Скрити планове за частни лица (A1,Теленор,Виваком)

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от Воден-дух » 28 сеп 2016, 14:45

Ами като искате да имате клиенти Ментела - пуснете адекватни планове, особено за хора, които си биха пренесли номера! Дайте ми план за 25-30 лева с мноооооого интернет (поне 15 ГБ на бърза скорост) и Айфон 7 плюс 32 гб за 900 - 1 000 лева и се пренасям при вас :D

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 28 сеп 2016, 15:22

Защо да е реклама, когато има доволни клиенти и такива, които са недоволни от червените? Как да съм недоволен, като за 24лв имам негр.разговори към всички и фиксирани в това число, както и 16гб, които не са разделени?

Защо делите мб-те, за фейс толкова, за вайбър пък толкова, а за друго мизерия, но таксата е 30-ка. Това ползва приятелката ми. За фиксирани обаче и давам някой от моите да ползва, защото при Мтел не влизат...

Около мен масово хората минават от Мтел на Теленор, но никой не съм чул да отива в обратната посока. Добре поне, че оправихте фикс.услугите които ползвам, че остана една бременност да изкарам до края на договора.
Samsung GALAXY S22 Ultra

sgs_maniak
Регистриран: 22 окт 2013, 12:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от sgs_maniak » 28 сеп 2016, 15:29

Колеги
Една тайна . Мой приятел с изтекъл договбнор към мтл са му се обадили по телефона и после у ходил в офис и е подписал на безкрай л -25% ЗА ЦЕЛИЯ СРОК . Надявам се и на мен да предложат такава отстъпка през декември януари .

sgs_maniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от sgs_maniak » 28 сеп 2016, 15:40

Колега
Ако НЕ СИ В ПОСЛЕДНИ ТРИ МЕСЕЦА НЕ СИ търси белята . Има неустойки в договорите . Може по рано от тези три месеца НО САМО към по висока такса и то на НЕ промоционални условия . Моя съвет действия САМО в последни три месеца от договора към същия оператор а за пренос ако ти си решил след като ти изтече договор .

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от wer_aac » 28 сеп 2016, 15:46

Какъв е тоя трансфер, те май вече не ги предлагат има само безкрай???

wer_aac
Регистриран: 23 юни 2013, 20:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от wer_aac » 28 сеп 2016, 16:00

И кое му е изгодното с тия 25%. От 20 лева на 15 и какво имаш 1000 мин и 2000мб нет. Аз отпреди 2 години имам 1200 с прехвърляне 3ГБ нет и 60 международни. Не знам защо се възхищаваш на това намаление.
Нали един колега се похвали, че намалили Безкрай 2ХЛ с 50% от 34 на 17 само с намалени ГБ вместо 16 са 8. Това си заслужава за 17 кинта.:)
Дори Теленор и Боб предлагаха за 15 лева 1000 мин и по 2,4 ГБ нет преди 2 години.
Та сега 2 години по - късно да подпишеш на същите условия си е чисто самоубийство. Е ако не се договориш си е твой проблем.

sgs_maniak

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Скрити планове за частни лица (М-тел,Теленор,Виваком)

Мнение от sgs_maniak » 28 сеп 2016, 16:05

Това е подписал моя приятел . Той на телефона ползва само чат и е искал ниска такса . Аз също бих искал повече нет но явно за 15 лв няма .
Може би и другите безкрай ги предлагат с такава отстъпка за задържане на клиенти .

Blue Sky
Регистриран: 18 мар 2015, 21:47

Мнение от Blue Sky » 28 сеп 2016, 16:06

То бива бива Мтелопоклоничество, ама твоеto прекрачва всякакви граници ;) Мен като клиент какво ме интересува кой оператор колко абоната има? Ако беше както преди 5 години и минутите бяха в рамките на мрежата на оператора - да, но в момента няма значение.

Абонат съм на Мтел, но от началото на годината Мтел, с тези новите Безкрай удариха дъното, а сега продължават да копаят по-надолу.

Като клиент ме интересуват:
- качество на мрежата и услугите - преди наистина бе топ оператор, но в момента не е. Дори според самите тях - "Най-бързата мрежа" стана "Наистина бърза мрежа" (или нещо от сорта).
- тарифи - нямат минути към стационарни номера. Ако това е толкова незначително, защо аз трябва да отстъпя по тази точка, а не Мтел? А и остава самото чувство, че си прецакан, защото другите оператори ти предлагат повече, за същите, даже и по-малко пари.

DNST
Регистриран: 05 яну 2016, 09:40

Мнение от DNST » 28 сеп 2016, 16:35

Не знам откъде са тези наблюдения за Виваком и защо при мен нещата не са точно такива. Направих си следния тест - през докс се опитах да сваля и да кача файл с големина 500 МБ. Всеки път правих тези 2 действия в мобилните мрежи и на трите оператора в 4G. Резултатите бяха най-отчайващи при МТЕЛ (боб), при които свалянето варираше между 1,8-2,2 MB/s а качването около 300 kB/s. При Виваком резултатите една идея по-добри - сваляне между 2,4-2,7 MB/s и качване около 500-600 kB/s. Най-добре беше Теленор мрежата - свалянето варираше около 4,0-4,4 MB/s, а качването около 1,0-1,2 MB/s. Очакванията ми бяха по-скоро в полза на Виваком, но очевидно не стана така, както го мислих.

В допълнение ще кажа че тестове от рода на speedtest съвсем не ми изглеждат достоверни. Най-достоверният тест е именно качването и свалянето на файл в мрежата, защото така се удостоверява реалната скорост на сваляне и качване, която може да се достигне в дадена мрежа. Ако не съм прав - моля да ме оборите.

П.П.: Моля модераторите за извинение, понеже мнението ми е по-скоро за една друга тема, а не за тази, но държах изказването ми да е в отговор на коментарите, които прочетох за Виваком.

П.П.2: Мнението ми няма за цел да компрометира или да напада някой от участниците, които са избрали Виваком заради т.н. по-добро покритие. По-скоро ми е любопитно в какво по-точно се предполага, че то е по-добро от това на Теленор, тъй като моите впечатления от проведените тестове показват съвсем друг резултат. С най-добри чувства споделих опита си. :)

Отговори