ниско, особено извън големите градове, но поне са гъвкави. Не харесвам Мтел, но ще прехвърля номера при тях.[/Quote]
Ако си мислиш,че само при Виваком е така [B]ЖЕСТОКО[/B] се лъжеш (whistle) И в 3-те оператора има служители с повече правомощия от останалите,които по тяхно осмотрение могат да ти дадат скрити планове и по-добри цени на телефони без да се обаждат нагоре по веригата за одобрение.Специално при Мтел добрите оферти можеш да получиш или от отдел "Лоялни клиенти" , или от служител с повече права.Всички служители по офисите много добре знаят за нещата под масата ,но се правят на луди често защото голяма част от тях нямат право да ги дадат.
Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
[Quote]Просто отиваш в Глобал нет солюшънс преди да ги закрият и ще ти Го дадат, вече не им пука.[/Quote]
Дават и в магазините на Виваком. Затова горе написах, че ако на някого не му дадат да се обади на 087 123. :)
[Quote]Ако си мислиш,че само при Виваком е така ЖЕСТОКО се лъжеш[/Quote]
На мен това ми е ясно. Служителите взимат ниски заплати и гледат да постигнат таргетите си, за да получават бонуси. Поради тази причина отказват оферти, крият важни клаузи и т.н.
Различното е, че при Мтел са гъвкави. И стават все по-добри. Винаги можеш да останеш на настоящия си план. На личния ми номер дори направиха по-добра оферта - с малко повече услуги и най-важното: след 2 години договорът става безсрочен при същите условия. И всичко това по телефона.
Явно бек-офисът на Мтел се справя по-добре с анализа на клиентите си. Аз не използвам повече от 200 минути и 1 ГБ, така че и те са доволни, и аз. И не купувам субсидирани телефони, всичко си плащам в кеш.
Май Мтел наистина ще се окажат премиум оператор
:D:D:D
Дават и в магазините на Виваком. Затова горе написах, че ако на някого не му дадат да се обади на 087 123. :)
[Quote]Ако си мислиш,че само при Виваком е така ЖЕСТОКО се лъжеш[/Quote]
На мен това ми е ясно. Служителите взимат ниски заплати и гледат да постигнат таргетите си, за да получават бонуси. Поради тази причина отказват оферти, крият важни клаузи и т.н.
Различното е, че при Мтел са гъвкави. И стават все по-добри. Винаги можеш да останеш на настоящия си план. На личния ми номер дори направиха по-добра оферта - с малко повече услуги и най-важното: след 2 години договорът става безсрочен при същите условия. И всичко това по телефона.
Явно бек-офисът на Мтел се справя по-добре с анализа на клиентите си. Аз не използвам повече от 200 минути и 1 ГБ, така че и те са доволни, и аз. И не купувам субсидирани телефони, всичко си плащам в кеш.
Май Мтел наистина ще се окажат премиум оператор
:D:D:D
Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Ооо, да, това, че ще си остане на същите условия и няма да трябва да се пазариш пак и пак си е голям плюс.
Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Помагайте, умолявам Ви някой ако има връзки в Теленор. За пореден път звъннах на отдел "обслужване на клиенти" и ми предлагат плана на 14.99 с 500 минути и 500 мб. В момента съм на 13.99 промоционална такса и 2000 минути/2000 мб. Нищо по-добро не можели да ми предложат, специални оферти нямало, това било. Май се е видяло, че ще ги сменя, някой може ли да ми каже актуални оферти към Виваком/Мтел за прехвърляне на номер до 13.99? Защото звънях на служителка на Виваком вчера, обясни ми, че по-специални планове нямало, каквото виждам в сайта е. Знам как да си го поискам, но не мога да го получа. Та някой запознат, моля Ви на 04.05 ми изтича договора и трябва да предприема нещо. Теленор упорито отказват да разберат, че над 13.99 на месец НЯМА да заплащам.
Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Нищо никой няма да ти предложи за пренос към друг оператор, особено за такава ниска такса. Могат да ти дадат все още срещу 20,99 неогр.разговори и 10ГБ нет от Теленор при преподписване. Ако ползваш друга услуга от Виваком има вероятност при пренос, да ти дадат нещо до тази такса.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Защо, 13,99 е малка такса ли? :D Защо отказват упорито да разберат, че над 13,99 няма да заплащам на месец. От безкрай минути/мб нужда НЯМАМ. Във Виваком предлагат този план на 11.99 със същите мб/минути на които съм в момента за преподписване, защо Теленор не се погрижат поне малко за клиентите си? Ниска такса, но като повлека още 4-5 човека след мен с по 15тина лв. и вече не е толкова ниска такса. Тотално съм разочарован, за 8 години към Глобул/Теленор един голям к.. Нищо за потребителите от ниският/среден сегмент. Ако можех, бих си продължил плана на същата такса, но ми я вдигат на 20,99 автоматично след изтичане на договора. Не става въпрос за 2-3 лв. на месец, а за принципа, че вместо да задържат даден клиент с по-добри условия, го разглеждат само като евентуално по-висока такса на месец.
Политика на оператора, това е! Като повлечеш приятелите си към Виваком или Мтел, няма да получиш нищо повече за тези пари. Това, което споменаваш че предлагали от Виваком е само за преподписващи, не за пренасящи, политика на операторите. И, да, печалбата е никаква за търговските дружества при тези такси от 12, 14, 16 или пък 20-на левчета. Нищо няма да постигнеш с пренос, но пък за тези пари си има ниша при предплатените. Успех! (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
[Quote]И, да, печалбата е никаква за търговските дружества при тези такси от 12, 14, 16 или пък 20-на левчета.[/Quote]
Вече всички масово плащат до или около 20 лева. Смисълът да се плаща повече е за да имаш и минути към чужбина или по-добра субсидия при покупка на устройство.
Вече всички масово плащат до или около 20 лева. Смисълът да се плаща повече е за да имаш и минути към чужбина или по-добра субсидия при покупка на устройство.
Варианти имаш най-различни:
Първият е да прехвърлиш номер на Прима - за 10 лв на всеки 30 дни имаш 100 национални минути, 200 към Мтел и 2000 МБ. Ако презареждаш редовно неизговорените минути се натрупват към новите. В допълнение ти остават 5 лв кредит в картата и можеш да си поръчваш допълнителни пакети и да си поръчаш още минути и МБ.
Втори вариант е bob - активираш си услугата с 1000 мин за 1 ден за 1 лв и така ако не говориш всеки ден може таксата ти да не надскочи 14 лв. Има и пакети за интернет, като най-ниският е 500 МБ за 1,99.
Има вариант и за Vivacom - отново предплатен план. Bravo+ например при зареждане с 6 лв на всеки 20 дни получаваш по 100 национални минути и 500 МБ. Тук отново има натрупване на МБ и минути, ако презаредиш отново преди 20-тия ден да е минал. Ако заредиш пък 15 лв минутите стават 300, а МБ-тите 3000. В допълнение тук отново ти остава част от кредита в картата, т.е. 5 лв операторът ти удържа за бонусите, останалото можеш да го използваш по твое усмотрение. :)
Първият е да прехвърлиш номер на Прима - за 10 лв на всеки 30 дни имаш 100 национални минути, 200 към Мтел и 2000 МБ. Ако презареждаш редовно неизговорените минути се натрупват към новите. В допълнение ти остават 5 лв кредит в картата и можеш да си поръчваш допълнителни пакети и да си поръчаш още минути и МБ.
Втори вариант е bob - активираш си услугата с 1000 мин за 1 ден за 1 лв и така ако не говориш всеки ден може таксата ти да не надскочи 14 лв. Има и пакети за интернет, като най-ниският е 500 МБ за 1,99.
Има вариант и за Vivacom - отново предплатен план. Bravo+ например при зареждане с 6 лв на всеки 20 дни получаваш по 100 национални минути и 500 МБ. Тук отново има натрупване на МБ и минути, ако презаредиш отново преди 20-тия ден да е минал. Ако заредиш пък 15 лв минутите стават 300, а МБ-тите 3000. В допълнение тук отново ти остава част от кредита в картата, т.е. 5 лв операторът ти удържа за бонусите, останалото можеш да го използваш по твое усмотрение. :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
[Quote]Вече всички масово плащат до или около 20 лева. Смисълът да се плаща повече е за да имаш и минути към чужбина или по-добра субсидия при покупка на устройство.[/Quote]
Освен всичко което изброи, смисълът да се плаща повече е, че ще получиш и повече мегабайти. Друг смисъл виждам в стандартните такси, които изглеждат неизгодни, но в един момент се оказват доста изгодни, ако искаш да сменяш оператора. Плащаш три такси и чао, ако не си взел устройство. Иначе при промоциите знаем как се плаща... Аз лично гледам вече само стандартните планове и единственото което бих могъл да искам е, ако добавят още някакви мегабайти за същите пари.
ПС: Хората приеха скритите и промоционални планове за даденост, което е голяма грешка. В един момент обаче операторите се разбраха, че имат 4G мрежи за плащане и тези социални помощи трябва да приключат. Вместо това стандартните планове леко се покачиха, за да оправдаят повечето мегабайти и други включени услуги. Цените на устройствата също се повишиха с малко, но по-високите цени са факт. Все от някъде трябва да покриват загубите, или ниските печалби! И на мен не ми харесва, че трябва да плащам повече, но разбирам защо го правят. Те в магазина цените непрекъснато растат, какво очакваме за другите?!
Освен всичко което изброи, смисълът да се плаща повече е, че ще получиш и повече мегабайти. Друг смисъл виждам в стандартните такси, които изглеждат неизгодни, но в един момент се оказват доста изгодни, ако искаш да сменяш оператора. Плащаш три такси и чао, ако не си взел устройство. Иначе при промоциите знаем как се плаща... Аз лично гледам вече само стандартните планове и единственото което бих могъл да искам е, ако добавят още някакви мегабайти за същите пари.
ПС: Хората приеха скритите и промоционални планове за даденост, което е голяма грешка. В един момент обаче операторите се разбраха, че имат 4G мрежи за плащане и тези социални помощи трябва да приключат. Вместо това стандартните планове леко се покачиха, за да оправдаят повечето мегабайти и други включени услуги. Цените на устройствата също се повишиха с малко, но по-високите цени са факт. Все от някъде трябва да покриват загубите, или ниските печалби! И на мен не ми харесва, че трябва да плащам повече, но разбирам защо го правят. Те в магазина цените непрекъснато растат, какво очакваме за другите?!
Samsung GALAXY S22 Ultra