Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

ntpetkov
Регистриран: 20 юли 2016, 16:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от ntpetkov » 09 сеп 2016, 09:33

Не веднъж са коментирали и други хора в тази тема.
Какво повече очаквате от неограничени + 9 ГБ за 18 лева? Силно ме съмнявам по Коледа да пуснат неограничени и 100 ГБ за 1 лев.

г-н Двутактов
Регистриран: 05 май 2004, 05:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от г-н Двутактов » 09 сеп 2016, 09:36

Според мен тая работа с изчакването е малко рискована. Причината е, че 1 юни 2017 г. наближава с всеки изминал ден, а тогава операторите ще изгубят едно значително перо от приходите си. Това те ще се опитат да компенсират по някакъв начин и съм почти готов да се обзаложа, че това няма да е повече услуги срещу по-ниски такси. Може да има еаздвижване с предлагане на по-разнообразни пакети за различен тип потреблени, но като цяло минимумът в отношението обем услуги/месечна такса според мен почти е достигнат. А и съдейки от личния аи опит, малко трудно ще намерите в ЕС неограничени национални разговори и 15-16 гигабайта интернет срещу 12-16 евро месечна такса, както е в момента у нас.

mobiletechnology™
Регистриран: 16 сеп 2015, 08:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от mobiletechnology™ » 09 сеп 2016, 09:52

Според мен избързваш като слагаш каруцата пред коня , нали не очакваш националните пакети да важат в роуминг ? И сега на всички планове с неограничени национални минути си пише че важат само на територията на България. Не се надявай да станем акционери в мобилен оператор. Когато сме в роуминг ще заплащаме по националните цени за разговори, сещаш ли се накъде бия ? Ще ни върнат с десет години назад във времето. Давам ти конкретен пример, сега имам 100 ГБ на Виваком 4 от които важат и в ЕС но с малката подробност че се доплащат по 10.8 стотинки на мегабайт.Така сметнато ако използвам тези 4096 мегабайта в роуминг ще се върна с 442 лв сметка, предпочитам да си купя предплатена карта на някой местен оператор.

Роумингът щял да отпадне, това обаче не ти променя договора нито клаузите по него. Да заплащаш услуги по национални цени (за минута и за мегабайт) не означава че ползваш националните пакети ! Избързахте да се зарадвате на предложените 90 дни без роминг но това не означава всичко безплатно, пакетите предлагани сега от операторите ще си останат, само ще ги поорежат. Така когато сме в роуминг ако нямаме активиран пакет за роуминг ще заплащаме по националните цени които са сред най-скъпите в ЕС. Ще се прибираме с едни големи сметки и ще ни боли глава.

kan4oto72
Регистриран: 21 авг 2009, 18:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от kan4oto72 » 09 сеп 2016, 09:55

В момента предлагането е много постно ...
Аз например имам нужда от карти. Разговори - 100 минути към всички мрежи и нет неограничен на 256 кб. Без бърз .. !
Е да , ама никой не предлага ...
(angry)

г-н Двутактов
Регистриран: 05 май 2004, 05:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от г-н Двутактов » 09 сеп 2016, 11:48

Колега, написал си общо взето куп глупости на търкалета. Имаш интернет, вземи прочети малко за какво точно става дума. Съгласно ЕС регламента се предвижда пълно отпадане на таксите за роуминг. Т.е. в момента имаш примерно пакет от 4000 мб, ползваш примерно 100 мб в роуминг, приспадат ти се от оакета и те таксуват допълнително по 10.8 ст на мегабайт. Максималните надценки за мегабайт, смс, минута входящ и изходящ разговор са фиксирани от ЕС и са валидни за всички страни членки. След юни 2017 тези надценки отпадат и ще можеш да си издухаш целия пакет в роуминг, без оператора да те таксува допълнително и 1 ст за това.

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от Blue Sky » 09 сеп 2016, 11:52

[Quote]"Справедливото потребление" е 90 дни годишно. За такъв период през годината всеки абонат ще може да използва своята SIM карта при пътуване из Европейския съюз, без да заплаща нито стотинка допълнително от дължимото на своя оператор.

Ако периодът бъде пресрочен, телекомите ще имат право да таксуват клиента с 85 евроцента за мегабайт и по 4 евроцента за минута разговор.

Освен това ще важи правилото потребителите да са в безвъзмезден роуминг в продължение на не повече от 30 последователни дни. Ежедневните пътувания през границите няма да се броят.[/Quote]

Източник: http://bit.ly/2cHukvh

aladin
Регистриран: 09 юли 2005, 15:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от aladin » 09 сеп 2016, 12:00

Абе тея вивакома няма ли да пускат някой телефон като теленора, че трябва да предподписвам. Почват да ме дразнят вече.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от Luke_Netwalker » 09 сеп 2016, 12:50

[Quote]След закъснялото активиране на 4гб за 4 лв във фактурата е начислено 1,13лв за дните до фактурирането.Всичко си изглежда наред,впредвид че някои имаха опасения от "балтия"[/Quote]
И при мен стана така. Явно след сваляне на офертата от сайта имаше известен гратисен период за пришпорване на колебаещи се клиенти.

MobileBoy
Регистриран: 31 окт 2014, 18:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от MobileBoy » 09 сеп 2016, 17:04

Теленор пак имат оферта за порт

15.99 - неограничени разговори към всички, неограничен трафик към Фейс и Whatsapp и 3000 MB.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Мнение от Вито » 09 сеп 2016, 20:46

Аз чакам Lenovo K5 Note, но няма да има доставки, поне за сега...

Отговори