Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Като няма значение ,дали ще говоря 100 или 1000 минути, дай всички планове да са с по 2-3 хиляди минути на по 15-6 лв., колкото са и тия с по 400-500 минути. Относно таксите и 1% от заплатата, както колегата по-долу каза, браво колега, ако заплатата ти е 1300-400 лв. чисто- супер. Но хората извън София работим за двойно по-малко, и на моята заплата 15 лв. са 3-4%, и не мисля че е нормално да отиват за абонаментен план. Относно свързването- под всякаква критика. Налага ми се от време на време да се кача във влак/автобус- няма да Ви разказвам, губи се обхват повечето време, заглъхвания и какво ли още не (сменях апарати, не е от апарата, от оператора е). По логиката, че плановете са по-скъпи заради поддръжката на мрежата и няма файда от хора на по 12-3 лв. Окей, тогава какво е обяснението на предплатените планове? :D Разберете ме и мен, че за 8 години лоялност към Теленор ще получа едно НИЩО. И вместо да си задържат клиента с някаква добра оферта, да приемат тези 14-5 лв които съм склонен да давам, и да ми предложат ПЕРСОНАЛНА оферта, предпочитат да премина към друг оператор- супер :D В момента обмислям плана на Теленор за 10.99 200 минути/200мб или Прима/Виваком предплатена карта ( предпочитам ги пред Теленор, защото на Теленор минутите/мб-тите важат 14 дни, а на другите оператори между 25 и 30 дни) Истината е, че нямат толкова мрежа да поддържат, колкото алчност и картел. Пак питам, никой ли не забелязва как и 3-те оператора предлагат ОГЛЕДАЛНИ планове (цени, минути/мб?) На никой ли не му се струва на Картел? Писна ми ходейки по офисите да се пазаря, и да обяснявам на тия лумпели как над 14.99 план НЕ ме интересува, и те ми обясняват "ама тука само 2-3 лв. отгоре на Вашият план, нищо не са". Пълна безизходица, явно друго освен предплатен план няма да е логично решение. Мерси на отзовалите се, успех с плановете и безкрайните минути, дано сварите да ги изговорите.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Смисълът на неограничените разговори е точно това, да не се съобразяваш с някакви включени минути, когато имаш повече разговори. Вместо да проверяваш колко минути си изговорил всеки път, когато мислиш да проведеш по-дълъг разговор въобще не го мислиш. Имам месеци с по 1000 минути, имам такива и с по 3 и 5000 минути изговорени, зависи, всеки път е различно. Но 30 лв. си е една нормална такса, в която си имаш всичко и не плащаш повече от нея. След като ти нямаш нужда от много минути и интернет и примерно 500/500 за 15 лв. си е справедливо. Май забравихте, че навремето боб имаха такъв план за 15 лв. и повечето тук го рекламирахте и харесвахте. Дори познавам човек, който все още го ползва, или по-скоро майка му.
Нищо няма да ти дадат за пренос. Това е което виждаш на сайтовете. Другия вариант е предплатена, но според мен са супер неизгодни. Все ще ти се наложи да презаредиш поне два пъти по 10 лв., за да получиш изгодни пакети за минути и нет за един месец. И пак се получава един омагьосан кръг, защото за 21 лв. ти дават повече и няма да се притесняваш за минути и нет, остават или не. Ама всеки си има глава на раменете. (beer)
Нищо няма да ти дадат за пренос. Това е което виждаш на сайтовете. Другия вариант е предплатена, но според мен са супер неизгодни. Все ще ти се наложи да презаредиш поне два пъти по 10 лв., за да получиш изгодни пакети за минути и нет за един месец. И пак се получава един омагьосан кръг, защото за 21 лв. ти дават повече и няма да се притесняваш за минути и нет, остават или не. Ама всеки си има глава на раменете. (beer)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
А какво да правят възрастните хора, неизползващи интернет и с доходи на които 14-15 лева са 7 процента?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Предполагам всеки от вас има я таблет, я смартфон или компютър за да хвърли един поглед, какво предлагат операторите. Слагам скрийншоти, дори за възрастните хора с трайни увреждания има и 20% отстъпка от всички стандартни планове. Ето и http://www.telenor.bg/bg/content/отстъпка-за-хора-с-трайни-увреждания .
[Quote]А какво да правят възрастните хора, неизползващи интернет и с доходи на които 14-15 лева са 7 процента?[/Quote]
Ако техните синове и дъщери не могат да им платят нормалните консумативи, няма какво да говорим повече. Поне това им дължим, че са ни създали и изградили като личности. Всички възрастни хора около мен имат смартфон-пръчка с инсталиран най-малкото вайбър. И всички говорят през интернет.
[Quote]А какво да правят възрастните хора, неизползващи интернет и с доходи на които 14-15 лева са 7 процента?[/Quote]
Ако техните синове и дъщери не могат да им платят нормалните консумативи, няма какво да говорим повече. Поне това им дължим, че са ни създали и изградили като личности. Всички възрастни хора около мен имат смартфон-пръчка с инсталиран най-малкото вайбър. И всички говорят през интернет.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
http://www.mtel.bg/bez-granitsi-specialni
Това е от Мтел за хора в неравностойни положение
Ако някой се чуди откъде ги изнамирам тези планове-в сайта->Помощ->Гласови услуги и други->Други и там са поместени някои планове и екстри
Това е от Мтел за хора в неравностойни положение
Ако някой се чуди откъде ги изнамирам тези планове-в сайта->Помощ->Гласови услуги и други->Други и там са поместени някои планове и екстри
Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Съществуващите планове на сите български оператори са куци недоразумения, на всичкото отгоре са абсолютно еднакви и като предлагане и като цени. Най-голямата простотия обаче е симетричното увеличение на минути за разговори и обем мобилен интернет по плановете при увеличаването на цените по тези планове. Няма никаква диференциация, изчезнаха онези асиметрични планове с много минути и малко мобилен интернет, както и обратното. Статистически погледнато, който говори много - ползва по-малко мобилен интернет, който пък ползва много мобилен интернет използва малко минути за говорене. И в двата случая потребителите са прецакани с набутани услуги, за които плащат, но които не ползват.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Ванка, това, което си снимал е крайно показателно - ЕС определя, че за тази цена справедливо се полагат 1700мб. У нас операторът дава 200мб. Няма какво да коментираме повече.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Това от общите условия на Теленор ми харесва
Включените МВ в роуминг за зона ЕС са изчислени в съответствие с политиката за справедливо ползване, предвидена в Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/2286
Колко показателно чужбина 1,7GB в БГ 200 MB на плана за 10,99 лв.
Включените МВ в роуминг за зона ЕС са изчислени в съответствие с политиката за справедливо ползване, предвидена в Регламент за изпълнение (ЕС) 2016/2286
Колко показателно чужбина 1,7GB в БГ 200 MB на плана за 10,99 лв.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
По темата
Теленор
2000 минути и 5 гигабайта за 17,99
неограничени мнути и 10 гигабайта за 21
Това от 1515 го казаха сега.
Теленор
2000 минути и 5 гигабайта за 17,99
неограничени мнути и 10 гигабайта за 21
Това от 1515 го казаха сега.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)
Този план на 11.99 "Мтел без граници Специален" ме устройва напълно- 1000 минути към всички, 3 гб нет на 11.99. Да, обаче е за хора с ТЕЛК над 50%. Т.е. за здравите хора- "Плановете, които са поместени на нашите страници, други няма". Да, ама не. Щом може да има добри оферти за едните, може и за другите. Защо и на нормалните потребители не може да се предложи този план? Плановете и на 3-те оператора са с АБСУРДНИ цени, чак в Мтел написали, че са ги и намалили. И с намалението са АБСУРДНИ. За мен трябва да си кръгъл идиот да разпишеш на 14-15.99 500 минути и 500 мб. , при положение, че някой хора получават 2000/2000 за 11.99. Жалко, че само аз го виждам това, и за някой хора 13-15 лв. на месец е малка такса. Някой ще ми обясни ли, колко са спечелили телекомуникационните оператори, до преди няколко месеца, когато нямаше 4G и роуминга не беше паднал, и си плащахме като попове. Защо не са заделили средства, за да си изградят 4G мрежата тогава? Като искаш да си играч, ще правиш инвестиции, ама не с цел да вдигнеш цената на потребителите и да им го изкараш от носът, а за да ги ЗАДЪРЖИШ. Писна ми във физическите магазини разни мазни консултанти да ми предлагат по-високи планове, и да ми обясняват как се нуждая виждаш ли от безкрай минути и 15-20 гб нет, щото това е нормално, ама нали някой трябва да си прави таргетите. Просто тотално разочарован, това е. Може би само Теленор са така, чета че на другите колеги МТел и Виваком Ви предлагат добри оферти за преподписване. Може би е оферта предплатен план на Виваком, и да ги чакам да ме прикоткат с някоя наистина добра оферта до 13-4 лв. на месец към тях. Всичко друго за мен е безочие и безнаказан картел. Нали се сещате, че утре всички бензиностанции могат да направят бензина на 4 лв./литър , щото имат транспорт да изплащат, имат нови вили да изплащат и т.н. Тогава пак ли всичко ще е окей, щото нали да сме лоялни към бензиностанцията?