Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
То е същото - поръчваш онлайн, куриера само ти го носи за подпис. Както всичко онлайн и доставка с куриер.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Здравейте, някой има ли представа при прекратяване предсрочно на договор какви неустойки се плащат. Става въпрос за Теленор тарифен план 17.99 лв. (намален от 30 лв). Договора изтича на 5 Януари 2019 г., като няма закупено устройство с него. Въпросът е какво ще трябва да платя - 3 такси по 30лв. или 1 или 2 такси по 30лв. колкото се разняват до края на договора.
Причината е, че Теленор имат нереално високи цени за мобилните телефони а трябва да купувам на жената S9+ който в момента в A1 е супер евтин и ще ми излезе 100 пъти по-евтино ако се прехвърли. Отделно предлагат ли в момента нещо по-различно като план от A1 при прехвърляне от друг оператор?
Причината е, че Теленор имат нереално високи цени за мобилните телефони а трябва да купувам на жената S9+ който в момента в A1 е супер евтин и ще ми излезе 100 пъти по-евтино ако се прехвърли. Отделно предлагат ли в момента нещо по-различно като план от A1 при прехвърляне от друг оператор?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Ако отидеш днес и ако вече си платил таксата си за ноември, просто трябва да си платиш най-много двете такси за декември и януари в пълен размер, като вероятно ще е само една или за януари няма да е цялата, защото ти изтича договора на 5-то число.
И ако си решил да се местиш, няма какво толкова да чакаш - отивай при новия си оператор, подай си заявлението за пренос, таксите към Теленор може и по-късно да платиш.
И ако си решил да се местиш, няма какво толкова да чакаш - отивай при новия си оператор, подай си заявлението за пренос, таксите към Теленор може и по-късно да платиш.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Като си платиш трите такси неустойка и отстъпките за тези 22 месеца, няма ли да ти излезе същото, като да платиш по-високата цена на апарата в Теленор? Ако не и по-скъпо.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Ами така ще направя. То през сайта на А1 дори при поръчка online има отстъпка 1 месечка такса и реално това ще е неустойката, която ще плати към Теленор. И накрая като тегля чертата ще ми излезне телефона и абонамента + неустойката за 2 години с повече от 100лв. по-евтино отколкото при Теленор... А и ще има MaxSport каналите към A1. Единствено ще има по-малко MB-ти от 10GB на 6 при A1 ама то така или иначе тя ползва по 1GB на месец. То като и двамата имаме wifi вкъщи и на работа а и с малко дете не ни остава кога да си изразходваме MB-тите. Аз също правя макс по 1.5 GB при 10 в плана.
[B]Ванка[/B]: Според сайта на теленор се плащат макс 3 неустойки и не се връщат пари за отстъпките за изминали месеци... А и от текста в сайта им аз го разбирам както и samoznai го обясни - плащаш макс до 3 такси неустойка. В случая обаче на нея и остава месец и малко, така че би трябвало да плати неустойка за месец и 2 седмици...
[Quote]В случаите, в които клиент е ползвал отстъпка от месечния абонамент, той ще дължи и възстановяване на такава част от нея, която съответства на оставащия срок на договора.[/Quote]
https://www.telenor.bg/bg/news/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0
[B]Ванка[/B]: Според сайта на теленор се плащат макс 3 неустойки и не се връщат пари за отстъпките за изминали месеци... А и от текста в сайта им аз го разбирам както и samoznai го обясни - плащаш макс до 3 такси неустойка. В случая обаче на нея и остава месец и малко, така че би трябвало да плати неустойка за месец и 2 седмици...
[Quote]В случаите, в които клиент е ползвал отстъпка от месечния абонамент, той ще дължи и възстановяване на такава част от нея, която съответства на оставащия срок на договора.[/Quote]
https://www.telenor.bg/bg/news/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Сега влезнах в сайта на А1 и от това което видях цените са наистина страхотни. Обаче преди да сключиш договор си вземи една предплатена и тествай качеството за два-три дни. Да не се окаже, че интернета примерно е зле. Аз лично Теленор не бих ги сменил за А1 на този етап съдейки по качеството, и заради по-евтин телефон, но всеки си знае. Евала на Теленор, че толкова “лесно” пускат напускащите кораба. При Виваком примерно се плащат и отстъпките за всеки ползван месец от договорът плюс трите пълни такси, плюс субсидията за телефон, ако е взет такъв.
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Ами да ти кажа аз пък от теленор изобщо не съм доволен, както и мой колега. В работата (офисите на Полиграфията редовно нямам обхват или имам макс 1 чертичка). Батерията ми пада осезаемо по-бързо на работа без дори да го използвам. А и офертата на A1 е до края на седмицата... Тъпото е, че няма аз да сменям плана а жената... А теленор се излагат с тези цени на апаратите...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
След като нищо не ми допадна от Емаг и аз се преорентирах към S9 или S9+ от А1. Проблема при мен е, че съм им абонат, а настоящите планове не ми харесват. Сега им писах, какво искам и ще ми дадат ли S9 на цената в сайта. Да видим какво ще ми отговорят.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Цените са им високи на Теленор, ама не разбирам, кое те задължава да си вземеш телефона от тях? Ако планът е ОК, вземи си телефона от другаде и подпиши само договор за плана.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Telenor - планове „за теб“ online
Сподели после, че мен нещо ме изнервят от виваком.