Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)
Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Ако изкопчиш нещо по-интересно, моля да го споделиш с нас!
Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Преминах от план 18 лв 10 гб на 21 лв 10 гб. Моето интернет потребление е между 7 и 10 ГБ на месец и нямах нужда от повече. Но един от колегите във форума е успял да преподпиша на същия план като твоя, но по негови думи е успял да го направи след скандал. Можеш да намериш неговото мнение в някоя от последните 3-4 страници на тази тема. За мое огромно съжаление, вече нямам безплатни СМС-и към теленор и май трябва да изтегля Whatsapp..
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Благодаря ти много! И на мен ми излиза това за 21 лева , но ми е малко интернета. Прочетох поста на колегата , който е преподписал на същите условия, ще отида утре на място в някой магазин да видим какво ще стане...
Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Леле! Само като чета постовете във форума и ми се повръща, и не разбирам защо нормален човек би се подложил на подобно безумие. 21 век, големи международни телекомуникационни компании, а подписването на договор с тях, преминава през обикаляне на офиси, пазарлъци, скандал, първо с консултант, после с мениджър, просия и заяждане. Все едно сте на зеленчуковата борса, и купувате чувал с карфиол или връзка праз. Наистина ми е чудно, защо една голяма корпорация се държи, по този отвратителен начин, но после виждам, че потенциала на повечето потребители, стига единствено до това, да договарят цената на ремарке пълно със зелки.
Хора, сериозно ли последните упреци към телекомите са, че имат много добри условия за преподписване и никакви условия за смяна на оператор. След като на българинът понятието "лоялен клиент" е нещо напълно чуждо, и българинът разбира само от дърво, нормално е фирмите на сила да правят потребителите си лоялни клиенти. Но нашето мислене е толкова пречупено, че вместо да казваме "добри оферти за лоялни клиенти" ние казваме "вързват ни и не ни дават да си сменяме оператора". И това ли е картел - операторите са се разбрали помежду си да не си взимат клиентите? И на това ли сме недоволни? Ами ако седнат и се разберат, без планове под 30 лв., тогава ще видим какво е картел. Всъщност, май няма значение какво се случва, защото едно нещо е гарантирано - недоволството. Даже и да направят план всичко неограничено за три лева, със сигурност ще има много недоволни. :)
И като цяло изглежда, че каквито клиентите, такива и операторите, така че няма какво да се оплакваме, но ако не се оплакваме, няма да сме ние :)
Хора, сериозно ли последните упреци към телекомите са, че имат много добри условия за преподписване и никакви условия за смяна на оператор. След като на българинът понятието "лоялен клиент" е нещо напълно чуждо, и българинът разбира само от дърво, нормално е фирмите на сила да правят потребителите си лоялни клиенти. Но нашето мислене е толкова пречупено, че вместо да казваме "добри оферти за лоялни клиенти" ние казваме "вързват ни и не ни дават да си сменяме оператора". И това ли е картел - операторите са се разбрали помежду си да не си взимат клиентите? И на това ли сме недоволни? Ами ако седнат и се разберат, без планове под 30 лв., тогава ще видим какво е картел. Всъщност, май няма значение какво се случва, защото едно нещо е гарантирано - недоволството. Даже и да направят план всичко неограничено за три лева, със сигурност ще има много недоволни. :)
И като цяло изглежда, че каквито клиентите, такива и операторите, така че няма какво да се оплакваме, но ако не се оплакваме, няма да сме ние :)
[Quote]Защо нормален човек би се подложил на подобно безумие. 21 век, големи международни телекомуникационни компании, а подписването на договор с тях, преминава през обикаляне на офиси, пазарлъци, скандал, първо с консултант, после с мениджър, просия и заяждане[/Quote]
Може би защото при предишното ми преподписване в три различни офиса на Мтел ми обявиха съвсем разлини неща. Тогава най-изгоден за мен се оказа варианта с преподписване на старите условия, което и направих. Вече не помня в един или в два от офисите тогава дори се опитаха да ме убедят, че това нямало как да стане защто този план вече не се предлагал.
Ако навсякъде на база досегашно потребление, ползвани услуги, начин на плащане - със закъснения или не и т.н. предлагат еднакви индивидуални оферти, подобни обикаляния ще са напълно безсмислени.
Докато в различни офиси се получават различни условия е нормално хората да обикалят и да търсят по-добри оферти.
Може би защото при предишното ми преподписване в три различни офиса на Мтел ми обявиха съвсем разлини неща. Тогава най-изгоден за мен се оказа варианта с преподписване на старите условия, което и направих. Вече не помня в един или в два от офисите тогава дори се опитаха да ме убедят, че това нямало как да стане защто този план вече не се предлагал.
Ако навсякъде на база досегашно потребление, ползвани услуги, начин на плащане - със закъснения или не и т.н. предлагат еднакви индивидуални оферти, подобни обикаляния ще са напълно безсмислени.
Докато в различни офиси се получават различни условия е нормално хората да обикалят и да търсят по-добри оферти.
Ми явно не всички са млади меринджеи:D и се пазарят.Аз като съм абонат от 17 години на един оператор и се пробват да ме пързалят да им се радвам ли? Не си ли поискаш нещо, няма и да получиш( и с жените е така).
А дали е нормално след като искат да си им лоялен клиент и да те вържат за още 24 месеца, да ти предлагат по-висока такса и по-неизгодни условия от тези, на които си в момента? Според мен от там идва главното недоволство на хората и затова се интересуват от пренос при конкуренцията.
Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
Привет. Както казах ще пиша какво се случи днес следобед в магазините на Telenor и Vivacom в Mall Bulgaria. Като отидох в Telenor директно им казах имате ли специална оферта за мен и те започнаха с тези от "За теб" и им зададох въпрос дали не мога да остана на същия план със запазване на условията по него. Отговорът беше категорично НЕ.
Във Vivacom ми предложиха варианта да прехвърля номера си
1. Smart L за 24.99+1лв. за още 1000MB;
2. Smart XL за 28.99+1лв. за още 1000MB;
като преминат 3 месеца преподписвам вариант 1 става с 22GB за 25лв., a вариант 2 с 30GB за 30лв.;
Ако съм сигурен, че след 3 месеца няма да ме подведат ще се прехвърля веднага.
Във Vivacom ми предложиха варианта да прехвърля номера си
1. Smart L за 24.99+1лв. за още 1000MB;
2. Smart XL за 28.99+1лв. за още 1000MB;
като преминат 3 месеца преподписвам вариант 1 става с 22GB за 25лв., a вариант 2 с 30GB за 30лв.;
Ако съм сигурен, че след 3 месеца няма да ме подведат ще се прехвърля веднага.
-
- Регистриран: 19 ное 2018, 22:29
- Контакти:
Онзи ден преподписах на Smart L за 20,99 лв. с 15ГБ нет
Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (А1,Теленор,Виваком)
[Quote]А дали е нормално след като искат да си им лоялен клиент и да те вържат за още 24 месеца, да ти предлагат по-висока такса и по-неизгодни условия от тези, на които си в момента? Според мен от там идва главното недоволство на хората и затова се интересуват от пренос при конкуренцията.
[/Quote]
Да, напълно нормално е. Предполагам, че голяма част от хората тук, които работят на заплата, в момента получават по-високо възнаграждение от това, което са получавали преди две години. Много от стоките, които сега купуваме, са с по-висока цена, от цената преди две години. Това са финансови и икономически механизми, които са напълно нормални. Не е нормално това, в три офиса да ти дават три различни оферти. Да ти предлагат оферта на висока цена и ако не клъвнеш да започнат да свалят цената. Не е нормално да няма никакви правила при скритите оферти и клиенти от много години да плащат повече от нови клиенти. Не е нормално да получаваш по-добра оферта, чак след като си я изискаш и да трябва да се пазариш за по-добри условия.
Винаги ми е било интересно, как се е стигнало до тази малоумна ситуация с офертите в момента и вероятно вината е както на телекомите, така и на потребителите.
[/Quote]
Да, напълно нормално е. Предполагам, че голяма част от хората тук, които работят на заплата, в момента получават по-високо възнаграждение от това, което са получавали преди две години. Много от стоките, които сега купуваме, са с по-висока цена, от цената преди две години. Това са финансови и икономически механизми, които са напълно нормални. Не е нормално това, в три офиса да ти дават три различни оферти. Да ти предлагат оферта на висока цена и ако не клъвнеш да започнат да свалят цената. Не е нормално да няма никакви правила при скритите оферти и клиенти от много години да плащат повече от нови клиенти. Не е нормално да получаваш по-добра оферта, чак след като си я изискаш и да трябва да се пазариш за по-добри условия.
Винаги ми е било интересно, как се е стигнало до тази малоумна ситуация с офертите в момента и вероятно вината е както на телекомите, така и на потребителите.